Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Ευχαριστώ τον Σβαϊνστάιγκερ»

«Ευχαριστώ τον Σβαϊνστάιγκερ»
Τον Σβαϊνστάιγκερ ευχαρίστησε δημόσια για τη βοήθεια που του προσφέρει στις πρώτες μέρες του στο Μόναχο, το νέο απόκτημα της Μπάγερν, Χάβι Μαρτίνεθ. Ο Βάσκος αμυντικός δεν κρύβει πως δυσκολεύεται ακόμα στη νέα του ομάδα, αλλά αισιοδοξεί πως θα εγκλιματιστεί γρήγορα, χάρη στη βοήθεια των συμπαικτών του.

Η περσινή, ξέφρενη πορεία της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να μην επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση του τροπαίου, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης φάνηκε πολύ ανώτερη στον τελικό, έδωσε ωστόσο την ευκαιρία σε πολλά ταλέντα της ομάδας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να αποτελέσουν μεταγραφικούς στόχους των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων στο φετινό καλοκαίρι. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν και τελικά αποχώρησαν από τους Βάσκους ήταν ο Χάβι Μαρτίνεθ.

Η ομάδα που κατέβαλε τα 40 εκατ. ευρώ της ρήτρας του Χάβι Μαρτίνεθ και τον έκανε δικό της, ήταν η Μπάγερν Μονάχου, αφού οι άνθρωποι των Βαυαρών πίστεψαν από την αρχή στις δυνατότητες του παίκτη. Ο Μαρτίνεθ, έτσι, μετακόμισε στη Γερμανία.

Οι πρώτες μέρες του Βάσκου στο Μόναχο δεν ήταν εύκολες, όπως ομολογεί ο ίδιος στην «Bild». «Στην αρχή δυσκολεύτηκα αρκετά. Δεν γνωρίζω τη γλώσσα και αυτό μου δημιουργούσε πρόβλημα. Ήμουν, όμως, τυχερός που βρήκα υπομονετικούς ανθρώπους στην ομάδα», αναγνωρίζει ο Μαρτίνεθ.

Το ζήτημα, πάντως, ξεπεράστηκε, χάρη στη βοήθεια του Σβαϊνστάιγκερ. «Ο Μπάστιαν είναι ένα καταπληκτικό παιδί, εκτός από φανταστικός παίκτης. Ήταν αυτός που με βοήθησε περισσότερο από την πρώτη μέρα. Ακόμα με συμβουλεύει και μου εξηγεί τις εντολές του κόουτς. Αλλά και οι άλλοι συμπαίκτες μου, είναι τρομερά παιδιά και με βοηθούν να προσαρμοστώ», δηλώνει ο Χάβι Μαρτίνεθ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: