Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Φλεβαράκης: «Τεράστια πρόκληση η Μπουντεσλίγκα»

Ο Κώστας Φλεβαράκης θα βρίσκεται στο γερμανικό πρωτάθλημα και την Μπραουνσβάιγκ από τη νέα σεζόν, μετά το πέρασμά του από τον Ηλυσιακό τα τελευταία χρόνια στην Α1.
Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) με αφορμή το Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου», το οποίο παρακολούθησε, για αυτή του την απόφαση, τονίζοντας πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης:
Για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στον Έλληνα προπονητή στην Ευρώπη: «Από το 2004 όταν συνεργάστηκα με την Εθνική Σουηδίας έχω εργαστεί πολλές φορές στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια για προσωπικούς λόγους ήμουν στην Ελλάδα. Τόσο με τον Ηλυσιακό όσο και με την ΑΕΚ παλιότερα είχαμε καλές συνεργασίες. Οι Έλληνες προπονητές που βρήκαν την ευκαιρία να εργαστούν στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι η δουλειά που κάνουν είναι πολύ καλή. Οι Έλληνες προπονητές είναι μαχητές και έχουν ποιότητα, γνώσεις, ενώ έχουν σκληραγωγηθεί μέσα σε πολύ σκληρά πρωταθλήματα που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Ο στόχος μου για φέτος είναι μέσα σε ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα όπως αυτό της Μπουντεσλίγκα να δημιουργήσουμε μία όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική ομάδα».
Για το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα στο οποίο θα βρίσκεται για πρώτη φορά στη καριέρα του: «Σίγουρα πρόκειται για μία τεράστια πρόκληση. Το θετικό είναι ότι και στα προηγούμενα πρωταθλήματα που δούλεψα ήταν πολύ διαφορετικά από το ελληνικό. Ειδικά το πολωνικό την περίοδο που βρισκόμουν είχε μεγάλη ποιότητα και υψηλό βαθμό δυσκολίας. Το γερμανικό πρωτάθλημα έχει μεγάλη άνοδο. Αυτή τη στιγμή θεωρείται από τα καλύτερα στην Ευρώπη και η προοπτική που έχει είναι σύντομα να βρίσκεται στα κορυφαία, καθώς υπάρχει σταθερότητα.
Σίγουρα θέλει προσαρμογή και θα χρειαστεί χρόνος. Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές που υπάρχουν με το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγαλύτερη αθλητικότητα, ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Ανεξάρτητα από τα μπάτζετ που έχουμε να διαχειριστούμε ως προπονητές προσπαθούμε όλοι πάντα να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις που έχουμε να διαχειριστούμε».
Για τις εντυπώσεις του από το Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου»: «Εδώ και πολλά χρόνια τα Σεμινάρια που διοργανώνει ο Σύνδεσμος είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Οι Έλληνες και οι ξένοι προπονητές πάντα μοιράζονται τις ιδέες τους και νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους μας να βρισκόμαστε, να συζητάμε μεταξύ μας, να καταθέτουμε τις ιδέες μας και να βλέπουμε τον τρόπο που λειτουργούν άλλοι συνάδελφοι μας. Η παρακολούθηση τέτοιων Σεμιναρίων μόνο κέρδος μπορεί να αφήνει σε όλους. Η προπονητική είναι ένας ανοιχτός χώρος με τεράστιο επίπεδο γνώσεων και μέσα από τη συζήτηση μπορούν να βγουν νέες ιδέες που θα πάνε το άθλημα μπροστά».
Για την οργάνωση του Σεμιναρίου: «Το γήπεδο ήταν μία χαρά, οι ομιλητές προσπάθησαν για το καλύτερο και οι Έλληνες προπονητές έδωσαν βροντερό παρών. Ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο Σεμινάριο».
Για τον Φαίδων Ματθαίου προς τιμήν του οποίου ήταν το Σεμινάριο: «Δυστυχώς δεν είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του. Παρ' όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό ότι το Σεμινάριο γίνεται στη μνήμη αυτού του πολύ σπουδαίου ανθρώπου, ο οποίος είχε τεράστια προσφορά στο άθλημα. Είναι από αυτούς που μένουν με την προσωπικότητα που είχαν. Είναι ένας φάρος για τις γενιές που ακολουθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε έναν άνθρωπο που πραγματικά προσέφερε πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ».


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: