Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μητρόπουλος: «Ο Ηρακλής θα παίξει στη Football League»

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι είναι πολύ πιθανό ο Ηρακλής να αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Football.

Αναλυτικά

Για την κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο:«Αυτό δεν είναι χθεσινό φαινόμενο. Αυτό το πλαίσιο συστάθηκε μέσα στην τελευταία 7ετία και το βλέπουμε τώρα. Οι ποδοσφαιριστές πέρναγαν διατάξεις ότι θα απεργήσουν αν υπήρχε καθυστέρηση ενός μήνα. Αυτό ωφέλησε μια κάστα δικηγόρων. Εκεί που ήταν ο ΠΣΑΠ; Εκείνοι δεν θέτουν υγιείς κανόνες συνεργασίες. Αυτά τα μέτρα τα πέρασε η διοίκηση Γκαγκάτση και μετά το συνέχισε η διοίκηση Πιλάβιου».

Για τη νομοθεσία που ισχύει σε περίπτωση προσφυγής ποδοσφαιριστή για οφειλόμενα: «Βάσει της μέχρι σήμερα νομοθεσίας, όποιος ποδοσφαιριστής κάνει προσφυγή για οφειλόμενα ενός μήνα για παράδειγμα διακόπτεται η υπαιτιότητα της ομάδας στο συμβόλαιό του. Παίρνει όλο το υπόλοιπο συμβόλαιο και υπάρχει μια ακόμη ποινική ρήτρα επιπλέον 50%. Πολλοί έχουνε πάρει πάρα πολλά χρήματα. Αν συνεχιστεί μια τέτοια κατάσταση και αν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην ΠΑΕ θα συνεχιστεί αυτό».

Για την εικόνα που έχει για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή με τα δανεικά του Σαββίδη πήρε αδειοδότηση και συνεχίζει να κάνει μεταγραφές ενώ οφείλει λεφτά σε ποδοσφαιριστές του. Αυτό συμβαίνει και σε άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εξυγιανθεί βάζοντας ένα πλαφόν. Ο Βρύζας έχει την εκτίμησή μου και η πίεση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να μπει ένα πλαφόν από την πολιτεία και να στραφούν όλες οι ομάδες στις ακαδημίες και στα δικά τους παιδιά» και συνέχισε αναφερόμενος στην αδειοδότηση του Παναθηναϊκού:

«Αυτό το πράγμα πρέπει να έχει ένα ταβάνι. Ο Παναθηναϊκός πήρε το 1 εκ. από τον ΟΠΑΠ και πήρε αδειοδότηση. Μοιραία ο Παναθηναϊκός πάλι χρεωμένος θα είναι. Και πάλι θα παρακαλάει τον Πιλαβιο να πάρει άδεια. Πρέπει η ΕΠΟ να θέσει ένα πλαίσιο και αυτό να ισχύσει για όλους. Σε τρία χρόνια οι ομάδες έτσι θα έρθουν στα ίσια τους».

Στη συνεχεία αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες από εδώ και πέρα: «Γίνονται κάποια βήματα αλλά έχω αμφιβολίες αν γίνεται εξυγίανση. Όταν ο Ολυμπιακός που είναι πρωταθλητής στο έσοδα πουλάει παίκτες δεν είναι τυχαίο. Οι μεγάλες ομάδες προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα. Όλοι θα μικρύνουν, αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι φούσκα όπως την τελευταία δεκαετία».

Για τον Άρη: «Ο Άρης βιώνει άσχημες στιγμές. Έκανε πολύ καλά που πήρε τον Κατσαβάκη γιατί είναι αξιόλογος προπονητής. Παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο το οικονομικό. Πρέπει να στραφεί στα ταλέντα και να αφήσει τα ανοίγματα στη Βραζιλία».

Για τη γνώμη που έχει για τον Γιώργο Δώνη: «Ο Δώνης έδειξε δείγματα γραφής. Με τον Ατρόμητος έδωσε μαθήματα. Είναι από τα πρώτα ονόματα και θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Πιστεύω ότι θα φτάσει στην εθνική και σε ακόμη μεγαλύτερες ομάδες. Μαζί με τον Τσιώλη είναι οι κορυφαίοι Έλληνες προπονητές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν ήμουν ΕΠΟ θα έβαζα ποινή υποβιβασμού στην ομάδα που έθετε δεύτερο συμβόλαιο. Δεν θα πω για φοροδιαφυγή, αλλά μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο. Αυτό όμως δεν το κάνει η ΕΠΟ γιατί υπάρχουν 30-40 τρωκτικά μάνατζερ. Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ μες το ποδόσφαιρο διοικητικά».

Για τις εξελίξεις στον Ηρακλή: Ο Ιωαννίδης επειδή κατάλαβε τι έγινε με τον Ηρακλή ψάχνει με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος θα πρέπει να έχει τύψεις, λύσεις για να ενταχθεί στη Football League. Αυτό το θεωρώ πολύ σωστό και ο Ηρακλής θα πρέπει ν έχει διπλάσια ή τριπλάσια περίοδο μεταγραφών. Δεν θα του κάνουν και καμιά πολύ μεγάλη χάρη, την αδικία θα αποκαταστήσουν. Στην Ελλάδα υπάρχει ο κανόνας ότι η ΕΠΟ κάνει ότι γουστάρει επειδή έχει καταργήσει όλους τους κανόνες. Μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ομάδα και να την βάλει όπου θέλει.

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στη Superleague: «Επειδή κάνουν κουμάντο οι μεγάλοι δεν θα μπορέσει ο Ηρακλής να είναι στη Superleague ως 17ος γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά στη Football League θα παίξει».

Στον επίλογό του αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ΕΠΟ: «Ο Πιλάβιος φεύγει 100%. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τίποτα γιατί ακόμη γίνονται ζυμώσεις».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: