Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Χωρίς περιθώρια οι «οράνιε»

Μία από τις κρισιμότερες αναμετρήσεις στην φάση των ομίλων του EURO 2012, θα διεξαχθεί απόψε στο Χάρκοβο, εκεί όπου η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Μετά την αναπάντεχη ήττα με 1-0 που γνώρισαν στην πρεμιέρα από τη Δανία, οι «οράνιε» δεν έχουν περιθώρια για απώλειες και θα παραταχθούν με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ αναμένεται να στηριχθεί εκ νέου στο κλασικό 4-3-3 της ολλανδικής σχολής, με τους Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι και Αφελάι στη γραμμή κρούσης. Ωστόσο, όπως φάνηκε στην αναμέτρηση με την Δανία, το κύριο πρόβλημα των Ολλανδών είναι η αναρχία στον τρόπο ανάπτυξης, καθώς δεν υπάρχει οργάνωση στον συγκεκριμένο τομέα και οι παίκτες λειτουργούν κατά κανόνα ατομικά.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί έχουν την πολυτέλεια να παίξουν για δύο αποτελέσματα, καθώς η νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα επί της Πορτογαλίας, τους έφερε σε πλεονεκτική θέση. Ωστόσο, η φιλοσοφία της γερμανικής σχολής στηρίζεται στην μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη και κάπως έτσι αναμένεται να παρατάξει τα «πάντσερ» ο Γιόακιμ Λεβ. Οι Μίλερ, Eζίλ, Ποντόλσκι και Γκόμεw θα πάρουν και πάλι το βάρος της επιθετικής λειτουργίας, ενώ οι Σβάινσταϊγκερ και Κεντίρα θα έχουν πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή. Όσον αφορά την άμυνα, οι Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ και Μπόατενγκ θα επιφορτισθούν με την αναχαίτιση των Ολλανδών επιθετικών.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: