Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αδικαιολόγητος και λίγος...

Άξια-πάει στο Final 4-η Σιένα και ανάξιος ο Ολυμπιακός. Όταν χάνεις 3 συνεχόμενες φορές από μία θεωρητικά κατώτερη ομάδα σημαίνει ότι είσαι λίγος. Δυστυχώς απόψε ο Ολυμπιακός παραπατούσε για 30 λεπτά (μόνο στην 3η περίοδο ήταν καλός) και αποκλείστηκε από μια ομάδα που τόσο χλευάστηκε μετά το πρώτο παιχνίδι. Αυτή η ομάδα όμως αποδείχθηκε πραγματική ομάδα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν και απόψε ότι περνούσε από τα χέρια τους για να διαψεύσουν όλους όσοι είχαν επενδύσει πάνω τους είτε οικονομικά είτε συναισθηματικά. Και το γαμώτο που μένει είναι ότι στα τρία αυτά παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε καν στα μάτια την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Πιανιτζιάνι έκανε σεμιναριακό rotation και με τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του, ενώ ο Ίβκοβιτς προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Έτσι καταλήξαμε στο τελικό 88-76. Διασώθηκε ο μαχητικότατος Γκόρντον. Ευτυχώς που τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αργούν...

Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση και παρά τα δύο απίθανα τρίποντα ψυχολογίας του Στόουνρουκ κατάφερε να έχει το παιχνίδι στον πόντο πότε με τον Μπουρούση πότε με τον Χαλπερίν. Το σκορ ήταν 12-12 και ξαφνικά έγινε το γνωστό μπλακ-άουτ. Οι παίκτες της Σιένα τα έβαζαν όλα και χωρίς να το καταλάβει κανείς μέσα σε 5 λεπτά το σκορ είχε εκτοξευθεί στο 29-18 με τον Ολυμπιακό να είναι κάκιστος στην άμυνα. Όταν δέχεσαι 29 πόντους στο ξεκίνημα του αγώνα, τι μπορείς να πεις;

Απ΄ το κακό στο χειρότερο πήγαινε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Σπανούλη να κάνει το ένα λάθος πίσω απ΄ το άλλο (πιστώνεται στον Πιανιτζιάνι αυτό) η διαφορά πήγε στους 15 πόντους με το σκορ 42-27 στο 16'. Σε αυτό το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να συνέρχονται στην άμυνα, αλλά και πάλι για κάποιες επιπόλαιες επιλογές είδαν τη Σιένα να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη με 50-36. Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι πολύ μακριά από το Final 4.

Όλα φάνηκε να χάνονται στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου καθώς η Σιένα μέσα σε ένα λεπτό ξέφυγε με 55-38. Και εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» με έναν σεληνιασμένο Γκόρντον και με... σκυλίσια άμυνα άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 63-58 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όταν όμως κυνηγάς μια τόσο μεγάλη διαφορά δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια σε αυτό το ρυθμό. Ο Ολυμπιακός έπεσε, η Σιένα ανασυντάχθηκε και όλα τελείωσαν. Η Σιένα σιγά σιγά ξαναανέβασε τη διαφορά στους 15 (84-69) για να κερδίσει τελικά με 88-76.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 50-36, 68-61, 88-76.
 
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ, Ζήσης 6, Χέρστον 25(1), Καραρέτο, Ράκοβιτς 2, Λαβρίνοβιτς 19(2), Καουκένας 5(1), Ρες 4, Μικελόρι, Γιάριτς 12(1), Στόουνρουκ 10(2), Μος 5(1).
 
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 5, Σπανούλης 7(1), Μπουρούσης 16(1), Μαυροκεφαλίδης 5, Νίλσεν 3, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 10, Χαλπερίν 10(2), Γκόρντον 16(2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: