Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ένα ημίχρονο δεν είναι αρκετό!

Στο ματς με την Πολωνία ρώτησα τον Σάντος γιατί η ομάδα του εμφανίστηκε στο γήπεδο στο β'ημίχρονο και η απάντησή του ήταν τέτοια που έριξε όλη την ευθύνη στους παίκτες. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ένα ημίχρονο δεν είναι αρκετό!
«Ξέραμε ότι παίζαμε με τον γηπεδούχο και διοργανωτή, ξέραμε ότι θα είχε μαζί του 50.000 θεατές, ξέραμε ότι θα μας πίεζε στο πρώτο εικοσάλεπτο, ξέραμε ότι η δύναμή τους ήταν στα δεξιά με τους παίκτες της Ντόρτμουντ και τρεις μέρες τώρα αναλύσαμε κάθε πιθανό σενάριο για να αντιμετωπίσουμε όσα γνωρίζαμε. Το γιατί δεν κάναμε αυτά που είπαμε θα το συζητήσω με τους ποδοσφαιριστές», μας είπε.
Το γιατί χάσαμε τώρα, ένα ακόμα ημίχρονο στο ματς με την Τσεχία θα το ρωτήσω και πάλι στον Σάντος, με την ελπίδα να πάρω και απάντηση σχετικά με την συζήτηση που προηγήθηκε με τους διεθνείς.
Διότι δεν υπάρχει προπονητής, ούτε και διεθνής ποδοσφαιριστής φαντάζομαι, που να πιστεύει ότι σε τέτοιο επίπεδο μπορείς να κερδίσεις ένα ματς εμφανιζόμενος στο γήπεδο μόνο στο β'ημίχρονο!
Για ένα ακόμα παιχνίδι πάντως, ο Σάντος έκανε κινήσεις που βελτίωσαν την εικόνα της Εθνικής μετά τον απόλυτο αιφνιδιασμό της στο ξεκίνημα. Ο Φορτούνης πέρασε κεντρικός χαφ, ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή της επίθεσης και ο Σαμαράς στα πλάγια περίπου στο 35'.
Με την είσοδο του Γκέκα στην επανάληψη, γέμισε ακόμα περισσότερο το κέντρο με Φορτούνη, Καραγκούνη, Μανιάτη, Σάλπι και Σαμαρά και τον Γκέκα στην επίθεση.
Η υπεροπλία ήταν φανερή και η ομάδα άρχισε να κάνει ότι ΔΕΝ έκανε στο πρώτο μέρος. Να πιέζει τον αντίπαλο από την άμυνά του και να ανεβάζει ψηλά την δική της άμυνα. Με τον τρόπο αυτό οι Χούμπσμαν και Λιμπέρσκι, που στο πρώτο ημίχρονο «σκούπιζαν» τα πάντα στο ελληνικό κέντρο, φάνηκαν λίγοι για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Η εικόνα άλλαξε και πάλι προς το καλύτερο, όπως στο ματς με την Πολωνία. Το γκολ ήρθε με τον Γκέκα (ευγενική προσφορά από Τσεχ και Σίβοκ), αλλά αυτή τη φορά δεν έφτασε ούτε για τον έναν βαθμό.
Η εμμονή στα γεμίσματα του Κατσουράνη για το κεφάλι του Σαμαρά ΔΕΝ είναι ποδόσφαιρο! Ναι, βιαζόμασταν, ναι πιεζόμασταν για την γρήγορη ισοφάριση, αλλά αυτό το παιχνίδι είναι της δεκαετίας του '80.
Η Εθνική μπορεί και καλύτερα, όπως και ο Σάντος σε σχέση με τις επιλογές του σε αντίστοιχες αποστολές μεγάλων διοργανώσεων και αντίστοιχο κοουτσάρισμα, στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων με Πολωνία και Τσεχία.
Και τα γράφω αυτά γιατί μπροστά μας υπάρχει η πρόκληση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
ΥΓ: Για τη διαιτησία του βοηθού του Λανουά ξέρουν άλλοι καλύτερα!
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: