Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Θεία δίκη…!!

Θεία δίκη…
Οι Δανοί, μετά το τυχερό και νικηφόρο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα επί της Ολλανδίας, παραλίγο να «ξεράνουν» και τους Πορτογάλους με τον ίδιο τρόπο.

Αυτή την φορά όμως, παρά το γεγονός πως σώθηκαν πολλές φορές από του… χάρου τα δόντια και παρά το ότι ο Μπέντνερ έκανε το 2-2 στο 80’, ο Βαρέλα στο 87’ έδωσε την νίκη στην Πορτογαλία με 3-2, σε ένα αποτέλεσμα πέρα για πέρα δίκαιο…

Παραλίγο μοιραίος ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχασε δύο τετ α τετ.

Αλλά τελικά, ήρθε μία πολύ σημαντική νίκη για τους Ίβηρες, οι οποίοι δεν είχαν βαθμό και εάν δεν κέρδιζαν, τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα. Τώρα, έφτασαν τους 3 βαθμούς ξεπερνώντας την Δανία που έχει κι αυτή 3 (την κέρδισαν οπότε σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι από πάνω) και περιμένουν το παιχνίδι Γερμανία-Ολλανδία για να δουν τι αποτέλεσμα θα θέλουν με τους «οράνιε» την τελευταία αγωνιστική.

Πως έπαιξαν:

Η Δανία αγωνίστηκε με 4-2-3-1. Ο Άντερσεν έκατσε κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του, στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά παρατάχθηκαν οι Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ και Πόουλσεν. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κβιστ και Ζίμλινγκ, πίσω από την τριάδα των μεσοεπιθετικών Ρόμενταλ(δεξιά), Έρικσεν(κέντρο), Κρον Ντέιλι (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης και πάλι ο Μπέντνερ.

Η Πορτογαλία, αγωνίστηκε ακριβώς με την ίδια σύνθεση όπως και στο ματς με την Γερμανία. Ο Πατρίτσιο στο τέρμα και οι Περέιρα, Άλβες, Πέπε και Κοεντράο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Η τριάδα του κέντρου ήταν και πάλι οι Μουτίνιο, Βελόσο και Μεϊρέλες, πίσω από τους Νάνι (δεξιά), Κριστιάνο Ρονάλντο (αριστερά) και Πόστιγκα (κορυφή).



Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πορτογάλους να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό αφού ήταν με την πλάτη στον τοίχο μια και δεν είχαν βαθμό ενώ οι Δανοί είχαν 3. Οι «βίκινγκς» όμως «πάγωναν» το παιχνίδι αφού αυτό τους εξυπηρετούσε. Οι Ίβηρες είχαν την πρωτοβουλία αλλά δεν δημιουργούσαν κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μισό του Α’ ημιχρόνου.

Όμως στο 24’, από «στημένη» φάση, οι Πορτογάλοι σκόραραν. Ο Μουτίνιο εκτέλεσε πολύ ωραία ένα κόρνερ, ο Πέπε πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στην συνέχεια, παρότι η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε το προβάδισμα, συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 36’ έγινε φυσιολογικά και το 2-0. Ο Νάνι «σέρβιρε» πολύ ωραία στον Πόστιγκα κι αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Κάπου εκεί, όλοι πίστεψαν πως το ματς «τελείωσε». Αλλά οι Δανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αφού στο 41’ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Μπέντνερ από κοντά, έπειτα από πανέξυπνο στρώσιμο (με κεφαλιά) του Κρον Ντέλι, ανεβάζοντας την ψυχολογία τους και δημιουργώντας προσδοκίες στο κοινό τους για το δεύτερο ημίχρονο.

Το οποίο, ήταν όλα τα λεφτά. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία παρά το γεγονός πως κέρδιζαν, αφού ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Και στο 49’, ο Κριστιάνο βγήκε τετ α τετ, αλλά το έχασε. Οι Δανοί αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους αφού δεν τους σκότωσε ο επιθετικός της Ρεάλ, αλλά και πάλι, οι Ίβηρες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο.

Όμως στο 62’, ένα σουτ του Κβιστ που πέρασε λίγο άουτ, έδωσε αέρα στους Δανούς που αποφάσισαν να επιτεθούν μη έχοντας τίποτα να χάσουν. Κάτι, που δημιούργησε χώρους στους Πορτογάλους οι οποίοι έχαναν ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έχασε ακόμη ένα τετ α τετ!

Και στο 80’, ο Μπέντνερ έκανε το 2-2 με κεφαλιά από κοντά και όλοι σκέφτηκαν το ματς των Δανών με τους Ολλανδούς! Οι Πορτογάλοι «σκύλιασαν», βγήκαν μαζικά στην επίθεση προσπαθώντας να πάρουν το ματς που φαίνονταν πως θα έπαιρναν εύκολα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να το πάρουν, αφού ο Μπέντο, γέμισε την περιοχή. Και στο 87’, ήρθε η Θεία δίκη! Ο Κοεντράο σέντραρε από αριστερά, ο Βαρέλα δεν την βρήκα καλά στην κίνηση, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!



Δανία (Όλσεν): Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ(16’ Γ. Πόουλσεν), Ρόμενταλ (60’ Μίκελσεν), Έρικσεν, Κρον Ντέλι, Μπέντνερ

Στον πάγκο: Λίντενγκάαρντ, Σμάιχελ, Μπιέλαντ, Οκόρε, Βας, Πόουλσεν, Σένε, Σιλμπερμπάουερ, Κάλενμπεργκ, Πέντερσεν

Πορτογαλία (Μπέντο): Πατρίτσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα (64’ Ολιβέιρα)

Στον πάγκο: Εντουάρντο, Μπέτο, Κόστα, Ρολάντο, Λόπεζ, Κουστόδιο, Κουαρέσμα, Ρούμπεν Μίκαελ, Ούγκο Βιάνα, Αλμέιδα, Βαρέλα

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: