Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Bundesliga: «Μάχες» του ύψους και του… βάθους!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανοίγει σήμερα η αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Bundesliga με αναμετρήσεις-«φωτιά» τόσο στην κορυφή, όσο και στον… πάτο της κατάταξης.

Επτά στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Bundesliga, η Ντόρτμουντ καλείται να κάνει το καθήκον της απέναντι στο Ανόβερο και να αποδείξει ότι βρίσκεται επάξια στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει πάρει μόλις έναν βαθμό στα τελευταία δύο παιχνίδια, κάνοντας αφενός τις κακές γλώσσες να αμφισβητήσει την κυριαρχία της και αφετέρου τη δεύτερη Λεβερκούζεν να την πλησιάσει στους 7 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Καγκάουα και Κρίνγκε, ωστόσο επιστρέφει στο κέντρο ο Σούμποτιτς. Για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο βασικός τους τερματοφύλακας Τσίλερ, λόγω τραυματισμού.

«Επικίνδυνη» έξοδο αναμένεται να έχει η Λεβερκούζεν «Φριτς Βάλτερ», όπου θα αντιμετωπίσει την Καϊζερσλάουτερν, που απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Σε μία από τις τελευταίες του αναμετρήσεις στον πάγκο των «ασπιρινών», ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κάστρο και Φρίντριχ.

Δίχως κανένα περιθώριο λάθους, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Γκλάντμπαχ και θέλει τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες για την κατάκτηση της 2ης θέσης, η οποία εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Νοκ-άουτ για τους Βαυαρούς τέθηκε ο Φαν Μπούτεν, ενώ για τα «πουλάρια» ο Ντε Καμάργκο.

«Αποδεκατισμένες» θα παραταχθούν στο «Βέζερσταντιον» οι Βέρντερ Βρέμης και Στουτγάρδη, οι οποίες δίνουν σκληρή «μάχη» για να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι «πράσινοι» δεν θα έχουν στη διάθεση τούς τους Πιζάρο, Νάλντο, Μπένις, Πρεντλ, Μπαργκφρέντε και Γένσεν, ενώ οι φιλοξενούμενοι τους Μποκά, Μάρικα, Οντέλ και Ντεγκέν.

Κορμιά αναμένεται να… πέσουν και στο παιχνίδι της Βόλφσμπουργκ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, καθώς οι «λύκοι» βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και μία ανάσα από την… καταστροφή. Με εξαίρεση τον τιμωρημένο Πέκαρικ, ο Φέλιξ Μάγκατ θα έχει όλους τους παίκτες του «ετοιμοπόλεμους», ενώ η ομάδα της Φρανκφούρτης θα παρουσιαστεί με έντονο «ελληνικό» χρώμα, έχοντας βασικούς τους Τζαβέλλα και Γκέκα.

Αναλυτικά, η 28η αγωνιστική της Bundesliga:

Παρασκευή 01/04   

Σεντ Πάουλι – Σάλκε (21:30)


Σάββατο 02/04   

Βέρντερ Βρέμης – Στουτγάρδη (16:30)
Καϊζερσλάουτερν – Λεβερκούζεν (16:30)
Μάιντζ – Φράιμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ (16:30)
Ντόρτμουντ – Ανόβερο (16:30)
Χόφενχαϊμ – Αμβούργο (19:30)


Κυριακή 03/04

Κολωνία – Νυρεμβέργη (16:30)
Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: