Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει τώρα ο Ζαγοράκης!!

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει τώρα ο Ζαγοράκης
Δεν με σοκάρει καθόλου που η είδηση της ποινικής δίωξης που φέρεται να άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του Θοδωρή Ζαγοράκη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος διέρρευσε και έκανε τον γύρο του πλανήτη προτού καν το μάθει ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Ακόμη δηλαδή και αν τελικώς η είδηση επιβεβαιωθεί (μέχρι σήμερα ο Ζαγοράκης και οι δικηγόροι του δεν έχουν λάβει τίποτε στα χέρια τους από την Εισαγγελία), και η δίωξη ασκηθεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχουν συμβεί και πιο παράξενα πράγματα από αυτό.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Αν κάτι με αφήνει εμβρόντητο είναι η σημερινή συμπεριφορά της διοίκησης της ΠΑΕ αλλά και όλων αυτών που γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια πού και γιατί πήγαν τα 320 χιλιάδες ευρώ που έχουν βγει από την εταιρεία στο όνομα «Ζαγοράκης» και παρ’ όλα αυτά τον αφήνουν εντελώς εκτεθειμένο και ακάλυπτο ηθικά στα μάτια του κόσμου που εμπιστεύτηκε και στήριξε όσο κανέναν άλλο παράγοντα του ΠΑΟΚ.

Καταλαβαίνω τους εγωισμούς, κατανοώ και τη σκοπιμότητα. Εξουδετερώνεται ένας αντίπαλος στη διεκδίκηση της καρέκλας δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη. Κατανοητά όλα αυτά. Όμως εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό power game ή ένα παιχνίδι εγωισμού. Συζητάμε για την ηθική εκτέλεση ενός ανθρώπου.

Στην περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αρκούσε το προφανές, δηλαδή να επαναλάβει η σημερινή διοίκηση ότι έχει, σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του συμβουλίου της, χαρακτηρίσει αυτό το ποσό ως προσωπική αμοιβή του Ζαγοράκη για να τον καλύψει. Μια απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ στο «εγώ ξέρω πού πήγαν αυτά τα λεφτά» πνεύμα της δήλωσης του Ζήση Βρύζα. Μια απόφαση που θα είχε περάσει και από τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ αν δεν υπήρχε όλο αυτό το αμόκ για να εξοστρακιστεί ο Ζαγοράκης από τον ΠΑΟΚ. Για ποιο λόγο σήμερα δεν επαναλαμβάνει την απόφασή της η ΠΑΕ ώστε να καλύψει ηθικά τον Ζαγοράκη;

Η Θεσσαλονίκη βουίζει σχετικά με το πού έχουν πάει αυτά τα λεφτά. Ουδείς όμως μπαίνει στον κόπο να εμφανιστεί δημοσίως για να καλύψει τον Ζαγοράκη. Ούτε αυτοί που γλίτωσαν τη φυλακή, ούτε αυτοί που βγήκαν από την φυλακή, ούτε αυτοί που μεσολάβησαν για να συμβούν όλα αυτά. Κανείς. Ο υπέροχος κόσμος ή μάλλον οι μπροστάρηδες του υπέροχου κόσμου αφήνουν παντελώς εκτεθειμένο αυτόν που τους βοήθησε. Πιθανόν αν μπορούσαν θα τον έστελναν και στη φυλακή.

Περίπου το ίδιο κάνουν και αυτοί που τον παρακάλαγαν να μη γίνει ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ και δει τις ομάδες των άλλων αθλημάτων του στις χαμηλές κατηγορίες, να φυτοζωούν. Κι αυτοί αδιάφορα σφυρίζουν σήμερα, κι ας ξέρουν πού πήγαν τα λεφτά. Είτε επειδή δεν είναι της μόδας, δεν είναι το ρεύμα με τον Ζαγοράκη, είτε επειδή φοβούνται μη μπλέξουν.

Όπως όλοι, έχω απαίτηση από τον Ζαγοράκη να αποδείξει στον μέσο ΠΑΟΚτσή ότι αυτά δεν είναι κλεμμένα. Κι ας το φωνάζει η κοινή λογική ότι ένας πρόεδρος που διαχειρίστηκε 130 εκατ. ευρώ, αν ήταν λαμόγιο, δεν θα έβαζε 300 χιλιάρικα στην τσέπη, θα είχε φάει εκατομμύρια.

Στη θέση του Ζαγοράκη, ο οποίος είναι ήδη νομικά καλυμμένος, με την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν θα άφηνα τίποτα όρθιο και ήσυχο μέχρι να δείξω στους ΠΑΟΚτσήδες αφενός ότι δεν είχαν λαθέψει που με εμπιστεύθηκαν και αφετέρου γιατί συμβαίνει αυτό που σήμερα συμβαίνει. Όχι μόνο για να πάψουν, οι καλοπροαίρετοι, να νιώθουν προδομένοι, αλλά και για να καταλάβουν τι παίζεται σήμερα στην πλάτη του ΠΑΟΚτσή.

Δεν έχω ελέγξει τα βιβλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά δεν διανοούμαι ότι ο Ζαγοράκης έφαγε ή επέτρεψε να φάνε. Επέτρεψε όμως να τον φάνε. Ελπίζω να μην επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν τα σοβαρά λάθη του για να τον γράψουν ως λαμόγιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: