Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σάντος: «Θα δώσουμε και πάλι χαρά στους Έλληνες!»

Την πίστη του στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του, αλλά και την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα θα δώσει και πάλι χαρά στον κόσμο εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα αφήσουμε όλα πίσω. Να βγάλουμε το πάθος που έχουμε και είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε χαρά στον κόσμο μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία ημέρα μετά την ήττα από την Τσεχία, όπου αναφέρθηκε στο νέο «μπλακ-άουτ» του «γαλανόλευκου» συγκροτήματος, προαναγγέλλοντας παράλληλα αλλαγές κόντρα στην Ρωσία.
Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:
Ερωτηθείς από Γερμανό δημοσιογράφο γιατί η Ελλάδα δεν ξεκινάει καλά τους αγώνες, τόνισε:  «Είναι κάτι αρκετά παράδοξο. Τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει αυτό στα παιχνίδια μας , είναι ανεξήγητο. Είναι κάτι μη φυσιολογικό. Η προετοιμασία μας ήταν σωστή οι ποδοσφαιριστές κίνητρα ήθελαν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μετά τρέχαμε για να γυρίσουμε το σκορ. Στο ένα παιχνίδι τα καταφέραμε, στο άλλο δεν είχαμε την τύχη. Είναι κάτι ανεξήγητο».
Αν πιστεύει ότι η Ρωσία πιστεύει θα αλλάξει στυλ παιχνιδιού αφού κόντρα στην Ελλάδα βολεύεται και με την ισοπαλία:
«Είναι ξεκάθαρα ένας τελικός για μας. Και για τους Ρώσους όμως μόνο που εμείς θέλουμε μόνο τη νίκη. Η ουσία είναι πως δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα αλλάξει κάτι. Έχει ένα στυλ παιχνιδιού και οι ποδοσφαιριστές της έχουν συνηθίσει να παίζουν έτσι».
Για τον Τζαγκόεφ: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Αλλά η Ρωσία έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές».
Για την αλλαγή του Χαλκιά: «Η αλήθεια είναι ότι ο ποδοσφαιριστής ο ίδιος ζήτησε αλλαγή και από τη στιγμή που το ζήτησε δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να τον κάνουμε αλλαγή».
Για το Πολωνία – Ρωσία: «Είδαμε το παιχνίδι σήμερα στο ξενοδοχείο. Δεν εξεπλάγην γιατί είναι αυτό που περίμενα. Μια καλή ομάδα που κατάφερε να πάρει την ισοπαλία»
Για το άσχημο ξεκίνημα της Εθνικής: «Θα πω στους ποδοσφαιριστές μου να μην ξαναγίνει αυτό. Έχουν απόλυτη συνείδηση ότι δεν μπήκαν καλά. Οι ποδοσφαιριστές μου είμαι σίγουρος, θα δείξουν μεγαλύτερη διάθεση και θέληση και όλα θα πάνε καλά»
Για το  αν έχει πίστη στην Εθνική: «Η πίστη μου είναι η ίδια που είχα μετά το παιχνίδι με τη Λετονία. Μετά από εκείνο το παιχνίδι είχα εκφράσει την πίστη μου σε αυτή την ομάδα και μετά δικαιώθηκα».
Για το γεγονός ότι οι Έλληνες μετά το τέλος του ματς με την Τσεχία τόνισαν ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους: «Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη. Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς όλοι με τον τρόπο που μπήκαμε, αλλά το θέμα είναι να αλλάξει αυτό, έστω και τώρα. Είμαι σίγουρος πως οι ποδοσφαιριστές μου διαθέτουν χαρακτήρα και θα φανεί αυτό, όπως μετά από ήττες».
Για το τι πήγε στραβά κόντρα στην Τσεχία:«Δεν ήρθα εδώ για να αμυνθώ τον εαυτό μου. Να πω τι είπα στους ποδοσφαιριστές μου και δεν το έκαναν. Αυτά δεν λέγονται στη συνέντευξη Τύπου. Πρέπει να βελτιώσουμε τη σκέψη μας και να είμαστε περισσότερο πιεστικοί»
Για το αν προχωρήσει σε αλλαγές με τη Ρωσία: «Κάποιες αλλαγές θα γίνουν ώστε να εμφανιστούν τα στοιχεία που προανέφερα. Με γνώμονα αυτό, θα κάνω κάποιες αλλαγές. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια και θα δούμε την κατάστασή τους. Αν είναι φρέσκοι να ξεκινήσουν και κόντρα στη Ρωσία».
Για αν επιβεβαιώθηκε ο τραυματισμός του Χαλκιά από το ιατρικό επιτελείο και τα αμυντικά καθήκοντα του Χολέμπας: «Πριν λίγο έκανε εξετάσεις και δεν έχουμε επικοινωνήσει ακόμα για να ξέρουμε την κατάστασή του. Είναι πιθανόν να συμβαίνει αυτό, εμείς όμως προετοιμαστήκαμε γι αυτό. Δουλέψαμε στην ομαδική άμυνα, έχουμε ακόμα κάποιες προπονήσεις να βελτιωθούμε και άλλο. Από εκεί και πέρα μετά από ήττες μπορούμε να πούμε ότι έπρεπε να παίξει εκείνος αντί του άλλου. Στις ήττες οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι στον πάγκο και οι χειρότεροι μέσα. Είναι κάτι φυσιολογικό, κάτι που συμβαίνει. Και ο προπονητής αναρωτιέται μετά πώς θα ήταν να είχα ξεκινήσει τον άλλο, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα άλλαζε κάτι. Είναι συζητήσιμο αυτό και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή»
Για το παιχνίδι πρωτοβουλίας της Εθνικής και αν αυτός ήταν ο λόγος του αρχικού μπλακ-άουτ:
«Δεν βρεθήκαμε αιφνιδιασμένοι γιατί οι Τσέχοι έκαναν αυτό που περιμέναμε. Δεν εμφάνισαν κάποιο κρυφό όπλο και είχαμε προετοιμαστεί γι αυτά. Επιθετικά είχαμε μια δυσκολία και κάποια πράγματα που βγάλαμε κόντρα στην Πολωνία. Από εκεί και πέρα η επιθετική κυκλοφορία που πήγε καλά κόντρα στην Πολωνία, με την Τσεχία θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε με καλύτερο τρόπο. Αλλά το αμυντικό τείχος της Τσεχίας δεν επέτρεψε να περάσουμε τις κάθετες πάσες. Τα τελευταία είκοσι λεπτά χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Παίξαμε περισσότερο με καρδιά παρά με μυαλό».
Για την αλλαγή του Μήτρογλου: «Η αλλαγή του Μήτρογλου δεν μας πέτυχε, αλλά το ίδιο μπορούσε να γίνει και με άλλη αλλαγή και να συζητούσαμε πάλι το ίδιο. Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Και στους δύο αγώνες είναι η αλήθεια πως είχα περιορισμένες αλλαγές και δεν μπόρεσα να κάνω τις κινήσεις που θα ήθελα».
Για τον Φωτάκη: «Ο Φωτάκης ποτέ δεν είχε θλάση. Θλάση σε εκείνο το σημείο είναι 2-3 μήνες έξω. Δεν είχε τέτοιο τραυματισμό και ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί. Οπότε θεώρησα καλό να βάλω τον Φωτάκη και τον Κατσουράνη σέντερ μπακ γιατί σουτάρει από μακριά. Νομίζω δικαιωθήκαμε γιατί ο Φωτάκης βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και έβαλε και ένα γκολ το οποίο δεν μέτρησε. Η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών είναι αυτή που ήταν πάντα. Είναι γύρω στο 8. Και στα δύο παιχνίδια βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και παλέψαμε να το γυρίσουμε. Είμαστε ομάδα με πνευμόνια που τρέχει. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην ταχύτητα, αλλά στην ταχύτητα σκέψης, το ποίο όμως είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από πολύ πίσω. Είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι όμως που ο ποδοσφαιριστής το μαθαίνει νέος. Και δεν κάνω κριτική, αλλά αυτό είναι κάτι που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το λέω γιατί πρέπει να παίζουμε βάσει των χαρακτηριστικών που έχουμε. Να παίζουν όσο πιο κοντά οι γραμμές για να κρύβουμε το πρόβλημα που υπάρχει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα αφήσουμε όλα πίσω. Να βγάλουμε το πάθος που έχουμε και είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Είμαι σίγουρος, όπως και πριν τον αγώνα με την Κροατία πως θα δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο μας»


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: