Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ίβκοβιτς: «Παίρνω τις μεγαλύτερες ευθύνες»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά τη συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε ότι δεν  έπαιξαν σε επίπεδο πλέι οφ, ενώ η Σιένα ήταν καλύτερη  και πάει πανάξια στο Φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.
Ο τεχνικός των «ερυθρολεύλων» ανέφερε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του: « Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στο οποίο ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Τα δυο τρίποντα του Στόουνρουκ στην αρχή στο τελευταίο δευτερολέπτο έδειξε ότι δεν είχαμε συγκέντρωση κι έτσι κάναμε σʼ όλο το ημίχρονο. Από το πρώτο είχαμε χάσει. Όταν σʼ ένα τέτοιο παιχνίδι όταν δέχεσαι 50 πόντους από μια ομάδα σαν τη Σιένα είναι δύσκολο να επιστρέψεις.

Στο δεύτερο επιστρέψαμε, φτάσαμε κοντά αλλά δεν είχαμε αρκετή ενέργεια και δεν διαβάσαμε σωστά. Δουλέψαμε σκληρά στις δυο πρώτες φάσεις της Ευρωλίγκα, αλλά δυστυχώς δεν παίξαμε στο επίπεδο των πλέι οφ. Η Σιένα ήταν καλύτερη ομάδα και αξίζει να παίζει στο Φάιναλ Φορ. Εμείς πρέπει να διδαχθούμε πολλά απʼ αυτή τη σειρά που ήταν πολύ περίεργη».

Για τους τραυματίες ανέφερε: «Δεν είχαμε τον Βασιλόπουλο και τον Κέσελ, ο Τεόντοσιτς δεν ήταν σε καλή κατάσταση, έπαιξαν ρόλο. Χάσαμε ένα στόχο που ήταν να παίξουμε στο Φάιναλ Φορ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε σκληρά.

Οι παίκτες μας έχουν 55 τίτλους κι αυτό δείχνει τρομερή εμπειρία. Αυτό περίμενα να δείξουμε. Σίγουρα ο στόχος μας ήταν να παίξουμε στο Φάιναλ Φορ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να μάθουμε. Δεν είχαμε αντίδραση στο γήπεδο. Όταν τραυματίστηκε ο Γκόρντον και παίζαμε με τέσσερις στην άμυνα δεν έπρεπε να κάνουμε φάουλ έχοντας δυο; Εγώ παίρνω τις μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά από το Σάββατο στην προπόνηση έχουμε να μάθουμε πολλά.

Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε καθόλου διάρκεια, σήμερα φαινόμασταν ότι θα είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν μπορείς με τέτοια άμυνα.

Ο Χέρστον ήταν μεγάλο πρόβλημα για μας και στο δεύτερο και σήμερα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Θοδωρή ή κάποιον παίκτη γιʼ αυτόν. Ο Παπαλουκάς είναι ο καλύτερος μας αμυντικός. Δεν ήμασταν ομάδα. Χάσαμε αυτό το στόχο και όπως παίξαμε δεν αξίζαμε αυτή τη νίκη. Εγώ θα μείνω κοντά στους παίκτες μου.

Οι παίκτες μου θα ακούσουν πολλά, αλλά εσείς δεν θα ακούσετε από μένα γιʼ αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: