Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η δόξα στους παίκτες από «Ζοτς»!!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνεχάρη τον κόσμο, αλλά ακόμη περισσότερο τους παίκτες του που δεν έπαψαν στιγμή να πιστεύουν πως μπορούν να αφήσουν εκτός συνέχειας το φαβορί Μπαρτσελόνα!
«Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για όλα όσα πέτυχαν στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Πριν αρχίσει η σειρά το πίστευαν κι ήταν έτοιμοι να παλέψουν, να τα δώσουν όλα για να πάμε στο Final Four. Αυτό είναι ομαδική δουλειά κι όλη η δόξα ανήκει στους παίκτες. Παίξαμε εξαιρετικά και στις τέσσερις αναμετρήσεις. Το να διατηρήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου όλο αυτό το διάστημα είναι δύσκολο, αλλά βρήκαμε τρόπο να αντεπεξέλθουμε. Είναι σημαντικό να έχεις κανείς κίνητρο. Στην έναρξη της σειράς στη Βαρκελώνη παίξαμε πολύ καλά από το πρώτο δευτερόλεπτο και παρότι ηττηθήκαμε συνεχίσαμε να πιστεύουμε στην πρόκριση. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη της σειράς τέθηκε ερώτηση πως δεν είχαμε νικήσει σε κανένα σημαντικό παιχνίδι. Είχα απαντήσει πως κανείς δε μας είχε κερδίσει και πως στην Κάχα Λαμποράλ είχαμε χάσει με τη μεγαλύτερη διαφορά που ήταν μόλις 7 πόντοι. Ό,τι πιο σημαντικό είπαμε με τους παίκτες ήταν ότι έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας. Δημιούργησαν και πάλι εξαιρετική ατμόσφαιρα, κάτι που είδε όλη η Ευρώπη ότι μπορούμε να κάνουμε. Μετά από μία τέτοια σειρά οι παίκτες είναι κάτι περισσότερο από κουρασμένοι, κάτι που φάνηκε και στα τελευταία 5 λεπτά. Ευτυχώς το Final Four είναι ένα μήνα μακριά. Θα μπορέσουμε να δούμε τα προβλήματά μας. Θα παίξουμε για την Α1, παιχνίδια που θα μας προετοιμάσουν. Ξέρουμε ότι στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουμε τη Σιένα. Θα ήθελα να πω πως η Μπαρτσελόνα μιλούσε διαρκώς για τη διαιτησία. Μετά το αποψινό ματς πιστεύω πως όλοι κατάλαβαν πως ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα. Με την εμπειρία μου εδώ και 20 χρόνια πιστεύω πως η διαιτησία ήταν η καλύτερη που έχουμε δει. Συγχαρητήρια στους παίκτες για ακόμη μία φορά. Με τον κόσμο μας όλα είναι δυνατά» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο «Ζοτς».

Στη συνέχεια σχετικά με τους... αμφισβητίες, απάντησε: «Πριν από την έναρξη της Ευρωλίγκας στη Βαλένθια είναι εύκολο να βρείτε τα σχόλια για τις πιθανότητές μας, για την ομάδα. Όλοι έλεγαν πως δεν έχουμε άλλα αστέρια, δεν έχουμε τον Πέκοβιτς, τον Σπανούλη, τον Γιασικεβίτσιους. Έχουν δίκιο, είναι μεγάλη παίκτες. Αλλά είπα στην ομάδα πως αυτό θα πρέπει να είναι κίνητρο για εμάς και να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας. Κάποιοι μας κριτίκαραν για το ρόστερ μας και τον τρόπο που παίζουμε, αλλά δε μας ενδιαφέρει».

Πρόσθεσε ακόμη πως «στο τιμ γνωρίζουμε την ομάδα. Ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) ίσως και να ξέρει τη Μπαρτσελόνα καλύτερα κι από τον προπονητή της. Εγώ ξύπνησα στις 5 το πρώι κι είδα το τελευταίο παιχνίδι. Η δόξα και πάλι, όμως, ανήκει στους παίκτες. Εμείς έχουμε τον δικό μας τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα και δεν ακούμε τι λένε δεξιά κι αριστερά. Ακούω κάποιους, αλλά είναι φίλοι μου εδώ και 20 χρόνια. Είμαστε στο Final Four, αλλά τι λέει αυτό από μόνο του; Για κάποιους είναι φυσιολογικό. Με τη Μπαρτσελόνα κάποιοι είπαν πως κάναμε επικά παιχνίδια, όπως είχαμε κάνει με τη Σιένα (το 2009). Το όνειρο είναι να κερδίσουμε το τρόπαιο».

«Εξαιρετικός ο Καλάθης, έπαιξε κι άμυνα ο Βουγιούκας»

Μιλώντας για τους Καλάθη και Βουγιούκα, είπε: «Ο Καλάθης ήταν βασικός από το πρώτο ματς. Συζητήσαμε μαζί του πως δεν πρέπει να παίζει μόνο άμυνα, αλλά να είναι κι επιθετικός. Πήρε κάποιες αποφάσεις στην επίθεση που δεν ήταν καλές, αλλά στο σύνολο έπαιξε εξαιρετικά. Ο Βουγιούκας είναι ο καλύτερος σκόρερ μας στην Α1, αν θυμάμαι καλά. Επειδή κυριαρχεί στην Α1. Σκεφτόμενος αυτό το ματς είπαμε να του δώσουμε τη μπάλα γιατί έχει την ποιότητα να επιτεθεί κόντρα στον Βάσκεθ. Έχει την ποιότητα να παίζει στο "one on one" κι έτσι παίξαμε. H έκπληξη ήταν στην άμυνα. Είναι σημαντικό να δουλέψουν πιο σκληρά και να γίνουν πιο σημαντικοί παίκτες για τον Παναθηναϊκό. Και πάλι θα πω πως ήταν ομαδική δουλειά. Κι άλλοι θυσιάστηκαν για το καλό της ομάδος».

«Έχουμε χρόνο μέχρι το Final Four»

Για τον Σέρβο προπονητή η τελική φάση αργεί ακόμα, αφού όπως είπε «το Final Four είναι 6-8/5. Έχουμε ακόμη έναν μήνα, 35 ημέρες. Είναι πιθανό πολλά να γίνουν. Ο Μάριτς θα είναι πιο έτοιμος. Ο Νίκολας απόψε είχε σοβαρό τραυματισμό, παίξαμε χωρίς ένα πολύ σημαντικό παίκτη μας. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε τότε».

«Δεν είδα ούτε 1'' τον Ολυμπιακό»

Ερωτηθείς αν εξεπλάγη από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού (από τη Σιένα, που είναι κι αντίπαλος στον ημιτελικό, απάντησε: «Δεν είδα ούτε 1''. Ήμουν συγκεντρωμένος σε εμάς».

«Ο Διαμαντίδης είναι για όλους ο MVP, αλλά έχω 12 παίκτες»

Για την κατάσταση του Νίκολας, σημείωσε: «Το ιατρικό τιμ δοκίμασε ένεση, αλλά είπε πως είναι αδύνατον να παίξει».
Τέλος, σχετικά με τον Τσάβι Πασκουάλ που έχρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη MVP της σειράς, παραδέχθηκε πως «ακόμη κι αυτός που καταλαβαίνει λίγα από μπάσκετ, δε θα πει κάτι διαφορετικό, ότι δεν ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης της σειράς με μεγάλη διαφορά. Αν θέλετε, το ξαναλέω. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξέρει την άποψή μου. Είμαι προπονητής 12 παικτών. Ο Καϊμακόγλου αγωνίστηκε 18'' και βοήθησε. Ο Διαμαντίδης θα έχει άλλη μία ευκαιρία στο Final Four».

Δεν υπάρχουν σχόλια: