Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Πάτησε κορυφή η Αργεντινή!!

Πάτησε κορυφή η Αργεντινή (vids)
Στην κορυφή του ομίλου της Λατινικής Αμερικής, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας επέστρεψε η Αργεντινή, επικρατώντας με σκορ 3-1 της Παραγουάης στην Κόρδοβα.

Οι Αργεντινοί δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα, αφού ο Άνχελ Ντι Μαρία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Τζόναθαν Φαμπρό ισοφάρισε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων στο 14’, ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα και λίγο αργότερα (στο 31’) ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την «αλμπισελέστε». Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λιονέλ Μέσι στο δεύτερο μέρος (στο 64ο λεπτό του αγώνα) με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με πρωταγωνιστική τον Τζέφερσον Φαρφάν το Περού κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βενεζουέλας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 43’ με γκολ του Αράνγκο, όμως στο δεύτερο μέρος ο διεθνής επιθετικό της Σάλκε πήρε από το χέρι την ομάδα και της έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Νωρίτερα, η Κολομβία μπήκε ξανά δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ, νικώντας εύκολα την Ουρουγουάη στην Μπαρανκίλα με 4-0. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο άνοιξε μόλις στο 3’ το δρόμο για τη νίκη επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την κλάση του, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Τεόφιλο Γκουτιέρες με δύο τέρματα στο 48’ και το 52’. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χουάν Ζουνίγκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από την πλευρά του, ο Ισημερινός συνέχισε την εξαιρετική του πορεία νικώντας με 1-0 τη Βολιβία.

Βαθμολογία:

1. Αργεντινή 13 (6 αγ.)
2. Χιλή 12 (6 αγ.)
3. Ισημερινός 12 (6 αγ.)
4. Ουρουγουάη 11 (6 αγ.)
5. Κολομβία 10 (6 αγ.)
6. Βενεζουέλα 8 (6 αγ.)
7. Περού 6 (6 αγ.)
8. Βολιβία 4 (6 αγ.)
9. Παραγουάη 4 (6 αγ.)

Η επόμενη αγωνιστική:

Χιλή-Κολομβία
Ουρουγουάη-Ισημερινός
Παραγουάη-Βενεζουέλα
Περού-Αργεντινή
Ρεπό: Βολιβία

* Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η πέμπτη θα δώσει μπαράζ με ομάδα της Ασίας.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: