Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανελκά: «Δεν θα γίνω ποτέ προπονητής»

Εντυπωσιακή είναι η αλλαγή του Νικολά Ανελκά στην Τσέλσι, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι το «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει αποδειχθεί ως το πιο φιλόξενο... λιμάνι στην καριέρα του.

Ο 32χρονος Γάλλος έχει κλείσει ήδη τρία χρόνια στους "μπλε", κάτι που δεν είχε συμβεί σε καμία (και δεν ήταν λίγες - επτά στο σύνολο) προηγούμενες ομάδες του. Αλλά και ως χαρακτήρας, ο Ανελκά δε θυμίζει σε τίποτα τον ατίθασο νεαρό που με τα καμώματά του δεν στέριωνε πουθενά.

O διεθνής φορ παραδέχθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Τσέλσι, ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει προπονητής! Το ροτέισον που εφαρμόζει ο Κάρλο Αντσελότι ίσως να ενοχλούσε τον Γάλλο πριν από μερικά χρόνια. «Οταν είσαι 20, μπορεί. Στα 32 σου όμως, όχι. Δεν θα πω ότι δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις, αλλά ότι διαθέτεις την εμπειρία για να κατανοήσεις. Οταν είσαι προπονητής, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα αφού πρέπει να τους κρατάς όλους χαρούμενους. Γι΄αυτό ξέρω ότι δεν θα γίνω ποτέ προπονητής, δεν θέλω να το κάνω... Ποτέ!»

Τις δηλώσεις του θα διαβάζει ο Ραϊμόν Ντομενέκ και δεν θα πιστεύει στα μάτια του! Αλλωστε, ο Ανελκά ήταν πρωτεργάτης της ανταρσίας των Γάλλων διεθνών εναντίον του πρώην ομοσπονδιακού, στο Μουντιάλ 2010. Κάτι που ο άσος της Τσέλσι πλήρωσε με το πρόωρο τέλος της διεθνούς του καριέρας, αφού τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από 18 αγώνες. «Παίζω ποδόσφαιρο εδώ και 16 χρόνια. Κάποιες φορές, να κάθεσαι στον πάγκο και να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να αγωνίζονται, δεν είναι και τόσο κακό. Είναι απλά τα πράγματα: είμαστε μεγάλος σύλλογος και έχουμε σπουδαίους παίκτες», δήλωσε ο έμπειρος στράικερ που έχει ξεπεράσει τα 120 γκολ στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: