Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το μεγάλο παιχνίδι υπομονής!!

Τη χθεσινή παρέμβαση του Αλισερ Ουσμάνοφ την περιμέναμε. Εκανε μπαμ ότι ερχόταν. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Το μεγάλο παιχνίδι υπομονής
Ποπουλαριστική, διαθέσιμη να εκμεταλλευτεί την όποια οργή και απογοήτευση της μάζας, πάτησε πάνω στον Σεσκ Φάμπρεγας νούμερο δύο, στον Ρόμπιν φαν Πέρσι δηλαδή, και επιχείρησε ξανά να παρουσιάσει τον εαυτό του έτοιμο να σώσει την Αρσεναλ απ' την ανυποληψία.
Πρόκειται για μεγάλη μάχη που δεν την περνάει μόνο η Αρσεναλ αλλά και πολλοί άλλοι σύλλογοι στην Ευρώπη που μέχρι πριν από ένα δύο χρόνια ουδέν πρόβλημα είχαν να ξοδεύουν. Απ' τη μία πλευρά η λογική των τωρινών διοικήσεων που συμπλέει με το financial fair play και το τι, θεωρητικά, πρόκειται να συμβεί απ' αυτό όταν εφαρμοστεί πλήρως.
Λογική του στυλ «πονάμε» τώρα αγωνιστικά, ξεχνάμε τους ποδοσφαιριστές-αστέρια και προετοιμάζουμε τον σύλλογό μας για το μέλλον.
Απ' την άλλη πλευρά η λογική όλων όσοι (λίγων) έχουν άφθονο χρήμα, όπως οι διοικούντες τη Μάντσεστερ Σίτι και αυτών που επίσης έχουν χρήμα, αλλά είναι έξω απ' το παιχνίδι ή όχι τόσο μέσα όσο θα ήθελαν. Οπως ο Αλισερ Ουσμάνοφ δηλαδή, ιδιοκτήτης του 30% των μετοχών της Αρσεναλ.
Είπε στους φιλάθους της τελευταίας πως είναι κρίμα να μην μπορεί ο σπουδαίος Αρσέν Βενγκέρ να προσφέρει όσα μπορεί επειδή η διοίκηση του Σταν Κρένκε αδυνατεί να τον ενισχύσει οικονομικά. Πως είναι κρίμα ο πήχης των φιλοδοξιών να κατεβαίνει, να έχει ως μέγιστο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πιθανολογεί ότι σε έναν χρόνο θα έχει κατέβει κι άλλο.
Συμπάθεια δεδομένα θα κέρδισε. Εβαλε το μαχαίρι στην πληγή. Παρουσιάστηκε ως σωτήρας και όλοι αυτοί πάντα ενθουσιάζουν τη μάζα. Για τη διοίκηση του Κρένκε, και για όποια άλλη στη θέση της, το ζητούμενο είναι να αντέξει άλλα δύο χρόνια στις πιέσεις.
Στη θεωρία θα μπορεί τότε να αισθανθεί δικαιωμένη για τη σημερινή πολιτική της. Αν και οι φίλαθλοι της Αρσεναλ δείξουν υπομονή, ο κάθε Ουσμάνοφ του τώρα δεν θα της χρειάζεται ως σωτήρας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: