Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αποκλεισμός της Βοσνίας από κάθε διοργάνωση!!

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ έκαναν πράξη την απειλή τους, προχωρώντας στον αποκλεισμό της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Η άρνηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας να αντικαταστήσει την τριμελή προεδρία από έναν και μοναδικό πρόεδρο, ώστε να εναρμονιστεί με το καταστατικό της εθνικής ομοσπονδίας είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ ο κίνδυνος να βρεθεί η εθνική ομάδα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης εκτός προκριματικών του EURO 2012 είναι πλέον ορατός.
«Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ λυπούνται βαθύτατα για αυτή την απόφαση», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, τονίζοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι προσωρινή και θα υπάρξει άρση της τιμωρίας, όταν υπάρξει συμμόρφωση στις εντολές.
Η Βοσνία συμμετέχει στον 4ο προκριματικό όμιλο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, έχοντας 7 βαθμούς σε 4 αγώνες. Πρωτοπόρος του ομίλου είναι η Γαλλία με 12 και ακολουθούν Αλβανία και Λευκορωσία με 8, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τριανδρία της στην ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης αποτελείται από έναν πρόεδρο σέρβικης καταγωγής, έναν κροατικής κι έναν μουσουλμανικής ως κατάλοιπο του εμφύλιου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Υπό τον φόβο του περιορισμού των δικαιωμάτων τους, οι Σέρβοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στην εντολή των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, με αποτέλεσμα να υποστούν τις βαρύτατες κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: