Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τσέζαρεκ: «Συναισθήματα δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο»

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ ετοιμάζεται να επιστρέψει στον… τόπο του εγκλήματος και να αγωνιστεί μέσα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. «Ήμουν για τρία χρόνια παίκτης του Αστέρα αλλά τώρα αγωνίζομαι για τον Άρη. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε ελπίδες στα πλέι οφ» είπε ο Κροάτης επιθετικός για το παιχνίδι της Κυριακής, μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο των κίτρινων.
 
Όσον αφορά στις ατυχίες των τραυματισμών που είχε σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν υπογράμμισε: «Ήταν πραγματικά μια δύσκολη χρονιά για εμένα. Εκεί που έβρισκα  ρυθμό, πάλι τραυματιζόμουν. Χρειάζεται ένα διάστημα για να βρει ένας ποδοσφαιριστής τα πατήματά του, ήμουν άτυχος γενικότερα. Μετά το πρόβλημα των  προσαγωγών και των κοιλιακών μου, τώρα είμαι καλά».
 
Για τα στοιχεία που θα κρίνουν το αποτέλεσμα τόνισε: «Είναι το  παιχνίδι της χρονιάς. Συναισθήματα στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν. Είμαι στον Άρη και δίνω τα πάντα για  να κερδίζει η ομάδα μου. Δουλέψαμε σκληρά αυτές τις δυο εβδομάδες. Εγώ που ήμουν εκτός, λόγω τραυματισμού, έβλεπα ανεβασμένους τους  παίκτες. Εξάλλου  δεν είναι τυχαίο ότι βάλαμε 7 γκολ στα δυο τελευταία παιχνίδια. Πάμε να πάρουμε και αυτό το ματς. Είχα δίψα για γκολ φέτος αλλά δυστυχώς παρόλο που δεν είχα  σοβαρούς τραυματισμούς έχανα τον  ρυθμό μου και δεν μπόρεσα να βρω τον καλό εαυτό μου. Πιστεύω στη συνέχεια να γίνω καλά, να βρω τα πατήματά μου και να μην έχω πρόβλημα ξανά».
 
Σχετικά με το επιθετικογενές σύστημα στο οποίο αρέσκεται ο Σάκης Τσιώλης, σχολίασε: «Ο νέος μας προπονητής αγαπά το επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό με βολεύει σαν σέντερ φορ. Πιστεύω ότι θα δείξω την ποιότητα μου. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν θα δείτε ότι ούτε εγώ, ούτε ο Ρουίζ δεν βάλαμε πολλά γκολ. Βρίσκομαι επτά χρόνια στην Ελλάδα και παίζω ποδόσφαιρο αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του Άρη πριν τον κ. Τσιώλη δεν με βοηθούσε να σκοράρω. Αν μου δοθεί μια ευκαιρία θα την εκμεταλλευτώ. Ας βρεθώ τρεις φορές τετ α τετ και ας  χάσω την ευκαιρία. Αλλά πρέπει να σου δίνονται και οι ευκαιρίες. Είναι ότι  χειρότερο να περνάνε παιχνίδια και να μην μπορείς να κάνεις σουτ. Είναι ό,τι χειρότερο».
 
Ερωτηθείς για τον Σάκη Τσιώλη ως προπονητή και ως άνθρωπό , ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ τόνισε: «Γνωρίζω την δουλειά του και έχω να πω πως είναι ένας φοβερός προπονητής και φοβερός άνθρωπος. Δίνει ηρεμία στην ομάδα. Ο Άρης δεν θα μπορούσε να φέρει καλύτερο προπονητή, πιστεύω πως είναι ιδανικός. Ήδη σε ένα μικρό διάστημα κατάφερε κι έδειξε λίγο από το έργο του. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό που θα δώσουμε στην Τρίπολη και πρέπει να το κερδίσουμε. Θα νιώσουμε δε σαν στο σπίτι μας εφόσον θα έχουμε κοντά μας και τους οπαδούς μας. Θα μας βοηθήσει πολύ το γεγονός αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που πιστεύει στις δυνατότητές μου. Δεν ήταν καλή χρονιά αυτή για εμένα αν και πέτυχα σημαντικά γκολ στην Ευρώπη.
 
Του χρόνου θα είμαι έτοιμος και θα έχω 10-15 γκολ για πλάκα. Σε αυτό βοηθάει και ο καλός ανταγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα από τόσους καλούς επιθετικούς παίκτες.
 
Ο Άρης ήταν πάντα μεγάλος στα μάτια μου. Η ομάδα αξίζει την θέση στα πλέι οφ. Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μπορούμε και πρέπει να το πιστεύουμε όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: