Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Χωρίς πλάνο δημιουργίας...!!

Χωρίς πλάνο δημιουργίας...

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sday.gr για την ήττα της Εθνικής από την Τσεχία και τις συνέπειες για τη συνέχεια του Euro.
Η πρώτη επίσημη ήττα επί Σάντος είναι οδυνηρή. Οπως όλα δείχνουν μας κοστίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο όμιλος δεν έχει τα μεγαθήρια και φαίνεται ότι τουλάχιστον Πολωνούς και Τσέχους τους έχουμε. Για την ακρίβεια τους είχαμε. Δεν τους κερδίσαμε. Για να περάσεις χρειάζεσαι τουλάχιστον μια νίκη. Πλέον δεν είναι όλα στο χέρι μας. Ο αποκλεισμός μοιάζει βέβαιος. Θα μας μείνει η προσπάθεια και η μάχη μέχρις εσχάτων σε κάθε αγώνα. Λείπουν πράγματα από αυτή την ομάδα.

Αγωνιστικά, όχι ψυχολογικά. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Το βασικό πρόβλημα είναι στα χαφ. Εκεί λείπει η εμπειρία και η μεγάλη ποιότητα για να κάνουμε παιχνίδι. Οι γιόμες στο δεύτερο ημίχρονο δεν είναι στοιχείο που σε ανεβάζει σαν ομάδα. Το αντίθετο. Από την άλλη,  το μεγάλο όπλο έχει αρχίσει να χάνει την δυναμική του. Για την άμυνα γίνεται λόγος. Αυτό το περίφημο μηδέν στην άμυνα που μας οδήγησε στον ευρωπαϊκό τίτλο του 2004 και στις προκρίσεις στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις δεν το κρατάμε στα τελευταία ματς. Δεν είμαστε τόσο συμπαγείς, όπως παλιά. Απλά τα πράγματα: Οταν τρως ένα, πρέπει να βάλεις δυο. Δεν σου συμβαίνει κάθε μέρα. Δεν το μπορείς. Ειδικά σε μια διοργάνωση όπως το Γιούρο κανείς δεν το μπορεί τόσο απλά. Η ανατροπή δεν βγαίνει. Ως τώρα μόνο η Ουκρανία το κατάφερε κόντρα στη Σουηδία. Ενα γκολ. Τα δυο; Πως; Το κλειδί ήταν πάντα το μηδέν. Μετά η ψυχρή και ίσως παιδική λογική του ποδοσφαιρου σου εξασφαλίζει σίγουρα ότι δεν θα χάσεις. Μετά ένα γκολ μπροστά μπορεί να το βάλεις και να το πάρεις το παιχνίδι. Δεν θα μένεις κάθε φορά πίσω στο σκορ και θα το γυρίζεις. Τη μα ξεκίνησες με χάντικαπ ενός γκολ. Τη δεύτερη με δυο. Η Ισπανία ή η Αργεντινή του Μέσι να είσαι δεν την έχεις σίγουρη την ανατροπή.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Η εθνική είναι επιτυχημένη. Είναι και πάλι σε μεγάλη διοργάνωση. Εχει ανέβει και διατηρηθεί σε μεγάλο επίπεδο. Και μόνο ότι γκρινιάζουμε επειδή δεν κερδίσαμε σε τελικά Γιούρο δείχνει ότι βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα. Δεν πάμε για να διασκεδάσουμε. Πάμε για να περάσουμε. Δεν θα περάσουμε. Ημασταν όμως και πάλι εκεί. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα ξαναπάμε. Αν βρούμε και αναπτύξουμε τη μεσαία γραμμή στον δημιουργικό τομέα τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: