Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Ιστορία δεν είναι μόνο οι τίτλοι»

ananiadis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Διονύσης Ανανιάδης. Μίλησε και κατέκρινε τους βανδαλισμούς που έγιναν στον Λευκό Πύργο από οπαδούς των “Κίτρινων” ενώ αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες προς τον Γιάννη Μπουτάρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Διονύσης Ανανιάδης:
Για την ανακοίνωση που αποδοκιμάζει τις πράξεις βανδαλισμού στον Λευκό Πύργο: “Η ανακοίνωση νομίζω πως είναι πλήρης και αυτά που αισθανόμασταν ήταν έντονα και έχουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από τους ανθρώπους μας την πόλη και την κοινωνία.
Από την άλλη σε ένα γραπτό κείμενο δεν μπορείς να είσαι τόσο ακραίος και να προκαλέσεις παιδιά που δεν διακατέχονται από Αρειανοσύνη αλλά από οργή, ανεργία και ενθουσιασμό. Η οργή μας όμως είναι μεγαλύτερη από όσο δείχνει η ανακοίνωση. Για το σωματείο που χρόνια μου έδωσε πράγματα και την ευκαιρία να γίνω πρωταθλητής Ελλάδας και είμαι φίλαθλος του από τα παλιά χρόνια της ΧΑΝΘ που ήμασταν όλοι οι φίλαθλοι μαζί η που ανάβαινα από τα καροτσάκια στο γήπεδο και δεν είχα ακόμα το χαρτζιλίκι τότε κάτι τέτοιο σε πνίγει. Η ιστορία δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Αν δεν υπήρχε ο Άρης πάλι θα έπαιζα μπάσκετ και δεν πρέπει να είμαστε τόσο σωματειακά συνδεμένοι. Η ιστορία είναι η ιδέα του Άρη. Η ιδέα του Άρη δεν είναι πρωταθλητής και το να κάνω τα πάντα. Μπροστά στον βωμό του πρωταθλητή δεν ανταλλάζω την ιδέα και τον σεβασμό προς τον αντίπαλο, την ιστορία  και τον σεβασμό. Οι αρχές του συλλόγου δεν είναι το πρωτάθλημα που έρχεται με τα χρήματα. Όποιος έχει τα χρήματα και τα λεφτά παίρνει τίτλους. Οι αρχές και η ιστορία δεν ανταλλάζονται. Η κληρονομιά του Άρη είναι η ιστορία του και οι άνθρωποι του. Αυτό θέλουμε να δείχνουν οι φίλαθλοι μας”.
Για την τίμηση της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα:“Ήταν μια εξαιρετική τιμή και μια εξαιρετική γιορτή που γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια του Άρη με απλότητα και με αναφορά στην ιστορία του Άρη”.
Για τις αποδοκιμασίες προς τον Γιάννη Μπουτάρη:“Στο συμβούλιο με τους παλαίμαχους μας απασχόλησε για τον αν έπρεπε να πάρουμε θέση για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν προς ορισμένους και κυρίως προς τον Γιάννη τον Μπουτάρη. Είχαμε αναστολή αν θα έπρεπε να το κάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε ότι υποστηρίζουμε προεκλογικά τον Μπουτάρη. Ο Γ. Μπουτάρης μπορεί να κριθεί από τον κάθε Θεσσαλονικιό ως ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ως ένας μέτριο δήμαρχος η ως ένας κακός δήμαρχος.
Από εκεί και πέρα η ιστορία είναι ιστορία και δεν ακυρώνεται. Δεν μπορεί να βγαίνει ο Γιάννης Μπουτάρης στο βήμα να μιλήσει για την ιστορία του Άρη και να αποδοκιμάζεται με αυτόν τον τρόπο χωρίς να μπορεί να πει ούτε κουβέντα. Μέσα στο γήπεδο τα αστέρια μέσα από αυτούς που βραβεύτηκαν ήταν αυτοί που λάμπουν παντοτινά στην σκεπή του Άρη, ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.
Με μπροστάρη τον Γκάλη που είχε μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη διάρκεια προσέφεραν μαζί με άλλους και έκανα τον Άρη αυτοκράτορα. Αυτοί οι άνθρωποι πληρωνόντουσαν και δεν μπορεί ο βασικός χορηγός των χρημάτων τους να αποδοκιμάζεται. Ο Γιάννης Μπουτάρης κράτησε τον Γκάλη και τον Γιαννάκη στον Άρη. Όσο και να μην ξέρει κάποιος από ιστορία πρέπει να αφουγκράζεται κάποια πράγματα. Θέλαμε να βγάλουμε ανακοίνωση και φοβηθήκαμε μην μας πούνε πως παίζουμε κάποιο προεκλογικό παιχνίδι. Όλοι αποθέωναν τα αστέρια του Γκάλη και του Γιαννάκη και αυτός που πλήρωνε για αυτούς δεν μπόρεσε να μιλήσει στο βήμα”.
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: