Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δεν τον έκαψε η Στιρέλα, μα τον έκαψε ο Τσερέλα!

Να έχεις κάνει υπερπροσπάθεια για να γυρίσεις το ματς από το -18 και να χάνεις το ματς από τον Τσερέλα. Tον 28χρονο ρούκι στην Ευρωλίγκα δεν θα μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ούτε για διακοπές.

Δεν τον έκαψε η Στιρέλα, μα τον έκαψε ο Τσερέλα
Ο Μπρούνο της Μιλάνο λοιπόν, έβαλε 8 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση. Καριέρας τρόπος του λέγειν, γιατί στην Ευρωλίγκα έχει παίξει όλα κι όλα 11 ματς με το χθεσινό στο Φόρουμ. Σε όλη την πρώτη φάση έβαλε δύο πόντους, στο Top 16 είχε οκτώ μέχρι τώρα, τους πέντε με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή από τους 19 συνολικά, τους 13 τους έχει βάλει στις δύο ελληνικές ομάδες.
Βέβαια δεν έχασε από τον Τσερέλα το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο ημίχρονο το έχασε. Ξέχασε να πιέσει στην άμυνα, έκανε βεβιασμένες ενέργειες, δεν έπαιξε με το στυλ που του ταιριάζει. Και βρέθηκε να χάνει με 41-26, η διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της έφτασε και στους 18 πόντους. Για να λέμε την αλήθεια, θυμηθήκαμε το ματς της Μιλάνο με τον Ολυμπιακό, που έληξε με +30 για τους Ιταλούς.
Το πήγαν έξυπνα τον αγώνα οι Μιλανέζοι, πέρασαν την μπάλα στη ρακέτα, ο Σάμουελς έκανε ζημιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός υπερέβαλλε εαυτόν, έπαιξε σκληρά στην άμυνα την Αρμάνι και σιγά, σιγά ροκάνισε τη διαφορά. Μην ξεχνάμε πάντως ότι το Μιλάνο είναι άλλη ομάδα στο Top 16, έχει την μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με τις ομάδες που ήρθαν από την πρώτη φάση.
Ανάγκασε τους πράσινους να χάσουν το μυαλό τους, να μην έχουν συγκέντρωση, να κάνουν φάουλ δίχως λόγο στο δεύτερο δεκάλεπτο.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η εικόνα αλλάζει, η πίεση ανεβαίνει στην περιφέρεια και τα ποσοστά των Ιταλών πέφτουν. Είχαν με 50% στα τρίποντα, αλλά στο πρώτο μέρος είχαν 72%. Είχαν 8 στα 11 τρίποντα, δείγμα της κακής προσωπικής άμυνας του Παναθηναϊκού. Γιατί δεν ήταν σουτ στην αδύνατη πλευρά, ήταν τρίποντα στο 1 εναντίον 1 ή μετά από ένα σκριν.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, ζορίστηκε το Μιλάνο στα τρίποντα και γενικά στην επίθεση, αγχώθηκε και στο τέλος έχασε και βολές. Αλλο ένα λεπτό ήθελε ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει ολοκληρωτικά στο παιχνίδι, αλλά δεν πρόλαβε. Εκανε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν γίνεται να τους σταματήσεις όλους. Εβαλε και ο Μος, έβαλε και ο Λάγκφορντ και ο Τζέρελς. Και ο Τσερέλα, το πιο σημαντικό απ” όλα.
Είναι αμαρτία για τον Παναθηναϊκό που το έχασε για μια επίθεση το παιχνίδι, αλλά πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο. Ο Γκιστ έκανε μεγάλη εμφάνιση, ο Ράιτ έδωσε άλλο ρυθμό, έκανε αυτό που κανείς άλλος παίκτης των πρασίνων δεν μπορεί να κάνει. Ετρεξε στην επίθεση, άνοιξε το παιχνίδι. Τα ντράιβ που έκανε το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας, σε συνδυασμό με την πίεση στην άμυνα. Αλλά είπαμε, δεν γίνεται να περιορίσεις εντελώς τον αντίπαλο, ειδικά όταν έχει ικανότητα και στο 1 εναντίον 1. Δεν γίνεται να τα καλύψεις όλα όταν τρέχεις έχοντας αντίπαλο το -18 και το χρόνο. Και τελικά ήρθε μια ήττα στο Μιλάνο, που θα δούμε στο τέλος πόσο θα κοστίσει. Αν πάντως δεν είχε βάλει το τρίποντο από τα 20 μέτρα ο Πλάνινιτς στο ματς της Εφές με το Μιλάνο, η Αρμάνι θα ήταν τώρα το φαβορι για τη δεύτερη θέση στον όμιλο… Τώρα όλα είναι ανοιχτά, για όλους. Πλην φυσικά της Μπαρτσελόνα, που δεν έχασε από ένα… θαύμα και μια σειρά από λάθη της Εφές.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: