Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αγάπη παντοτινή!!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ... αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, μιλώντας για «αγάπη παντοτινή»,  αναφέρθηκε στο μέλλον του στο «τριφύλλι» ενώ απάντησε στον Σωκράτη Κόκκαλη!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA:


Για τον πανηγυρισμό του στην αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα και το 50ο του γκολ:

«Ναι, ναι ήταν ένα μήνυμα προς τους οπαδούς, για να μοιραστώ μαζί τους το επίτευγμα μου. Και αυτό γιατί με υποστηρίζουν και με βοηθούν πολύ...  Θυμάμαι όταν έφτασα εδώ, δεν ήταν τόσο εύκολα για μένα, όμως πάντα φώναζαν για μένα και με βοηθούσαν, ώστε να φτάσω στο επίπεδο μου.
Και ήθελα να το μοιραστώ μαζί τους, γιατί είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είναι η δεύτερη φορά που φτάνω σε αυτό το επίπεδο. Η πρώτη φορά που τα κατάφερα ήταν στη Γαλλία και τώρα εδώ. Είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα και είμαι πραγματικά υπερήφανος και χαρούμενος που έδωσα αυτά τα γκολ στο σύλλογο και τους οπαδούς».
Για τα γκολ που ξεχωρίζει:
«Το γκολ στην Ξάνθη, ήταν ένα πραγματικά όμορφο γκολ και φυσικά το γκολ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και με τη Ρόμα... Είναι πολλά γκολ, πολλά γκολ και δεν μπορώ να τα θυμηθώ όλα. Όμως απ' όλα αυτά τα γκολ θυμάμαι την ατμόσφαιρα, τους πανηγυρισμούς, το πλήθος και είναι ένα πραγματικά όμορφο συναίσθημα».
Για το χάρισμα του σκόρερ:
«Νομίζω πως είτε γεννιέσαι σκόρερ, είτε όχι. Είναι δύσκολο να μάθεις πως να σκοράρεις... Είτε βάζεις γκολ, είτε όχι. Είσαι τερματοφύλακας ή δεν είσαι... Δεν είσαι αμυντικός και ξαφνικά γίνεσαι τερματοφύλακας... Ναι νομίζω πως γεννήθηκα για να σκοράρω γκολ. Και χρειάζεται να είσαι εγωιστής... Λυπάμαι που το λέω, όμως είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται... Πρέπει να έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση, να γνωρίζεις την ποιότητα σου, να γνωρίζεις πως ακόμα και αν κάποια στιγμή δεν σκοράρεις, θα χρειαστεί να παραμείνεις δυνατός. Και αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση... Και έχω, γιατί έχω πραγματικά καλούς συμπαίκτες, γνωρίζω πως σε κάθε παιχνίδι θα έχω το λιγότερο 2-3 ευκαιρίες και εξαρτάται από εμένα να κάνω το σωστό για να σκοράρω. Και να κάνω τη σωστή κίνηση, γιατί γνωρίζω πως οι συμπαίκτες μου θα μου κάνουν τη σωστή πάσα».
Για την αντιμετώπιση που είχε την φετινή χρονιά από τις αντίπαλες άμυνες:
«Αυτή τη χρονιά ναι, είχαν μεγαλύτερη προσοχή πάνω μου. Οι προπονητές των άλλων ομάδων γνωρίζουν, έχουν δει αγώνες και έχουν αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού μας. Και είναι φυσιολογικό... Πέρυσι υπήρχε το στοιχείο της έκπληξης, δεν γνώριζαν τόσα πολλά, όμως πλέον ναι, μπορώ να αισθανθώ πως είναι πιο δύσκολα και πως με προσέχουν πιο πολύ. Είναι λογικό, έτσι είναι το παιχνίδι».
Για την απώλεια του τίτλου:
«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Πολύ στεναχωρημένος βλέποντας την άλλη ομάδα που είναι οι αντίπαλοι μας, να κατακτούν το πρωτάθλημα.  Είναι κάτι που με στεναχωρεί. Νομίζω πως αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι (ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), όλοι ξέρουμε τι έγινε και δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω. Είναι πρωταθλητές, είμαστε δεύτεροι, θα παίξουμε στα πλέι οφ και θα κάνουμε ότι καλύτερο για να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Για τους λόγους που χάθηκε το πρωτάθλημα:
«Η ισοπαλία με τη Λάρισα... Χάσαμε πέντε βαθμούς απέναντι στη Λάρισα. Δεν θέλω να δείξω ασέβεια για τη Λάρισα, γιατί είναι καλή ομάδα, όμως μιλάω για εμάς. Αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, δεν πρέπει να χάνεις τέτοιους βαθμούς, όπως εντός έδρας με την Ξάνθη, εκτός με τον Πανιώνιο... Δεν θέλω καν να μιλήσω για την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί είναι καλή ομάδα, παίζουν ποδόσφαιρο και μπορείς να χάσεις και ένα παιχνίδι... Όμως αυτά τα τρία παιχνίδια, έπρεπε να τα κερδίσουμε, δεν το κάναμε και τελικά μας κόστισαν πολύ... Με την Ξάνθη ήταν το πρώτο παιχνίδι, η πρώτη φορά που παίζαμε μαζί σε επίσημη διοργάνωση και καταλαβαίνεις πως είναι δύσκολο, όμως για τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θα έλεγα πως είναι έλλειψη επαγγελματισμού. Είμαστε επαγγελματίες και έπρεπε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια, αυτό είναι όλο. Και αν χάσεις, αυτό σημαίνει πως δεν έκανες καλά τη δουλειά σου».
Για τη νέα σεζόν:
«Οι δυνατότητες υπάρχουν, νομίζω πως έχουμε έναν πραγματικά σπουδαίο προπονητή και πιστεύω πως έχουμε τα πάντα για να επανακτήσουμε τον τίτλο».
Για τη σχέση του με τους οπαδούς:
«Είναι κάτι ιδιαίτερο, ιδιαίτερο, κάτι το πραγματικά ιδιαίτερο... Στην Οσέρ είχα αυτού του είδους τη σχέση, όμως έμεινα εννέα χρόνια... Εδώ μέσα σε δύο χρόνια, υπάρχει ένα πραγματικά ιδιαίτερο δέσιμο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω... Ίσως γιατί αισθανόμαστε το ίδιο. Με βλέπουν στο γήπεδο πραγματικά παθιασμένο, να φωνάζω...
Φωνάζω και στους συμπαίκτες μου, όμως και οι συμπαίκτες μου γνωρίζουν πως το κάνω γιατί θέλω να κερδίζω, όχι γιατί δεν τους συμπαθώ. Το ίδιο γίνεται και με τους οπαδούς... Είναι παθιασμένοι, κάποιες φορές είναι υπερβολικό, όμως έτσι είναι. Και ίσως είμαστε ίδιοι, γι' αυτό νομίζω πως δένουμε τόσο καλά».
Για τη συνεισφορά του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό:
«Πιστεύω πως αν μπορείς να βοηθήσεις, γιατί να μην το κάνεις; Το έχω κάνει στο παρελθόν, έχω βοηθήσει πολλά άρρωστα παιδιά να κάνουν θεραπείες και να πάνε στην Αμερική, είναι κάτι προσωπικό που δεν θέλω να εξηγήσω... Όμως αν μπορώ να βοηθήσω, το κάνω. Εκείνη την ημέρα μίλησα και με τη γυναίκα μου και μου είπε ναι, είναι καλό να βοηθήσουμε το σύλλογο. Γνωρίζει πως αγαπώ το σύλλογο και προσπαθήσαμε με τον τρόπο μας να βοηθήσουμε».
Για τη ζωή του στην Αθήνα:
«Μου αρέσει η παραλιακή... Η Γλυφάδα ή η Βούλα που μένω, είναι πραγματικά ωραία. Όταν περπατώ στο δρόμο δεν έχω πρόβλημα... Ο κόσμος μου φωνάζει: «Είμαι Ολυμπιακός, αλλά μου αρέσεις» ή «είμαι ΑΕΚ, αλλά μου αρέσει όπως παίζεις». Είναι κάτι σπουδαίο, είναι όμορφο συναίσθημα. Είμαι πραγματικά υπερήφανος γι'αυτό, γιατί σημαίνει πως σέβομαι τον κόσμο... Και αυτό γιατί πρόσφατα άκουσα πως δεν σέβομαι τους Έλληνες, ο κ. Κόκκαλης το είπε αυτό, κάτι πραγματικά αστείο...
Μου δείχνουν πως τους σέβομαι όλους».
Για την …πολιορκία από τους φιλάθλους για ένα αυτόγραφο:
«Το έχω συνηθίσει, όμως κάποιες στιγμές που είμαι με τα παιδιά μου είναι πιο δύσκολο, γιατί τα παιδιά τρέχουν παντού και πρέπει να τα προσέχω, όμως είναι κάτι ωραίο. Είναι κομμάτι της δουλειάς. Αισθάνομαι περήφανος, γιατί σημαίνει πως κάνω καλά τη δουλειά μου και ο κόσμος λατρεύει αυτό που κάνω. Είναι πραγματικά καλό».
Για την ενασχόληση του με τη μόδα:
«Κάναμε το t-shirt με τον καλό μου φίλο Q από την Hype Means Nothing, έχω τη δική μου σειρά εσώρουχων “Μr Le Noir” και προσπαθώ να κάνω πράγματα. Να δίνω το συναίσθημα μου, το σκεπτικό μου και τον τρόπο που ντύνομαι στον κόσμο. Μαθαίνω πως αρέσει στον κόσμο και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».
Για τα μελλοντικά του πλάνα:
«Δεν ξέρω, δεν ξέρω... Αναφορικά με το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να περιμένω μέχρι το τέλος της σεζόν για να δω τι θα γίνει και αναφορικά με τις άλλες δραστηριότητες μου, μόδα και άλλα παρόμοια. Δεν ξέρω, έχω νέες ιδέες καθημερινά...Δεν ξέρω...»
Για τον κόσμο:
«Θέλω να τους πω, ότι τους αγαπώ πραγματικά και αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί εκεί ανήκει ο Παναθηναϊκός και αναφορικά με το μέλλον μου, ότι και αν γίνει, θα τους αγαπώ για μια ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: