Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Άμα κοιμάσαι, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι...!!

Κακά τα ψέματα. Πέρα από τις δυο τραγικές διαιτησίες, τους τραυματισμούς και τις ατυχίες, η Eθνική έχει και τις δικές της ευθύνες. Και ο Σάντος και οι παίκτες.
Άμα κοιμάσαι, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι...
Δεν είναι δυνατόν σε δυο παιχνίδια να μπαίνεις ύπνος σκέτος και να μην το πληρώσεις, όταν αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο. Κοιμόταν όρθια η Εθνική. Ροχαλιστάν ήταν στο ξεκίνημα. Και στο α’ ημίχρονο με την Πολωνία και στο πρώτο εικοσάλεπτο με την Τσεχία. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.
Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Την πατήσαμε μια φορά από τους Πολωνούς, αλλά από τους Τσέχους δυο και μυαλό δεν βάλαμε.
Απαράδεκτη, λοιπόν, η ψυχολογία και η συγκέντρωση της Εθνικής στα δυο ματς του Euro έτσι όπως μπήκε στο γήπεδο. Ούτε ο Σάντος προετοίμασε σωστά τους παίκτες, ούτε και οι ποδοσφαιριστές δείξανε την αυτοσυγκέντρωση που έπρεπε. Χύμα μπήκαν στο χορτάρι.
Ακόμα και σε θέματα τακτικής, όμως, όλα γίνανε σαλάτα. Ο Χολέμπας παραπατούσε και με τους Πολωνούς και με τους Τσέχους. Με τίποτα δεν μπορούσε να μαρκάρει κι έχασε τα αυγά και τα καλάθια. Κι όμως. Καμία βοήθεια δεν είχε από πουθενά και υπήρχε πάντα μια τεράστια μαύρη τρύπα από την αριστερή μας πλευρά.
Πρώτα, λοιπόν, να δούμε τι φταίει στην ίδια την Εθνική κι έπειτα τα κοιτάμε κι όλα τα άλλα. Για μια ομάδα τόσο έμπειρη δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τόσο αφελή σκηνικά στην άμυνα. Και σωστά το είπε ο Μανιάτης "αδικούμε τους εαυτούς μας, δεν γίνεται να τρώμε γκολ για να ξυπνάμε".
Κι αν με την Πολωνία υπήρχαν τα κουράγια να γυρίσει το ματς η Εθνική, δεν συνέβη το ίδιο με τους Τσέχους, αφού η ομάδα μετά το 75-80 «έσκασε» από δυνάμεις και δεν είχε ανάσες.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: