Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το μακρύ οδοιπορικό του Σόφο!!

Στα 27 του χρόνια ο Σοφοκλής έχει ζήσει όσα δεν έχουν ζήσει πέντε παίκτες μαζί! Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.
Το μακρύ οδοιπορικό του Σόφο
Πριν από δύο καλοκαίρια είχε αναφερθεί έντονα το όνομα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ήταν διαδικαστικό το θέμα της απόκτησης του «Σόφο». Τελικώς η υπόθεση δεν προχώρησε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τον Αλεξ Μάριτς και ο Ελληνας σέντερ πήγε στη Μακάμπι. Τώρα ο «γάμος» έγινε, και στον Παναθηναϊκό ελπίζουν να δικαιωθούν για έναν παίκτη που είναι 27 ετών, αλλά έχει ζήσει πολλά.

ΑΠΟ ΧΛΕΥΗ... ΑΓΑΠΗ
Για τους φίλους του Παναθηναϊκού ο Σχορτσανίτης πικαριζόταν ίσως πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη του Ολυμπιακού. Ο βασικός λόγος είχε να κάνει με τη σωματοδομή του, με τα πολλά κιλά, που κουβαλούσε (και κουβαλάει). Το σύνθημα «έφαγες όλον τον Σκλαβενίτη, Σχορτσανίτη, Σχορτσανίτη» δονούσε την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, κάθε φορά που ο «Σόφο» πήγαινε εκεί για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Η εκτίμησή μας είναι ότι πλέον για τους «πράσινους» θα είναι, μετά τον Διαμαντίδη, ο πιο αγαπητός παίκτης.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΒΑ
Ο Σοφοκλής από μικρός φαινότανε ότι θα κάνει εξαιρετική πορεία. Η σωματοδομή του άφηνε υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα, εξ ου και η επιλογή του στο Νο 34 του ντραφτ από τους Κλίπερς. Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου δεν έχει παίξει μέχρι στιγμής και έστω και αν ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Ο «Σόφο» έφθασε πολύ κοντά στο όνειρο πριν από δύο καλοκαίρια, όταν συμμετείχε στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας. Ο Βίνι ντελ Νέγκρο, όμως, δεν τον επέλεξε. Ετσι πήγε στη Μακάμπι.

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ... ΜΠΑΜΠΑΣ
Ο 27χρονος σέντερ δεν συνηθίζει να σουτάρει τρίποντα, αλλά σε μία από τις εξαιρέσεις του, τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, σημείωσε ένα από τα πιο όμορφα «τρίποντα» της ζωής του. Πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή που παντρεύτηκε -στο δημαρχείο του Βύρωνα- την αγαπημένη του Ειρήνη. Τα ακόμη καλύτερα προέκυψαν πριν από περίπου πέντε μήνες, όταν έγινε μπαμπάς. Η Ειρήνη έφερε στον κόσμο αγοράκι βάρους 3,9 κιλών και ο «Σόφο» μπήκε στο κλαμπ των «χαζομπαμπάδων».

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΑ 15
Ο Σχορτσανίτης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1985. Πριν από λίγες μέρες, δηλαδή, έκλεισε τα 27 του χρόνια. Δεν είναι μεγάλος. Κάθε άλλο. Μετράει, όμως, πολλά χιλιόμετρα ήδη στη δουλειά. Εχει παίξει σε Ηρακλή, Καντού, Αρη, Ολυμπιακό και Μακάμπι. Ξεκίνησε την πορεία του στον Ηρακλή Ποταμιάς Καβάλας, ενώ ντεμπούτο στην Α1 έκανε σε ηλικία 15 ετών: σε (τηλεοπτικό) ματς του Ηρακλή με τον Πανιώνιο στο Ιβανώφειο, ο Ηρακλής νίκησε 95-83 με τον «Σόφο» να έχει 4 πόντους σε 6 λεπτά.

Στα αποδυτήρια  του  ΟΑΚΑ

Ο Σχορτσανίτης έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές τον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν 2010-2011 τον βρήκε στον τελικό της Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι, αλλά έχασε. Το ίδιο έγινε και φέτος, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης. Μετά τον πέμπτο αγώνα, όπου ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας κόντρα στους Ισραηλινούς, ο Σχορτσανίτης κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού κι έδωσε συγχαρητήρια στους αντιπάλους του. Σε επισήμανση αν θα βρίσκεται τη νέα χρονιά σε αυτά τα αποδυτήρια, αρκέστηκε να χαμογελάσει με νόημα...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: