Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

«Αυτή είναι η δική μου Αγγλία!»

«Αυτή είναι η δική μου Αγγλία!»
Στην καρδιά του έχει ο Φάμπιο Καπέλο την εθνική Αγγλίας, παρά το «διαζύγιο» με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, που του στέρησε την παρουσία του στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Πιστεύει στην κατάκτηση του Euro ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, τι είπε για τον Ρόι Χότζον, για τον Τζον Τέρι, αλλά και για τους άλλους παίκτες των «τριών λιονταριών».

Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται στην Πολωνία για να παρακολουθήσει από κοντά παιχνίδια της τελικής φάσης και μίλησε αποκλειστικά στη «Daily Mail», σε μία συνέντευξη που απασχολεί όλα τα Μέσα στο Νησί.

«Στο παιχνίδι με τη Γαλλία, προφανώς ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, το ένιωθα την ώρα που οι παίκτες έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο. Η Αγγλία είναι μέρος του εαυτού μου πλέον», δήλωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός για να αποκαλύψει πως νιώθει που δεν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας: «Είναι δύσκολο να βλέπεις τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Είναι τελείως διαφορετικό να είσαι στον πάγκο και να το παρακολουθείς από απόσταση και μπορώ να πω ότι μου λείπει. Είναι φυσιολογικό αυτό, όμως».

Ο Καπέλο, ο οποίος είναι απεσταλμένος της UEFA και της προπονητικής της αποστολής, θα παραμείνει στην Πολωνία έως το Σάββατο και έτσι δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει το δεύτερο παιχνίδι της Αγγλίας.

«Το πρώτο ματς κόντρα στη Γαλλία ήταν πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά από την στιγμή που η πίεση στους παίκτες και στο προπονητικό επιτελείο ήταν τόσο υψηλή. Καμία ομάδα δεν πήρε ρίσκο, αφού δεν είχαν εμπιστοσύνη στα πόδια τους, στο πρώτο παιχνίδι. Η Αγγλία πάντως αμύνθηκε καλά και ο Τζο Χαρτ έκανε μερικές πολύ σημαντικές επεμβάσεις», ήταν το σχόλιο του Καπέλο για τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Γαλλία.


Δείτε τι άλλο δήλωσε:

Για τον Ρόι Χότζον: «Ο Ρόι είναι φίλος μου και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο».

Για τον Γουέιν Ρούνεϊ και τον Τζον Τέρι: «Τεχνικά είναι πολύ χαρισματικός και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όταν αποβλήθηκε με το Μαυροβούνιο, ήταν πραγματικά ανόητη η ενέργειά του. Κερδίζαμε και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα. Ο Τέρι είναι η ψυχή της ομάδας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό».

Για την εθνική Ισπανίας: «Είναι το πρότυπο μοντέλο για κάθε εθνική ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν εμείς μπορούμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο. Το να παίξεις χωρίς στράικερ, όπως έκανε η Ισπανία κόντρα στην Ιταλία, απαιτεί μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ρόστερ».

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: