Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Eredivisie: Ντέρμπι… κορυφής!!!

Το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Τβέντε και την Αϊντχόφεν κυριαρχεί των υπολοίπων για την 29η αγωνιστική της Eredivisie.

Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να… πέσουν κορμιά στο Ένσκεντε, εκεί όπου η Τβέντε υποδέχεται την πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος, Αϊντχόφεν, με στόχο να καλύψει τη διαφορά του ενός βαθμού από την PSV και να την κατακρημνίσει από την κορυφή. Σημαντική ενίσχυση για τους γηπεδούχους αναμένεται να αποτελέσει η επιστροφή του Μπράιαν Ρουίζ.

Τη δική του «μάχη» για να κρατηθεί κοντά στην πρώτη δυάδα δίνει το απόγευμα της Κυριακής ο Άγιαξ, που φιλοξενεί την Χέρακλες. Παρά το γεγονός ότι για ακόμη μία χρονιά μετά το 2004 δεν κατάφερε να κατακτήσει το «πρωτάθλημα», ο «Αίαντας» είναι αποφασισμένος να… σώσει την φετινή παρτίδα, κατακτώντας έστω την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Η Άλκμααρ ταξιδεύει μέχρι το Ρότερνταμ για να αντιμετωπίσει τη Φέγενορντ, θέλοντας να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης, ενώ η Ουτρέχτη περιμένει στην έδρα της την Ντεν Χάαγκ, με την τελευταία να αναζητά το «τρίποντο» για να αναρριχηθεί στην βαθμολογική κατάταξη. 


Αναλυτικά, η 29η αγωνιστική της Eredivisie:

Σάββατο 02/04

Τβέντε – Αϊντχόφεν (19:45)       
Βίλεμ – Ρόντα (20:45)   
Ντε Γκράαφσαπ     - Μπρέντα (20:45)   
Χέρενφεν – Εξέλσιορ (20:45)   
Φέγενορντ – Άλκμααρ (21:45)


Κυριακή 03/04

Ουτρέχτη – Ντεν Χάαγκ (13:30)   
Φίτεσε – Ναϊμέγκεν (13:30)
Άγιαξ – Χέρακλες (15:30)   
Γκρόνινγκεν – Φένλο (15:30) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: