Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ήταν όλος αυτιά!!

ΕΚΤΟΣ Πρέμιερ Λιγκ στη Σκωτία οι Ρέιντζερς. Σε σχετική ψηφοφορία που έγινε μόνο η Κιλμάνορκ τους λυπήθηκε. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ήταν όλος αυτιά
Ολοι οι άλλοι ψηφίσανε να τους διώξουνε. Και τώρα θα πάνε να κάνουνε αίτηση στην Πρέμιερσιπ. Στον Σπύρο Καλογιάννη του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, δηλαδή μπας και τους δεχτεί στη Βήτα Εθνική.
Αυτό ήταν όλο κι όλο το σχετικό ρεπορτάζ: «Εκτός Πρέμιερ Λιγκ οι Ρέιντζερς λόγω χρεών». Πέραν τούτου, ουδέν. Αντιδράσεις του περιφερειάρχη της Γλασκώβης, τύπου Ψωμιάδη δηλαδή, δεν έγιναν γνωστές. Ούτε των βουλευτών της περιοχής, όπως με Χρύσα Αράπογλου, Καράογλου, Ιωαννίδη και Ορφανό στη Θεσσαλονίκη για τον Ηρακλή.
Να καλέσουνε δηλαδή τον Πιλάβιο της σκωτσέζικης ομοσπονδίας στη Βουλή ν' απολογηθεί για την απόφαση. Ούτε αντιδράσεις των οπαδών αναφέρθηκαν. Να κλείσουν την εθνική οδό της Γλασκώβης, δηλαδή, στο ύψος των Μαλγάρων και να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία, με κατάληξη στον Λευκό Πύργο της πόλης.
Ούτε φωτιές βάλανε σε τίποτα λάστιχα ή κάδους απορριμμάτων. Ούτε τσαμπουκάδες με την αστυνομία προέκυψαν. Ούτε εμπρηστικές επιθέσεις στους συνδέσμους φιλάθλων της Σέλτικ. Τίποτα απ' όλα αυτά. Οι ξενέρωτοι οι Σκωτσέζοι έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια κι αποδέχθηκαν τον υποβιβασμό. Απαξάπαντες.
Από τους πολιτικούς της περιοχής, μέχρι τον τελευταίο χουλιγκάνο. Ουδείς διανοήθηκε να διαμαρτυρηθεί, ουδείς τόλμησε να το ρίξει στα ντερβισιλίκια. Είπα λοιπόν πιο πάνω Καράογλου, σχετικά με τη δραστηριότητά του ως οπαδού του Ηρακλέους.
Είτε να μπουκάρει στο γήπεδο και ν' αρπάξει τον διαιτητή είτε να διαμαρτύρεται κόσμια στη Βουλή για την αγαπημένη του ομάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς τον επιβράβευσε για τη δραστηριότητά του και τον τοποθέτησε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Το οποίο η τρικομματική κυβέρνηση επανίδρυσε για να δώσει σκληρή απάντηση στο κράτος των Αθηνών. Και οι πόρτες, λοιπόν, του υπουργείου είναι ανοιχτές για όλους τους Μακεδόνες και τους Θρακιώτες.
Στους οποίους περιλαμβάνονται και οι ΠΑΟΚτσήδες. Ενας λοιπόν από τη διοίκηση και τρεις από τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ επισκέφθηκαν τον υπουργό. Κεντρικό θέμα συζήτησης οι συλλήψεις οπαδών του «δικέφαλου», η στοχοποίηση των ΠΑΟΚτσήδων και όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Κι ο εν λόγω Καράογλου, βέβαια, σαν καλός οικοδεσπότης, ήταν όλο αυτιά.
Για τους «μπάτσους γουρούνια» που «χωρίς κανένα λόγο» όπως λέει και ο Μήτσος ο Πουλικάκος κάνουν συλλήψεις. Βάζουν στη φυλακή τα καλύτερα παιδιά και στοχοποιούν το πλέον ευγενές οπαδικό κίνημα. Μετά τη «Θύρα 7», δηλαδή, που ό,τι κι αν κάνει η «4» δεν μπορεί να τη φτάσει. Κι ο Καράογλου, επαναλαμβάνω, ήταν όλο αυτιά. Κι αν δεν κάνω λάθος πληρώνεται και παριστάνει τον υπουργό για να μιλάει με τη «Θύρα 4».
Αύριο με τον «Super 3» και μεθαύριο με τους «Αυτόνομους της Θύρας 10» του Καυτανζόγλειου. Και ιδού η σοφία της πράξεως του Αντώνη Σαμαρά: Αν δεν είχε επανιδρύσει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, πού θα έλεγαν τα παράπονά τους, οι τρεις ΠΑΟΚτσήδες συνδεσμίτες; Στο καταραμένο κράτος των Αθηνών; Τώρα, αντίθετα, υπάρχει ο Καράογλου που αν και Ηρακληδέας κάθεται σούζα μπροστά τους, στο ένα πόδι σαν τον πελαργό. Οπότε επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Είναι ποτέ δυνατόν να σωθεί αυτός ο τόπος; Αυτά.
Το μαγαζί θα κατέβαζε ρολά
Και για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση, σε καμιά περίπτωση δεν συνδέω την περίπτωση των Ρέιντζερς με τους έξι της Super League (φωτό) που δεν πήραν άδεια. Και τις φωνές υπέρ της νομιμότητας. Οτι δηλαδή έπρεπε να υποβιβαστούν στη Β' Εθνική όπως ήταν η καταρχήν ποινή. Οχι να τους επιτρέπουν τώρα να κάνουν τρεις μεταγραφές κι από πάνω. Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Σκωτσέζικο κι ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πράγματα ανόμοια.
Στη Σκωτία ο υποβιβασμός των Ρέιντζερς αντέχεται. Στην Ελλάδα του μνημονίου με τον υποβιβασμό έξι ομάδων αυτόματα θα έκλεινε το μαγαζί. Για ποιο πρωτάθλημα θα μιλάγαμε χωρίς ΑΕΚ, Αρη, Πανιώνιο και ΟΦΗ; Εκτός από τον Πλατανιά, θα παίζανε στην Αλφα Εθνική Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Καλλονή, Πανσερραϊκός, Πιερικός και Επανομή.
Αν τώρα η Forthnet θέλει να κάνει ψαλίδι 25% στα τηλεοπτικά, σ' αυτήν την περίπτωση θα έκανε 80%. Και ποιος θα αγόραζε αθλητικές εφημερίδες; Μαζί με το ποδόσφαιρο καταρρέουν και τα αθλητικά ΜΜΕ. Ολα είναι ζημιογόνα. Κι αν εξαιρεθούν ένα δύο, όλα τα άλλα καθυστερούν στις πληρωμές από τρεις έως πέντε μήνες.
Μύτη δεν θ' ανοίξει στη Σκωτία από τον υποβιβασμό των Ρέιντζερς. Γεμάτα θα είναι και πάλι τα γήπεδα κι όλα σχετικά με την μπάλα θα δουλεύουνε ρολόι. Αν όπως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα, η Super League έριχνε τους έξι, το μαγαζί θα κατέβαζε ρολά. Και οι αθλητικοί συντάκτες θα αλλάζανε επάγγελμα. Ή λαχεία θα πουλάγανε ή πατάτες σαν τους τσιγγάνους.
Στην ώρα τους δεν τα παίρνει κανείς
ΕΓΙΝΕ κι αυτό. Αυτός ο Κροάτης, ο Μπούντιμιρ, έριξε πόρτα στον ΠΑΟΚ κι έτρεξε κολυμπώντας που λέει ο λόγος από το Ηράκλειο της Κρήτης στη Μεγαλόνησο την Κύπρο. Από τον Εργοτέλη στον ΑΠΟΕΛ. Εγινε κι αυτό. Μεταξύ μιας ελληνικής και μιας κυπριακής ομάδας, ένας ποδοσφαιριστής να επιλέγει τη δεύτερη.
Και με λιγότερα λεφτά μάλιστα. Στα διακόσια χιλιάρικα γιούρο ήταν η προσφορά του ΠΑΟΚ. Στα 120 των Κύπριων. Ογδόντα χιλιάρικα λιγότερα. Σχεδόν τα μισά λεφτά. Και μπορεί να μιλάμε για Κύπριους, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι τύπος και υπογραμμός. Κύριοι. Είτε πρόκειται για εθνικόφρονες, όπως ο ΑΠΟΕΛ, είτε για αριστερούς όπως η Ομόνοια. Τα εκατόν είκοσι, λοιπόν, είναι για τον Μπούντιμιρ σίγουρα. Σαν να τα έχει στο παντελόνι.
Τα διακόσια του ΠΑΟΚ, αντίθετα, ήτανε με το στόμα. Οταν θα ερχότανε η ώρα της πρώτης δόσης, θα του λέγανε «κάνε υπομονή» κι όταν θα ερχότανε το καλοκαίρι του 2013, θα του λέγανε «κάνε διακανονισμό». Οπως λένε τώρα στον Ιβιτς, στον Χαλκιά και στον Τσιρίλο. Μπορεί όπως λέει το σλόγκαν από τον ΠΑΟΚ και τις περισσότερες ελληνικές ομάδες να μην έχασε κανείς τα λεφτά του, αλλά στην ώρα τους δεν τα παίρνει πλέον κανένας.
Ερώτηση: Ο Δώνης που ήθελε να πάρει στην ομάδα του έναν απατεώνα ποδοσφαιριστή, σαν τον Μπούντιμιρ, τι είναι;
Από λεφτά έχουν ανάγκη το «Σωματείο» του Αλαφούζου και ο Παναθηναϊκός. Οχι από τη στήριξη του Πατέρα.
- Observer
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: