Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

«Νέα δεδομένα για ΟΣΦΠ και ΠΑΟ φέτος»

«Νέα δεδομένα για ΟΣΦΠ και ΠΑΟ φέτος»
Μία εντελώς διαφορετική και συντηρητική χρονιά θα είναι αυτή που έρχεται για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Αναφορικά με την κλήρωση των ομίλων που θα συμμετέχουν οι «αιώνιοι» στην Ευρωλίγκα, ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως θα είναι δύσκολα και για τους δύο, ωστόσο περιμένει να δείξουν την ανάλογη ανταγωνιστικότητα.

Απόσπασμα από όσα είπε ο Γιώργος Καλαφατάκης στην εκπομπή «Insiders» και στον Βασίλη Σαμπράκο:

Για την κλήρωση της Ευρωλίγκας: «Σε γενικές γραμμές δεν μπορείς να πεις πολλά γιατί είναι νωρίς ακόμα. Δεν ξέρεις τι ρόστερ θα έχουν οι ομάδες. Όμως, όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι σε υψηλό επίπεδο και ούτως ή άλλως θα ήταν δύσκολοι οι όμιλοι».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι σε πιο δύσκολο όμιλο από τον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρουμε το νικητή από τα προκριματικά ακόμα. Αλλά και οι δύο οι ομάδες μας έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολους αντιπάλους. Σίγουρα και ο πρώτος και ο τρίτος είναι δύσκολοι όμιλοι. Αλλά, οι ομάδες μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Είναι νωρίς ακόμα να πούμε κάτι, γιατί δεν ξέρουμε το ρόστερ τους. Θα είναι μία χρονιά διαφορετική και για τους δύο. Πιο συντηρητική. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ανταγωνιστικές όπως στο παρελθόν».

Για τον «νέο» Παναθηναϊκό με τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Έχουν γίνει κινήσεις, όπως του Σχορτσανίτη και του Μπράμου. Πιστεύω πως θα εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός. Το ερωτηματικό θα είναι οι Αμερικανοί και το ποιοι θα φύγουν τελικά. Σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι με νέα δεδομένα. Το μπάτζετ και γενικά η λογική θα είναι διαφορετικά. Σίγουρα το βάρος και οι ευθύνες θα είναι μεγάλα και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει η στήριξη από τον κόσμο και τη διοίκηση. Είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό καθεστώς. Πιστεύω πως θα φέρει αποτελέσματα και δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε με τον παρελθόν. Και για τον Ολυμπιακό τα ίδια, θα είναι μεγάλο το βάρος. Όλοι πλέον είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοζόμαστε στα καινούρια δεδομένα. Δεν μπορούν να πετούν συνέχεια λεφτά οι άνθρωποι αυτοί (Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι). Το κακό όμως είναι πως οι Έλληνες προπονητές δεν έχουν πίστωση χρόνου. Και οι παίκτες το ίδιο. Είμαστε λίγο ξενομανείς».

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά: «Δεν έχει πρόβλημα. Η Νιγηρία είναι ένα ερωτηματικό, καθώς δεν ξέρουμε πως θα είναι. Εμείς είμαστε μία ομάδα που έχουμε ποιότητα και νομίζω πως είναι διαδικαστικό το κομμάτι αυτό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω πως εάν είμαστε σοβαροί εκτός απροόπτου θα είμαστε στο Λονδίνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: