Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στο τέλος, μόνο ο ΠΑΟΚ την πληρώνει…!

Να διαβάζουν μπορούν, πλέον, όλοι. Το να καταλαβαίνουν τι ακριβώς διαβάζουν, χωρίς να χρειάζονται μετάφραση, δεν ξέρω πόσοι μπορούν να το κάνουν. Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης
Στο τέλος, μόνο ο ΠΑΟΚ την πληρώνει…
Νομίζω πως όσοι έχουν το στοιχειώδες IQ, μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο ο Κατσαρής κράτησε το περίφημο πόρισμα, το οποίο για όσους το ξέχασαν, είναι το αποτέλεσμα ενός ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, στο συρτάρι του, μέχρι που κάποιοι υπηρέτες της ΠΑΟΚτσήδικης ιδέας (βρείτε τι κοινό έχουν), αποφάσισαν να το κάνουν φέιγ βολάν, προς τέρψιν του κοινού, που θέλει αίμα.
Υπενθυμίζω ότι πριν από κάποια χρόνια, όταν δύο έγκριτοι δικηγόροι, που εννοείται πως αγαπούν άδολα τον ΠΑΟΚ, απολαμβάνουν ούτως ή άλλως αρκετής δημοσιότητας και δεν έχουν να κερδίσουν κάτι, έμπασαν το ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ για να διώξουν τον (ήδη φευγάτο) Γούμενο και απλά φόρτωσαν ένα πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στον ΠΑΟΚ, που το κουβαλά ακόμη και σήμερα.
Το ότι η ΠΑΕ λειτουργούσε λανθασμένα όλα αυτά τα χρόνια, το καταλαβαίνει ο καθένας, ίσως και γιατί μεγάλωσε πολύ απότομα κι όταν έχεις προετοιμαστεί να κουμαντάρεις μια βαρκούλα, να δυσκολεύεσαι με το υπερωκεάνειο.
Άκουγα τον Λάκη Οικονομίδη, ο οποίος έχει προηγούμενα με τον Κατσαρή εδώ και καμιά 15αριά χρόνια, από την εποχή που τον ανέτρεψε η τετρανδρία, όταν έκανε τις περήφανες πωλήσεις (όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος), πουλώντας Γαλακτερό και Κόρφα για να πληρώσει τους παίκτες, που είχε απλήρωτους (όπως και την εφορία), να λέει ότι έχει το πόρισμα στα χέρια του κι ότι αυτό περιέχει σημεία και τέρατα.
Κάποια στιγμή, διοίκησε τον ΠΑΟΚ μια διοίκηση, η οποία :
1. Πήρε δάνειο από την Εθνική, ύψους 2.200.000 ευρώ, με επιτόκιο 7,5% και εγγύηση τη σύμβαση της ΠΑΕ με τον ΟΠΑΠ, για να πληρώσει τους παίκτες. Το δάνειο το αποπλήρωσε ο επόμενος.
2. Έστειλε με δικά της έξοδα τον μάνατζερ του τότε προπονητή της ομάδας, Παράσχου, Βασίλη Αμανετίδη, στην Βραζιλία να ψάξει παίκτες για τον ΠΑΟΚ κι όταν αυτός επέστρεψε, πήρε μανατζερική προμήθεια για τα δύο παλτά, ονόματι Μπαϊάνο και Άλαν, που έφερε, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν προπόνηση και να παίξουν σ΄ ένα φιλικό με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, πριν υπογράψουν. Λογικό. Τον Άλαν, τον σέντραρε η επόμενη διοίκηση, γιατί ο παίκτης δεν έβρισκε τη μπάλα ούτε με ραντεβού, πλήρωσε 40.000 ευρώ αποζημίωση στον ίδιο και προμήθεια 35.000 ευρώ στον Αμανετίδη. Υπάρχουν κι αυτά στο πόρισμα. Στο πόρισμα δεν αναφέρεται ότι είχαν κλείσει και τρίτο άγραφο Βραζιλιάνο, κάποιον επιθετικό Εντβάλντο, αλλά δεν πρόλαβαν να τον πάρουν, γιατί έληξε η θητεία τους.
3. Η ίδια διοίκηση, στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, είχε αποκτήσει κάποιον Πιά, ο οποίος ήταν αλκοολικός και κατηγορούμενος για συνέργεια σε φόνο στη Βραζιλία. Αν πατούσες το όνομά του στο Google, το πρώτο έγγραφο που έβγαζε, ήταν ένα σήμα της Ιντερπόλ. Στον ΠΑΟΚ δεν έπαιξε λεπτό. Αν ο ΠΑΟΚ δεν χρεώθηκε πολλά γι΄ αυτόν, το οφείλει στον Κούλη Αποστολίδη, που είχε προνοήσει, γιατί έμαθε.
4. Στην ίδια μεταγραφική περίοδο, αποκτήθηκε επίσης κάποιος Ίντιο, ο οποίος είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο πριν από δύο χρόνια και είχε ανοίξει εστιατόριο στον Αμαζόνιο μαζί με 12 συγγενείς του. Όσες φορές τον έβαλε ο Παράσχος να παίξει, γελούσαν και τα τσιμέντα.
5. Στις 30/5/2007, που αν δεν κάνω λάθος δεν είχε λήξει η θητεία αυτής της διοίκησης, υπογράφτηκε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον δικηγόρο της ΠΑΕ, ο οποίος είχε σχέση εργασίας με την εταιρία και πληρώνονταν με μηνιαίο μισθό (αν θυμάμαι καλά 3.000 ευρώ), σύμφωνα με το οποίο, ο δικηγόρος της ΠΑΕ, θα έπαιρνε το 15% της αποζημίωσης, που θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ μέσω ΦΙΦΑ για τον Σικαμπάλα. Ο δικηγόρος πήρε 185.475 ευρώ. Κι αυτός ο δικηγόρος, πριν λίγο καιρό κατηγορούσε τη διοίκηση Ζαγοράκη για κακοδιαχείριση.
Προφανώς, όλα αυτά συνιστούν συνετή διαχείριση και λελογισμένη διάθεση των χρημάτων. Στην περίφημη «διοίκηση των δύο προέδρων», αν θυμάμαι καλά συμμετείχε και ο Λάκης Οικονομίδης. Ήταν ο δεύτερος πρόεδρος. Αν όλα αυτά μπορούν να γίνουν σ΄ ένα εξάμηνο από ανθρώπους, που αγαπούν τον ΠΑΟΚ άδολα, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε πέντε χρόνια, από κακούς ανθρώπους, που θέλουν να τον ρημάξουν.
Άκουσα τον Λάκη Οικονομίδη να μιλά για υπέρογκες και αφύσικες αμοιβές μάνατζερ. Η πλειοψηφία είναι γύρω και κάτω από το σύνηθες 10%, σε κάποιες περιπτώσεις το υπερβαίνουν. Έτσι λειτουργεί η αγορά. Όταν θέλεις πολύ έναν παίκτη, και τον παίρνεις ελεύθερο, πληρώνεις κάτι παραπάνω.
Άκουσα και κάτι κραυγές για τις 15.000 ευρώ το μήνα, που θα έπαιρνε ο Γκαγκάτσης. Τέτοια ποσά μπορεί να είναι προκλητικά για έναν μεροκαματιάρη των 600 ευρώ, αλλά στο ποδόσφαιρο τα στελέχη τα πληρώνεις. Ο Βρύζας ως τεχνικός διευθυντής έπαιρνε στην αρχή γύρω στις 10.000, ο Αντωνίου στον Παναθηναϊκό έπαιρνε τα διπλά.
Ακούω κάποιον να ωρύεται εδώ και μέρες για κακοδιαχείριση και σπατάλες, κι αναρωτιέμαι αν ήταν άλλος, εκείνος που παρακαλούσε τον Ζαγοράκη να τον παίρνει τσάμπα στα ευρωπαϊκά ταξίδια. Αν τον έπαιρνε τσάμπα στο τσάρτερ, τότε προφανώς θα είχαμε καλοδιαχείριση και λογική διάθεση των χρημάτων.
Δεν έχω καμιά διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, και είναι νομοτελειακό, ότι στο τέλος, ο καθένας παίρνει αυτό, που του αξίζει.
Είναι απλά ενοχλητικό να βλέπεις κόσμο να σκυλεύει το πτώμα του ΠΑΟΚ ανενόχλητος, και πολλές φορές επικροτούμενος.
Φέτος ο ΠΑΟΚ πούλησε μέχρι τώρα κάπου 1.500 διαρκείας, αριθμός που παραπέμπει σε εποχές Βουλινού. Ο Βρύζας, που βρέθηκε με μια πολύ καυτή πατάτα (που μοιάζει με βόμβα) στα χέρια του, αναρωτιέται γιατί χάθηκε η ενότητα. Αν συνδέσει κανείς τα γεγονότα, θα διαπιστώσει γιατί χάθηκε και δυστυχώς, δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ.
Ο ΠΑΟΚ είναι σε μία πολύ δύσκολη καμπή, γιατί δεν είναι μόνο τα διαρκείας, που παραπέμπουν σε άλλες, μαύρες εποχές. Με τον κόσμο να έχει γυρίσει την πλάτη, τις υποχρεώσεις και τα ανοίγματα, που έγιναν υπό άλλες συνθήκες και σε διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον να προκαλούν ασφυξία, όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να ξαναδούν «τον ΠΑΟΚ του Γιόβιτς και του Άλεξιτς» και δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση σε κανέναν, αν αργά ή γρήγορα, επιστρέψουν στην καθημερινότητά μας οι επιτροπές σωτηρίας.
Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δραματική, αποτέλεσμα λανθασμένης διαχείρισης και οικονομικού περιβάλλοντος, και μόνο αν επιστρέψει εκείνη η κ…λα, ο ΠΑΟΚ θα μείνει όρθιος. Τέτοιου είδους προβλήματα, ο ΠΑΟΚ δεν τα έχει μόνο φέτος. Και τα προηγούμενα χρόνια τα είχε, αλλά έβρισκε τον τρόπο να τα αντιπαρέρχεται.
Κι αντί να γίνει κάτι για να επιστρέψει, είμαστε όλοι θεατές σε μια κατάσταση, που οδηγεί τον ΠΑΟΚ με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση και στον οριστικό μαρασμό.
Κι όλοι αυτοί, που σήμερα σκυλεύουν το πτώμα του ΠΑΟΚ, τα κρύα Σαββατοκύριακα του χειμώνα, θα πίνουν το ουϊσκάκι τους, σταυροπόδι μπροστά στο τζάκι του εξοχικού τους. Την ίδια ώρα, αυτοί, που θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο γήπεδο, θα τραγουδούν το «περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις» και θα συνεχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν έρχεται επιτέλους εκείνο το βασιλόπουλο πάνω στο άσπρο άλογο, να κάνει τον ΠΑΟΚ, Μάντσεστερ Σίτι…
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: