Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κόουτς, ποιος φταίει τώρα για τον ύπνο των πρώτων λεπτών;

Κόουτς, ποιος φταίει τώρα για τον ύπνο των πρώτων λεπτών;
Γίνεται να κερδίσεις μια ομάδα που είναι καλύτερη από την Πολωνία όταν εσύ παίζεις χειρότερα απ' ότι στο ματς με τους Πολωνούς; Γίνεται να κερδίσεις μια ομάδα όταν λες ότι δεν θα αιφνιδιασθείς και δέχεσαι δύο γκολ μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο; Προφανώς δεν γίνεται. Στα ερωτήματα αυτά για να είμαστε ειλικρινής ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε απαντήσεις. Ενώ ο ίδιος έλεγε ότι θα ψάξει να βρει τι έγινε και αιφνιδιαστήκαμε στα πρώτα λεπτά από τους Πολωνούς τελικά δεν βρήκε τίποτα.
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Έγιναν τα ίδια λάθη σε λιγότερο χρονικό διάστημα και στοίχησαν πολύ περισσότερο. Με τέτοια εμφάνιση η Εθνική ομάδα δεν μπορεί αντικειμενικά να έχει μεγάλες απαιτήσεις. Η εικόνα που εμφανίσαμε στο τελευταίο εικοσάλεπτο της συνάντησης ήταν απογοητευτική. Ποδόσφαιρο περασμένων δεκαετιών με την μπάλα να ταξιδεύει εναερίως από την άμυνα στην επίθεση μήπως και...

Με διπλωματικό τρόπο ο κόουτς έδωσε την εξήγηση: παίξαμε περισσότερο με την καρδιά και όχι το μυαλό. Δίκιο έχει. Ήταν φανερό πως η κούραση είχε καταβάλει τους διεθνείς και όλοι περίμεναν μήπως μια από τις βαθιές μπαλιές του Κατσουράνη βρει ελληνικό κεφάλι μέσα στην περιοχή του Τσεχ.
Από την ώρα που μπήκε ο Μήτρογλου η Εθνική δεν δημιούργησε ούτε μια πραγματική ευκαιρία. Εικοσιπέντε λεπτά κύλησαν με τον Σίβοκ και τον Κάντλετς να γίνονται ήρωες επειδή οι βαθιές σέντρες σταμάταγαν στα κεφάλια τους. Πολύς λόγος θα γίνει και πάλι για τη διαιτησία του Γάλου Λανουά. Η ακύρωση του γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Φωτάκης θα πυροδοτήσει νέες συζητήσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ελληνική ομάδα οι διαιτητές σε αυτή τη διοργάνωση.

Να διαμαρτυρηθούμε λοιπόν αλλά να μην σταθούμε μόνο σ' αυτό. Να δούμε τις ατομικές ευθύνες του Χαλκιά στις φάσεις και των δύο γκολ, την αδυναμία του Χολέμπας να τοποθετήσει σωστά το σώμα του στις διαγώνιες πάσες,τον αιφνιδιασμό Τοροσίδη και Κατσουράνη από τον Πίλαρ στο δεύτερο γκολ. Ο κόουτς αν και επί της ουσίας έριξε στο γήπεδο με την προσθήκη του Φωτάκη την ομάδα του δεύτερου ημιχρόνου με την Πολωνία, την είδε μόνο να θέλει χωρίς να μπορεί. Το γκολ που πετύχαμε ήταν μια ευγενική προσφορά του Τσεχ. Μόνοι μας δεν βγάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο μια καλά οργανωμένη επίθεση. Καιρός να αναμετρηθούμε με τις αδυναμίες μας και βεβαίως να μην τα παρατήσουμε. Η Ρωσία είναι καλύτερη ομάδα από της άλλες δύο αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να το παλέψουμε. Τώρα μας μένει η πίκρα γιατί μας πήρε ο ύπνος και χάσαμε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: