Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η ιδανική ενδεκάδα του Αλέφαντου!!

O Νίκος Αλέφαντος με τον δικό του, μοναδικό τρόπο αναλύει την ιδανική ενδεκάδα του φετινού Euro, όπως εκείνος την επέλεξε.
Η ιδανική ενδεκάδα του Αλέφαντου!
Με τη σημερινή στήλη κλείνουμε την ενασχόληση με το EURO, και από την επόμενη στήλη θα μιλάμε κυρίως για τον Ολυμπιακό. Μου ζήτησε ο Σινάνογλου να βγάλω την καλύτερη 11άδα του EURO. Aυτό που έκανε η ΟΥΕΦΑ και ανέθεσε στους φιλάθλους να ψηφίσουν για να αναδειχτεί η καλύτερη 11άδα, ήταν για γέλια και για κλάματα.
Τερματοφύλακα έβγαλαν τον Κασίγιας. Σωστό.
Δεξί μπακ έβγαλαν τον Γάλλο Ντεμπισί. Ανύπαρκτος! Αρμπελόα βάζω εγώ, Ρεάλ και Εθνική Ισπανίας.
Αριστερό μπακ έβγαλαν τον Λαμ. Εγκληματικό. Ασυναγώνιστος ήταν για εμένα ο Άλμπα. Κλάση, πολύ γρήγορος, ως κόφτης πολύ καλύτερος από τον Λαμ, και έκανε μία κούρσα στον τελικό με ένα γκολ που θα μείνει στην ιστορία. Άλογο.
Σέντερ μπακ έβγαλαν τον Πέπε και τον Ράμος. Συμφωνώ με τον Ράμος, αλλά στη θέση του Πέπε βάζω τον Πικέ. Αυτήν τη στιγμή ο καλύτερος σέντερ μπακ στον πλανήτη είναι ο Πικέ. Τη μπάλα που ξέρει αυτός δεν την ξέρουν άλλοι και είναι και πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός.
4 στόπερ μου αρέσουν στην Ευρώπη αυτήν την εποχή. Με σειρά: Πικέ, Ράμος, Πέπε και Τιάγκο Σίλβα της Μίλαν. Και για κάποιους που λένε ότι είχα συγκρίνει Τοροσίδη με Ράμος, το έκανα όταν έπαιζε ο Ράμος δεξί μπακ. Άλλο η θέση του ακραίου μπακ και άλλο η θέση του στόπερ. Ο ακραίος μπακ εγώ θέλω να ξέρει μπάλα και να κάνει κούρσες. Ο Ράμος προ Μουρίνιο και ως δεξί μπακ ήταν πραγματικά για τη Ρεάλ σαν καράβλαχος.
Στους χαφ έβαλαν τον Ρώσο Τζαγκόεφ. Δεν υπάρχει. Βυθίστηκε ολόκληρη η Ρωσία. Έβαλαν και τον Τζέραρντ. Δημόσιες σχέσεις κάνουνε; Έβαλαν τον Πίρλο και τον Νταβίντ Σίλβα. Εγώ θα βάλω αντί για Τζαγκόεφ, Τζέραρντ και Νταβίντ Σίλβα: Τον Τσάβι, τον Ινιέστα και τον Μπούσκετς. Ταχύτητα, αντοχή, τεχνική, περιπτώσεις μοναδικές που είναι σαν κόφτες και δεκάρια ταυτόχρονα! Ο τελικός μέτρησε πάρα πολύ. Κατέπληξαν, πήραν ξανά το EURO και μάλιστα με 4άρα στην Ιταλία. Δεν μπορείς να τα αγνοήσεις αυτά. Αυτοί έγραψαν ιστορία. Συνεχόμενα EURO, Μουντιάλ, EURO. Πρώτη φορά έγινε αυτό και δύσκολα θα ξαναγίνει.
Προπονητή ούτε καν έβαλαν στους υποψήφιους τον Ντελ Μπόσκε. Απαράδεκτο. Όσο κι αν έχει παικταράδες, εγώ είδα 2 κινήσεις του που μου άρεσαν πάρα πολύ. Η μία ήταν που έβαλε τον Τσάβι πάνω στον Πίρλο και τον αλάλιασε. Η άλλη ήταν μια εντολή που πρέπει να είχε δώσει στο πώς θα παίξουν τον Μπαλοτέλι. Ο Μπαλοτέλι έχει μία αδυναμία: Παίζει μόνο με το δεξί πόδι. Και οι κινήσεις που θα κάνει για να σου φύγει, και το στρωσιματάκι της μπάλας που θα κάνει για να σουτάρει, είναι από το δεξί πόδι πάντοτε. Τον είχαν διαβάσει καλά και τον έσβησαν.
Μπροστά έβαλαν τον Γκόμες και τον Ρονάλντο. Ανύπαρκτος ήταν ο Γκόμες σε αυτό το EURO. Απογοήτευση. Εγώ θα βάλω τον Ρονάλντο μαζί με τον Μπαλοτέλι. Ή αντί του Μπαλοτέλι τον Πέδρο που μου αρέσει ιδιαίτερα για δεξιά. Λόγου χάρη να έχεις τον Πέδρο δεξιά και τον Ινιέστα αριστερά, με σέντερ φορ τον Ρονάλντο. Με πίσω τους παίκτες που είπα πριν.
Και κάτι ακόμα. Μεγάλη επιτυχία του Φαν Πέρσι που θέλει να φύγει από την Άρσεναλ. Όσοι παικταράδες έμειναν με τον Βενγκέρ δεν είδαν προκοπή, όταν έφυγαν από την Άρσεναλ κατέκτησαν τίτλους. Μεγάλη επιτυχία θα είναι της Μάντσεστερ Σίτι αν τον πάρει, θα δέσει με τον Αγκουέρο, τον Νταβίντ Σίλβα και τους άλλους. Και βεβαίως θα τον ήθελα στη Ρεάλ, μακάρι να τον έπαιρνε ο Μουρίνιο.


πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: