Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

«Αδύνατο σημείο η άμυνα»

Η Ίντερ Μπακού θα είναι η αντίπαλος του Αστέρα στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Γι' αυτό ο Γιώργος Χερίδης ταξίδεψε μέχρι την Εσθονία, προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι για λογαριασμό των Αρκάδων.
«Αδύνατο σημείο η άμυνα»
Ο βοηθός του Σάκη Τσιώλη ανέλυσε, σε δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα arcadiasports.gr, τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Αρχικά, αναφέρθηκε στη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων και στα ατού της Ίντερ Μπακού. «Ήταν ένας αγώνας μεταξύ μιας ομάδας επιπέδου Σούπερ Λιγκ και μιας ομάδας τοπικού πρωταθλήματος.
Ήταν τρομερή η διαφορά δυναμικότητας σε όλα τα επίπεδα. Η Ίντερ Μπακού είναι μια καλή ομάδα, γρήγορη και δύσκολη. Εμείς δεν θα έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Το δυνατό τους σημείο είναι η επίθεση με τον Αντάμια, το νούμερο 10, να κάνει όλη τη δουλειά στη δημιουργία παιχνιδιού. Κινείται παντού», είπε ο Χερίδης για να αναφερθεί τόσο στο σύστημα όσο και στο αδύναμο σημείο του συλλόγου, που πιστεύει πως είναι η άμυνα.
«Η Ίντερ Μπακού παίζει 3-4-3, το οποίο μεταλλάσσεται σε 5-3-2 και 3-5-2. Είναι ομάδα που βγαίνει πολύ γρήγορα στην επίθεση. Οι φορ ζητάνε μπάλα και αν βγουν στον κενό χώρο κάνουν ζημιά. Ο κινητήριος μοχλός είναι ο Μαμαντού. Βέβαια, έχουν και αδύνατο σημείο το οποίο είναι στην άμυνα. Οι κεντρικοί στόπερ προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι, αλλά δεν έχουν καλή επικοινωνία και αν πιεστούν κάνουν λάθη. Τα περισσότερα από τα πέντε γκολ που βάλανε ήταν με συνεργασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: