Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

«Αρμόδια η Αθλητική δικαιοσύνη»!!

Με αφορμή ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Καλογιάννη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, τόνισε πως η εκτελεστική εξουσία δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης.
Η ερώτηση του Σ. Καλογιάννη έγινε λόγω της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE-FOOTBALL LEAGUE 2 να επιβάλλει στον ΠΑΣ Γιάννινα πολύ αυστηρές ποινές, με χρηματικό πρόστιμο 105.000 ευρώ και με τη διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς θεατές για εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ, ενώ αντίθετα επέβαλε στον Ολυμπιακό ποινή μίας μόνο αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 140.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης κατά την οποία είναι πιθανό οι ποινές να μειωθούν για τα μεγάλα επεισόδια στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις «άδικες και αστήρικτες αποφάσεις των αθλητικών δικαστών τα τελευταία χρόνια», ο κ. Νικητιάδης εί:
«Η ισονομία και ισοπολιτεία αποτελούν βασικές αρχές του νομικού μας συστήματος που διέπουν τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Η ΕΠΑΕ και τα όργανά της, παρά το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, διέπονται αυτονοήτως από τις αρχές αυτές. Όμως η διαπίστωση και η νομική αξιολόγηση πραγματικών περιστατικών σε κάθε υπόθεση που έρχεται ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης, γίνεται από τα αρμόδια όργανα και σε αυτή τη λειτουργία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται η εκτελεστική εξουσία ούτε τα επιμέρους διοικητικά όργανα ή αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: