Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο Σάντος πρέπει να το μετάνιωσε που τον έριξε τόσο γρήγορα!!

Ο Σάντος πρέπει να το μετάνιωσε που τον έριξε τόσο γρήγορα
• Στεκόμαστε όλοι στο φινάλε των γκολ που δέχθηκε η εθνική και ρίχνουμε τις ευθύνες στον τάδε η, στον δείνα. Ή, και στον τάδε και στον δείνα. Μόνο που μία φάση δεν έχει μόνο τέλος, έχει και αρχή. Θέλετε να τις θυμηθούμε από την αρχή ως το τέλος τις δύο φάσεις, που πολύ πιθανόν να στοιχίσουν τον αποκλεισμό μας από την επόμενη φάση του ΓΙΟΥΡΟ;
Σχολιάζει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
• Στο πρώτο γκολ όλα ξεκινάνε από μία προσπάθεια του Τοροσίδη να κάνει ανοιχτή ντρίμπλα. Ρίσκο μεγάλο που σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν μπορείς να το παίρνεις στο δικό σου μισό γήπεδο. Ο Τόρο το πήρε, χάθηκε η μπάλα, προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του, αλλά ενώ την έκοψε, αυτή πήγε σε αντίπαλο.

• Ακριβώς εκείνη την στιγμή, την πατάει ο Φορτούνης γιατί ενώ ελέγχει από το ξεκίνημα της φάσης το Γίρασεκ, κάνει το σφάλμα και φεύγει από πάνω του για να πάει προς τον Τσέχο που έχει την μπάλα. Κακώς. Διότι δεν υπάρχει συγχρονισμός με τον Χολέμπας-πρώτη φορά στη ζωή τους έπαιξαν μαζί την πλευρά στα 25 λεπτά του πρώτου αγώνα με την Πολωνία. Κι ο Χολέμπας δεν πάει αμέσως πάνω στον Γίρασεκ, που έτσι σκοράρει, βγαίνοντας με ταχύτητα στην πλάτη του, εκμεταλλευόμενος, βέβαια, και την τέλεια πάσα.

• Στο δεύτερο γκολ, διώχνει μία μακρινή πάσα με το κεφάλι ο Κυριάκος, έχοντας δίπλα του τον Χολέμπας. Ο Φορτούνης είναι αυτός που πρέπει να καλύψει τον μαύρο δεξιό μπακ της Τσεχίας. Αυτή τη φορά δεν «φεύγει» από τη φάση, αλλά «μπαίνει» πολύ καθυστερημένα στη φάση. Η πάσα είναι πάλι πολύ καλή κι ο δεξιός μπακ κάνει τη σέντρα-μισό γκολ, με το Χαλκιά να αδυνατεί να διώξει την μπάλα μακριά και τον Κατσουράνη να μην την βρίσκει καν.

• Λίγο μετά, ο Φορτούνης πάλι έχασε μία φάση από την πλευρά του…

• Το παιδί μπήκε πολύ απότομα στα βαθιά και πάλι καλά μπορεί κάποιος να πει ότι πήγε, ειδικά στο πρώτο ματς. Ευθύνες υπήρχαν κι από άλλους παίκτες, πολύ πιο έμπειρους, στις κρίσιμες φάσεις. Από τους δύο ακραίους μπακ στο 0-1 κι από τον γκολκίπερ και τον σέντερ μπακ στο 0-2.

• Όμως, νομίζω ότι ο Σάντος πρέπει να το μετάνιωσε που το έριξε το πολύ ταλαντούχο αυτό παιδί, τόσο γρήγορα στα βαθιά…Δεν ήταν ο Φορτούνης το ίδιο έτοιμος με τον Κυριάκο. Κύρια από τακτικής πλευράς κι όχι από πλευράς ταλέντου κι αγωνιστικής διάθεσης.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: