Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ζαχαρέλης στο Metropolis: «Είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές του Άρη να βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση»

Στο Αθλητικό Mertropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ψυχολόγος Νάσος Ζαχαρέλης, ο οποίος έχει εργαστεί σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους μεταξύ αυτών και στον Άρη και αναφέρθηκε στον ρόλο του ψυχολόγου μέσα τις ομάδες και τόνισε πως είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές του Άρη να βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση».

Για τον ρόλο του ψυχολόγου σε μια ομάδα:

«Στο εξωτερικό ο ρόλος του ψυχολόγου είναι σημαντικός και ενεργός. Μάλιστα μερικοί προπονητές δίνουν ιδιαίτερο βάρος στον ψυχολογικό τομέα. Ο Αντελότι όταν ήταν προπονητής της Μίλαν, αλλά και στην Τσέλσι είχε για βοηθό του έναν ψυχολόγο. Στην Ελλάδα ο Μανόλο Χιμένεθ είχε φέρει στην ΑΕΚ τον δικό του ψυχολόγο.

Για το αν αλλάζει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή:

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Στο ποδόσφαιρο ακούγεται συνέχεια η λέξη ψυχολογία. Είναι λογικό να αλλάξει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή, καθώς έχουν κίνητρο για να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να πάρουν θέση στην εντεκάδα. Ξαναδημιουργούνται από την αρχή οι ρόλοι, όμως αυτό ισχύει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού μετά από λίγο καιρό ο προπονητής θα εμπιστεύεται και πάλι κάποιους περισσότερο και κάποιους άλλους λιγότερο».

Για το αν η ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών είναι περισσότερο ευάλωτη σε σχέση με εργαζόμενους σε άλλα επαγγέλματα:

«Όλοι οι άνθρωποι έχουμε αγωνίες. Όμως, ο ποδοσφαιριστής είναι το επίκεντρο της προσοχής και κάθε Κυριακή εκτίθεται και κρίνεται. Την Δευτέρα είναι αντιμέτωπος με κακή κριτική και αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι ακόμα δέκτες συμπεριφορών όχι και τόσο υγειών».

Για την συνεργασία του με τον Άρη και για την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας:

«Συνεργαζόμουν με τον Άρη από πέρυσι. Παραμελήθηκε ωστόσο αυτή η προσπάθεια, λόγω της διοικητικής αστάθειας. Ήταν φιλόδοξο και πρωτοποριακό πρότζεκτ. Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για τον Άρη και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αντιμετωπίζουν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά άλλων συναδέλφων τους. Ακόμα στον Άρη κλήθηκαν να σηκώσουν στις πλάτες τους νέα παιδιά, μια πολύ βαριά φανέλα. Δεν είναι εύκολο αντιμετωπίσεις την πίεση τόσου κόσμου». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: