Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

«Φωτογράφισε» Ντολεζάι ο Κατσαβάκης!!

Ο Μάκης Κατσαβάκης ήταν φυσικό και επόμενο κατά τη χθεσινή παρουσίαση του να δεχθεί ερωτήσεις σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και πιο συγκεκριμένα για τις πρώτες σχετικές συζητήσεις με τη διοίκηση, αλλά και για τις προτεραιότητες που θέτει για την ενίσχυση της ομάδας. Ο 59χρονος τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού, αιτιολογώντας την άποψη του και σκιαγραφώντας αναλυτικά το προφίλ του ποδοσφαιριστή που επιθυμεί: «Προτεραιότητα μου είναι η απόκτηση ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού, γύρω από τον οποίο θα χτίσουμε όλη την αμυντική γραμμή μας. Χρειάζομαι έναν παίκτη «κολώνα», που πλάι του θα βοηθηθούν και οι υπόλοιποι στόπερ, κυρίως οι νεαροί που υπάρχουν στο ρόστερ.

Πιστεύω ότι θα «ξοδέψουμε» τη μια από τις τρεις κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε με παίκτες άνω τω 24 ετών για την απόκτηση αυτού του ποδοσφαιριστή. Θέλω να είναι σημαντική προσωπικότητα για τα αποδυτήρια και να βοηθάει τους υπόλοιπους και κατά προτίμηση θα ήθελα ποδοσφαιριστή με εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, να γνωρίζει τις συνθήκες και να καταλαβαίνει τη γλώσσα. Επίσης θα ήθελα να έχω θα ήταν να έχω συνεργαστεί μαζί του», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Μάκη Κατσαβάκη. Τόσο. χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να πει κανείς ότι ουσιαστικά «φωτογράφισε» τον παίκτη που έχει στο μυαλό του, αφού είναι ελάχιστοι εκείνοι με τους οποίους έχει συνεργαστεί και πληρούν τα κριτήρια που ανέφερε, ενώ συν τοις άλλοις είναι και μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Άρη.

Ο Μάκης Κατσαβάκης μπορεί να μην μπήκε στη διαδικασία αναφοράς ονόματος στην περιγραφή του, όμως δεν θα έπεφτε σίγουρα έξω όποιος εκτιμούσε ότι πιθανόν να αναφέρονταν στην περίπτωση του Πέτερ Ντολεζάι. Ο 31χρονος Σλοβάκος αμυντικός (5/4/1981) έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό, τον δεύτερο σταθμό στην καριέρα του μετά τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου συνεργάστηκε για μισή σεζόν με τον Μάκη Κατσαβάκη, όντας βασικό στέλεχος των «ερυθρόλευκων». Ο Ντολεζάι επομένως πληροί αυτομάτως τρία βασικά κριτήρια αναζήτησης που έθεσε ο Μάκης Κατσαβάκης, αυτό της εμπειρίας στο ελληνικό πρωτάθλημα (μετρά 44 συμμετοχές και 3 γκολ σε δύο σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, 4 στα πλέι οφ και άλλες 4 στο Κύπελλο), της κατανόησης της γλώσσας και της πρότερης συνεργασίας μαζί του.

Από εκεί και πέρα, ο βασικός ρόλος που του είχε δώσει στον Ολυμπιακό Βόλου φανερώνει την εκτίμηση στα προσόντα και τις ικανότητες του, εκπληρώνοντας επιπλέον προϋποθέσεις-κριτήρια. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός (1,87) βρίσκεται αυτή την περίοδο σε αναζήτηση ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό ακόμη και για τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα του Άρη, επομένως είναι πολύ πιθανό η περίπτωση του να απασχολήσει το προσεχές διάστημα τους «κίτρινους», έπειτα από σχετική εισήγηση του Μάκη Κατσαβάκη, που όπως αναλύθηκε παραπάνω έθεσε ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: