Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

"Παίζω αριστερά και στο κέντρο"

Ο Νικολάς Γκούλαν είναι το πιο νέο πρόσωπο στην αποστολή του Ολυμπιακού που πήγε στην Αυστρία.
"Παίζω αριστερά και στο κέντρο"
Ηταν ήσυχος, μάλλον ψαρωμένος. Και λιγομίλητος. Σε νέο περιβάλλον και με μοναδικούς -ας πούμε- γνωστούς τον Μάρκο Πάντελιτς και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται. Ο Νικολάς Γκούλαν, το πιο νέο από τα νέα πρόσωπα που περιλαμβάνει η αποστολή του Ολυμπιακού στην Αυστρία, θεωρεί ότι είναι πολύ μεγάλη πρόκληση γι΄ αυτόν η δοκιμασία στο Ακενκιχρ.
Με τον πολλά υποσχόμενο (όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν) παίκτη ήρθαμε... φάτσα κάρτα την ώρα που μπαίναμε στο αεροπλάνο. Ήμασταν δίπλα δίπλα, αλλά δεν τον είχα δει. Ρώτησα κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού «πού είναι ο Γκούλαν» και εκείνη τη στιγμή ο ίδιος ο Σέρβος εμφανίστηκε μπροστά μου.

Την ώρα που πλησιάσαμε στην πόρτα του αεροπλάνου τον ρώτησα αν είναι όλα καλά, απάντησε καταφατικά στα αγγλικά. Κατάλαβα ότι θα τον βόλευε να μιλήσουμε έστω και λίγο, εκεί στα όρθια, στα ιταλικά.

Ποια είναι, λοιπόν, η ιδανική θέση γι΄αυτόν; Η απάντησε ήρθε αμέσως. Έστω και με λίγα λόγια: «Παίζω από αριστερά, αλλά μπορώ να παίξω και προς το κέντρο. Έχω αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις».

Δεν ήθελε και πολύ να καταλάβεις ότι ο Ολυμπιακός γι΄αυτόν είναι μεγάλη πρόκληση. «Ναι, είναι. Και θα τα δώσω όλα για να ανταποκριθώ», ήταν μερικές από τις κουβέντες του για την «ερυθρόλευκη» περιπέτειά του...

Αμέσως μετά, βρήκε τη θέση, στο 8c αν διέκρινα καλά, κάθισε και του χτύπησα την πλάτη, λέγοντάς του: «Καλή επιτυχία». Ενα «gracie» βγήκε από το στόμα του και αμέσως μετά αφεθήκαμε όλοι στα χέρια του πιλότου της Aegean...





πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: