Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Απίστευτα, αλλά πρωταπριλιάτικα!!

Ο Μαραντόνα άφησε έγκυο τη Μαντόνα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή στην Εθνική Αυστραλίας, ο Τότι αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να γίνει… ηθοποιός. Απίστευτο; Και όμως… πρωταπριλιάτικο!

Έφτασε η ημέρα του χρόνου, που η πρώτη ημέρα του Απρίλη δημιουργεί τα πιο περίεργα, φανταχτερά αλλά, όπως αποδεικνύεται τελικά, ψεύτικα πρωτοσέλιδα και τίτλους ειδήσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανά τον κόσμο, προκαλώντας άφθονο γέλιο κι εξάπτοντας τη φαντασία. Ας δούμε τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες οι οποίες έμειναν στην… ψεύτικη ιστορία του ποδοσφαίρου.


Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο επιτίθεται στον Μαρτσέλο Λίπι

Το 1999, ιταλικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι ο Μπάτζιο επιτέθηκε στον προπονητή των κατακτητών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής του. Το περιστατικό φερόταν να έχει λάβει χώρα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ρομπέρτο σε ρόλο… μποξέρ. Φυσικά, επρόκειτο περί φάρσας.


Ο Μαραντόνα αφήνει έγκυο τη Μαντόνα

Ο θρυλικός «Ντιεγκίτο» κέρδισε φήμη και τύχη στη Νάπολι, ωστόσο κάποιοι πίστεψαν ότι κέρδισε κάτι περισσότερο από αυτά, όπως η καρδιά της Μαντόνα. Ανατρέχοντας πίσω στο 1989, ένας τηλεοπτικός σταθμός εφηύρε το «love story» ανάμεσα στον Αργεντινό άσο και την διάσημη τραγουδίστρια, προχωρώντας του λίγο πιο μακριά, αφού «αποκάλυψε» ότι το ζευγάρι περίμενε μωρό. Ωστόσο, οι μαφιόζικες απειλές της Καμόρα ανάγκασαν τον εκφωνητή να ανακαλέσει και να ζητήσει «συγγνώμη». Like a virgin...


Ο Πελέ και το ορφανοτροφείο

Ίσως μία από τις πιο κακόγουστες πρωταπριλιάτικες φάρσες ήταν αυτή ενός βραζιλιάνικου τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος μετέδωσε το 1988 πως ο Πελέ θα επισκεπτόταν ένα ορφανοτροφείο στο Σάο Πάολο. Την ίδια στιγμή, ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος σταρ βρισκόταν στην Ιαπωνία, αφήνοντας 400 λυπημένα προσωπάκια να τον περιμένουν μάταια.


Από ποδοσφαιριστής, ηθοποιός ο Τότι

Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πολλά διαφημιστικά σποτ, η ιταλική εφημερίδα «L'Unita» θεώρησε αρκετά πειστικό να δημοσιεύσει την απόφαση του Φραντσέσκο Τότι να εγκαταλείψει την ποδοσφαιρική του καριέρα και να μεταπηδήσει στο χώρο της σόουμπιζ. Κάποιοι οπαδοί της Ρόμα πίστεψαν το ρεπορτάζ κι έσπευσαν στο προπονητικό κέντρο των «τζιαλορόσι» προκειμένου να μεταπείσουν τον αγαπημένο τους αρχηγό. Άδικος κόπος.


Ο Μπέκαμ στα «καγκουρό»

Πέρυσι, η εφημερίδα «Sydney Morning Herald» ανέφερε ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δέχτηκε την θέση του βοηθού προπονητή στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας, μετά την πρόταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας η οποία τον έπεισε με ένα καλάθι από ανανάδες και μπανάνες. Η ιστορία ήταν τόσο πειστική που αναδημοσιεύτηκε από την ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Sports Illustrated.

Δεν υπάρχουν σχόλια: