Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τσιπάκι high tech, όχι μόνο στο τέρμα!!

Ασφαλώς και μιλάμε για μία "επανάσταση" στο ποδόσφαιρο. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Τσιπάκι high tech, όχι μόνο στο τέρμα!
Και μόνο, που οι «γέροι» της ΦΙΦΑ, όχι απλά εξέτασαν την περίπτωση, αλλά αποδέχθηκαν την χρήση της τεχνολογίας, επιτέλους, είναι κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, για την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έχουμε να κάνουμε με τους πλέον αρτηριοσκληρωτικούς οργανισμούς του κόσμου.
Ακόμη και αυτοί όμως, κατάλαβαν, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το παραμύθι με το «αποδεκτό διαιτητικό λάθος», και επιτέλους δεν πρέπει να κρίνονται τίτλοι και πρωταθλήματα, από το σφύριγμα ενός «κορακιού» (να με συμπαθά και ο πρόεδρος Βαρούχας, αλλά αυτή είναι η αλήθεια).
Και αν πριν 10, 20 ή 30 χρόνια, η τεχνολογία πρόσφερε λύσεις, αλλά όχι τόσο ασφαλείς, ώστε να την υιοθετήσουν, δεν συμβαίνει πλέον το ίδιο. Και θα ήταν μάλλον προκλητικό, εάν και αυτή την φορά, αρνιόντουσαν να δουν κατάματα την αλήθεια.
Από την απόφαση, μέχρι την πράξη, θα περάσουμε βέβαια από πολλά στάδια και τα λάθη (ή «λάθη») που θα ακολουθήσουν θα προσπαθήσουν να κλονίσουν την πεποίθηση του κόσμου, ότι κάνουμε ένα βήμα προς την μεγαλύτερη αξιοπιστία των αγώνων.
Γιατί και οι διαιτητές, «άνθρωποι είναι». Με τα προτερήματα, τα ελαττώματα, τις ανάγκες τους….Άμα τους δίνεις «εφόδια» για να ελαχιστοποιούν τα «ανθρώπινα λάθη» τους, δυσκολεύονται και αυτοί κάπως. Όχι ότι δεν θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου. Αλλοίμονο! Αλλά όπως και να το κάνεις, χρόνια τώρα συνηθειών και πρακτικών, πρέπει πάλι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Διότι ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ! Ένας «μικρός θεός», που πρέπει να αποφασίζει για την τύχη του αγώνα. Και αν ήταν ακόμη, μόνο ένα παιχνίδι (ως όφειλε δηλαδή), πάει στο διάολο να γίνονται και λάθη. Εδώ όμως παίζονται πλέον, καριέρες, ζωές, οι τύχες και η ψυχολογία λαών. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…
Πάντως, αν κάποια στιγμή θέλουμε τουλάχιστον αμερόληπτη διαιτησία 100%, (γιατί για τους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα κάτι Πίου, και τους προπονητές, δεν πρόκειται ποτέ να είσαι σίγουρος), ας βρουν ένα τσιπάκι για τον εγκέφαλο τους. Όχι, δεν θα τους καθοδηγεί στα σφυρίγματα. Αλλά όταν βάζουν την σφυρίχτρα στο στόμα, ή σηκώνουν το σημαιάκι, και η εγκεφαλική τους λειτουργία, μοιάζει εκείνη την ώρα, ότι επηρεάζεται από «διάφορες μεταβλητές», να βαράει «κόκκινος συναγερμός»… Ακόμη και στις γιγαντοοθόνες των γηπέδων, για να υπάρχει και η ανάλογη υποδοχή, από τα κορόιδα, που πληρώνουν εισιτήρια.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: