Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Το γήπεδο της... 6ης κούπας!!

Στο «Παλαού Σαντ Τζόρντι» θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού του τίτλου στις 6-8 Μαΐου και σας παρουσιάζουμε το γήπεδο όπου θα γίνει το φάιναλ φορ!
Το «Παλαού Σαντ Τζόρντι» εγκαινιάστηκε το 1990 και έχει σχεδιαστεί από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι. Πρόκειται για ένα κλειστό γήπεδο αθλητικών καθώς και άλλων χρήσεων, που βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Η χωρητικότητά του για αγώνες μπάσκετ είναι 17.000 θεατές, 16.500 για χάντμπολ και 24.000 για μουσικές εκδηλώσεις.

Το 1992 ήταν ένα από τα γήπεδα που φιλοξένησαν τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αθλήματα όπως η ενόργανη γυμναστική, ο τελικός του βόλεϊ και το χάντμπολ. Σήμερα χρησιμοποιείται για όλα τα αθλήματα κλειστού χώρου, για συναυλίες αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το 1998 και το 2003 φιλοξένησε τα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά η Μπαρτσελόνα κατέκτησε μέσα στο σπίτι της το τρόπαιο. Επίσης το 1997 διεξήχθησαν οι αγώνες του Ευρωμπάσκετ από την προημιτελική φάση και μετά.


Τα εισιτήρια

-Όλα τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού: www.euroleague.net

-Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 125 έως 550 ευρώ

-Η κατανομή των θέσεων θα ανακοινωθεί από τη στιγμή που θα γίνουν γνωστές οι τέσσερις ομάδες

-Κάθε φίλαθλος μπορεί να παραγγείλει μέχρι 6 εισιτήρια

-Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μόνο με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (Visa, Master Card)

-Τα εισιτήρια θα αποστέλλονται το αργότερο ως τις 20 Απριλίου

-Παιδιά κάτω των τριών ετών μπορούν να εισέλθουν ελεύθερα στο γήπεδο με τη συνοδεία ενήλικα, αλλά δεν θα έχουν αριθμό θέσης

Κάθε ομάδα θα πάρει περίπου από 1.000 «μαγικά χαρτάκια». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια που είχαν κυκλοφορήσει μέσω του διαδικτύου έχουν ήδη εξαντληθεί. Όπως έκανε γνωστό η διοργανώτρια αρχή, τα περισσότερα εισιτήρια πήγαν σε Ισπανούς, Έλληνες, Ισραηλινούς, Ιταλούς και Τούρκους φιλάθλους.

Πολλά πάντως, από αυτά είχαν αγοραστεί από τους φίλους της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι μετά τον αποκλεισμό της ομάδας τους από τον Παναθηναϊκό θα αναγκαστούν να τα «σπρώξουν» στην αγορά. Η Μακάμπι βάσει των προηγούμενων φάιναλ φορ λογικά θα έχει τον περισσότερο κόσμο.

Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν δίνουν μεγάλο βάρος στο μπάσκετ, ωστόσο υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Στις 4 Μαΐου, δύο μέρες δηλαδή πριν από το φάιναλ φορ, έχει οριστεί ο ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν περάσουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, τότε θα κληθούν να αγωνιστούν στη Βαρκελώνη, άρα οι φίλοι της «βασίλισσας» θα βρίσκονται ούτως ή άλλως εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: