Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ντέρμπι με τα όλα του!

Το παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Πυλαία «ανοίγει την αυλαία» της 18ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών.

Ντέρμπι με τα όλα του
Οι δύο «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης έχουν χάσει το «τρένο» της τετράδας και, πέρα από την κλασική νίκη γοήτρου, διεκδικούν τους βαθμούς που θα βελτιώσουν τη θέση τους στον πίνακα, ώστε να αποφύγουν τυχόν περιπέτειες με πλέι άουτ.
Η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων είναι μόλις ένας βαθμός και το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην περίπτωση της ισοβαθμίας. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη με 3-2 σετ και με συνολικούς πόντους 109-96 υπέρ του «Δικεφάλου».

Ο ΠΑΟΚ σε 17 αγώνες έχει 20 βαθμούς με έξι νίκες, αλλά είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει νίκη με 3-0 σετ. Ο «Δικέφαλος» σε οκτώ εντός έδρας αγώνες έχει μόλις δύο νίκες.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει η απουσία του Στέλιου Νικηφορίδη, ο οποίος έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός γηπέδων για ακόμα δύο εβδομάδες.

Ο Γιώργος Γιάτσης τόνισε πως: «Οι αγώνες μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη είναι ιδιαίτεροι. Αισθανόμαστε αδικημένοι από τη βαθμολογική μας θέση και θέλουμε να κάνουμε πρώτα καλή εμφάνιση και μετά να πάρουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου για να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση. Έχουμε μπροστά μας το φάιναλ-4 του Κυπέλλου και στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τα ποιοτικά στοιχεία του παιχνιδιού μας».

Ο Αινείας Τζελάτης είχε να πει πως: «Είναι ένα το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στους ‘αιώνιους’ της Θεσσαλονίκης. Το ‘el clasico’ που λέμε. Από την πλευρά μας, θέλουμε τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για το γόητρο. Μια νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο όπως είναι ο Άρης και ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι, είναι νίκη ψυχολογίας. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το ‘τρίποντο’ και καλούμε όλο τον κόσμο κοντά μας σε αυτό τον αγώνα».

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση προς τους οπαδούς του συλλόγου να συμπαρασταθούν στην ομάδα. «Να είναι βέβαιοι όλοι οι φίλαθλοι πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Μαζί με τον κόσμο, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν πέρα από τις επιστροφές των Κυριακίδη, Χαριτωνίδη. Ο Βαγγέλης Κουτσονίκας τόνισε πως: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Η ομάδα, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επηρεαστεί από τις τελευταίες εξελίξεις στο σύλλογο. Όποιος θέλει πιο πολύ το παιχνίδι και κάνει τα λιγότερα λάθη, πιστεύω ότι θα φύγει νικητής».

Στην έδρα του ΠΑΟΚ, έχουν γίνει 16 αγώνες και ο «Δικέφαλος» προηγείται στις νίκες με 11-5. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: