Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μιχαλήτσος: «Η Ελλάδα παίζει «κλεφτοπόλεμο»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν συνεργάτης της ΠΑΕ, Γιάννης Μιχαλήτσος. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εικόνα που εισέπραξε από τα παιχνίδια της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Τα συμπεράσματα δεν είναι ούτε αρνητικά ούτε θετικά. Η Ελλάδα παίζει αυτό που έπαιζε και τα προηγούμενα χρόνια. Παίζει κλεφτοπόλεμο και με αντεπιθέσεις προσπαθεί να πάρει τα παιχνίδια.
Δεν έχει δυνατότητες να κάνει κάτι το διαφορετικό. Αν θέλεις όμως να παίξεις αυτό τον τρόπο παιχνιδιού πρέπει ο τερματοφύλακας σου να είναι ο καλύτερος σου παίκτης.

Και δυστυχώς μετά τον Νικοπολίδη η Εθνική δεν έχει έναν τέτοιο τερματοφύλακα. Είδαμε χθες και τον Τσεχ που έκανε ένα τραγικό λάθος αλλά όταν παίζεις πενήντα παιχνίδια και είσαι αλάνθαστος δεν πειράζει ένα λάθος. Επίσης η εθνική ομάδα είχε αδυναμία στο αριστερό μπακ. Ειδικά το πρώτο γκολ είναι ευθύνη του Χολέμπας. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει η εθνική ομάδα, αλλά σε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού ή σε διαφορετική θέση.

Ο Χολέμπας είχε μια καλή χρονιά με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός έχει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ο Χολέμπας είναι ένας καταπληκτικός παίκτης όταν έχει την μπάλα μπροστά, αλλά δεν έχει καλή αμυντική συμπεριφορά. Τις ίδιες αδυναμίες έχουν όμως και οι Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος. Η Εθνική είχε δύο σοβαρά προβλήματα, ένα στον τερματοφύλακα και ένα στον αριστερό μπακ».

Για τον αγώνα με τη Ρωσία: «Δυστυχώς για εμάς θέλουμε μόνο νίκη. Και λέω δυστυχώς γιατί η Ελλάδα δεν έχει μάθει να παίζει μόνο για ένα αποτέλεσμα. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάρει ρίσκα και θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τρομερές αλλαγές. Αυτό μπορούμε αυτό παίζουμε. Εύχομαι να κερδίσουμε το παιχνίδι με τους Ρώσους, αλλά είναι δύσκολο γιατί θα παίζουμε για ένα αποτέλεσμα».

Για το αν εμπιστεύεται περισσότερο τον Σηφάκη: «Ο Σηφάκης μου εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Χαλκιά, όπως και ο Χιώτης που δεν κλήθηκε ο οποίος έπαιξε πολύ δύσκολα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σηφάκης έχει τρομερές δυνατότητες αλλά δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: