Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Λάμψη... αστέρων στην Adidas!!

Τις απόψεις τους για την έως τώρα πορεία των ομάδων τους στο EURO 2012, εξέφρασαν οι Τόμας Μίλερ, Νάνι και Λαρς Γιάκομπσεν, σε εκδήλωση της Adidas.
Οι ποδοσφαιριστές μίλησαν για τις ομάδες που τους έχουν κάνει εντύπωση, για το μέλλον των ομάδων τους στη διοργάνωση και για τους παίκτες που έχουν... λάμψει στο EURO 2012.
Τόμας Μίλερ – Γερμανία
Τι σκέφτεσαι για το Euro 2012;
Το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν δύο χρόνια στη Νότια Αφρική ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. To να παίζω για τη χώρα μου, όπως και η πρόκριση της ομάδας μου στον ημιτελικό της διοργάνωσης, ήταν μεγάλο επίτευγμα. Προφανώς απογοητευτήκαμε από την ήττα μας από την Ισπανία, αλλά ήμασταν ακόμη μια νέα και σχετικά άπειρη ομάδα και μάθαμε πολλά από αυτό το τουρνουά. Καταφέραμε όμως να διατηρήσουμε τη φόρμα μας καθ’ όλη τη διάρκεια των προκριματικών του Euro και είναι βέβαιο ότι ερχόμαστε στη διοργάνωση με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο – η ομάδα της Ολλανδίας ειδικότερα έχει αρκετούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Robin Van Persie, κάτι που τους κάνει πολύ δύσκολους αντιπάλους για εμάς.
Ποιές είναι οι ομάδες και οι παίκτες που χρειάζονται προσοχή στο Euro 2012;
Παίξαμε αρκετά φιλικά τους τελευταίους έξι μήνες, καταφέρνοντας να κερδίσουμε την Ουκρανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία – οι οποίοι δεν ήταν εύκολοι αντίπαλοι. Πιστεύω ότι η Ουκρανία, ειδικά στην έδρα της, θα είναι δύσκολος αντίπαλος και η Γαλλία, που μας κέρδισε πριν λίγους μήνες, αποτελεί σημαντική δύναμη του τουρνουά. Επίσης, η Ολλανδία και η Ισπανία είναι ισχυρές ομάδες, που έχουν παίξει εκπληκτικά σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, οπότε αποτελούν πιθανά φαβορί για το τουρνουά. Ο Xavi για την Ισπανία ελέγχει με μεγάλη αποτελεσματικότητα  το ρυθμό του παιχνιδιού, οπότε εάν έρθουμε αντιμέτωποι μαζί τους, θα είναι ένας δύσκολος  παίκτης που θα πρέπει να ελέγξουμε. Η ισπανική άμυνα είναι πολύ ισχυρή. Έπαιξα εναντίον του Casillas στο Champions League και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο.
Το πρώτο σας παιχνίδι ήταν εναντίον της Πορτογαλίας και το δεύτερο εναντίον της Ολλανδίας. Πες μας κάτι γι 'αυτά τα παιχνίδια.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου μας παιχνιδιού εναντίον της Πορτογαλίας ήταν για μας πολύ σημαντικό. Σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι, η Ολλανδοί είναι πολύ καλή ομάδα από κάθε άποψη. Διαθέτουν παίκτες με ποιότητα σε όλες τις θέσεις και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τους περιορίσουμε. Ο Robin Van Persie είχε σαφώς μια καλή σεζόν στην Premier League κι έτσι το να τον «κρατήσουμε ήσυχο» θα είναι δύσκολο εγχείρημα.
Λαρς Γιάκομπσεν – Δανία
Ποιες είναι οι ομάδες που πρέπει να προσέξει κανείς στο Euro;
Ελπίζω ότι ο κόσμος θα προσέξει εμάς. Ελπίζω ότι θα πάμε καλά στη διοργάνωση και προφανώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ξεκίνημά μας.  Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, το φαβορί του τουρνουά είναι η Γερμανία, και έτσι το βλέπω εδώ και ένα χρόνο. Έχουν στο ρόστερ τους πολλούς σημαντικούς παίκτες και μία πολύ δυνατή, νεανική ομάδα! Έχουν παράδοση στις καλές εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις και νομίζω πως έφτασε η ώρα να κερδίσουν ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά.
Η ομάδα της Δανίας διαθέτει επίσης μερικούς ανερχόμενους παίκτες, μπορείς να μας πεις περισσότερα για την ομάδα;
Τον τελευταίο χρόνο έχει αλλάξει σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας στην Εθνική μας ομάδα. Είχαμε μια δύσκολη περίοδο και χάσαμε μερικές διαδοχικές προκρίσεις, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν σταδιακά, ακόμη περισσότερες αλλαγές, Μερικοί νεαροί παίκτες έκαναν πραγματικά πολύ μεγάλη πρόοδο στη διάρκεια των προκριματικών του Euro 2012. Ο Christian Eriksen και ο Niki Zimling είναι δύο παίκτες με πολύ μεγάλη συνεισφορά στην ομάδα, ο Kron Deling ήταν επίσης εντυπωσιακός, ενώ υπάρχουν και άλλοι νεαροί παίκτες που πρόσθεσαν ενέργειά στην ομάδα. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να ανανεωθεί πλήρως μια ομάδα. Κάποιοι νέοι παίκτες που έχουν ενταχθεί, συνεργάζονται αρμονικά με τους παλιούς παίκτες, ώστε να προοδεύσει η ομάδα συνολικά.
Μπορείς να μας πεις τις σκέψεις σου για τον αγώνα με την Πορτογαλία;
Γνωρίζουμε την Πορτογαλία πολύ καλά, έχουμε αναμετρηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και δεν υπάρχει τίποτα κρυφό ανάμεσά μας. Ξέρουμε πως αγωνίζονται οι Πορτογάλοι και αυτοί ξέρουν το παιχνίδι μας, οπότε θα είναι πολύ διασκεδαστικό να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις εμφανίσεις μας στους προκριματικούς αλλά είναι τελείως διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην τελική φάση, σε ουδέτερο έδαφος. Είναι άλλη μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς. Πιστεύω πως η πρόκριση από το γκρουπ μας θα είναι ανοιχτή ως το τέλος.
Νάνι – Πορτογαλία
Ποιούς παίκτες θα πρέπει να προσέξετε στη διοργάνωση;
Πιστεύω πως ως ομάδα, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τους αντιπάλους μας ατομικά, θεωρώ ότι το σύνολο είναι πιο σημαντικό. Στην περίπτωση της Γερμανίας ας πούμε, είδαμε ότι λειτουργούν πολύ πιο δυνατά ως σύνολο και αν επικεντρωνόμαστε μόνο σε ένα παίκτη, μπορεί να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε για μία πολύ δυνατή ομάδα, πρέπει να συγκεντρωθούμε σε κάθε αγώνα και κάθε αντίπαλο και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό!
Συμμετέχετε σε ένα δύσκολο όμιλο, πώς νοιώθεις γι’ αυτό;
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι συμμετέχουμε σε ένα δύσκολο γκρουπ. Η Ολλανδία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα τουρνουά. Η Δανία είναι επίσης δυνατή ομάδα με μερικούς ανερχόμενους παίκτες και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα επόμενα δύο παιχνίδια για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε!


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: