Το θέμα Ζαγοράκη απασχολεί όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ και γενικότερα του ποδοσφαίρου και ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσα από το blog του παίρνει θέση!
Έχω εκφράσει και παλαιότερα την άποψη ότι ζούμε σε μια ζούγκλα. Έχουν δομηθεί κανόνες ζούγκλας στην κοινωνία και φυσικά και στο χώρο του αθλητισμού, αναπόφευκτα και στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Πήρα αφορμή να γράψω, παρατηρώντας το τι, γράφετε και λέγετε για το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Ζαγοράκη για απιστία κατά την διάρκεια της θητείας του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διαβάζω και ακούω απίστευτα πράγματα.
Διάφοροι τσανακογλείφτες (που επί των ημερών του Ζαγοράκη στην Τούμπα ήταν έτοιμοι να ξεπουλήσουν ακόμα και τον. ανδρισμό τους προκειμένου να τον συναντήσουν ή να του ζητήσουν εξυπηρέτηση) τον καταδίκασαν πριν ακόμα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης για το αν θα ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Βρήκαν την ευκαιρία  να επιτεθούν με κάθε δυνατό τρόπο εναντίον του και εναντίον του Ηλία Βιολίδη (που βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση) χωρίς ίχνος σεβασμού. Κάποιοι απ΄ αυτούς επιτέθηκαν γιατί ο Ζαγοράκης δεν τους έκανε τα κέφια. Κάποιοι άλλοι ακολουθούν την ίδια τακτική γιατί το αρνητικό «πουλάει» γενικώς στην Ελλάδα.
Κάποιοι άλλοι, λίγοι, (θα τους χαρακτηρίσω φωτεινές εξαιρέσεις) περιμένουν το πόρισμα της Ελληνικής δικαιοσύνης. Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη και στη συνέχεια αποφασίσει ο ανακριτής ότι η υπόθεση χρίζει εξέτασης από την δικαιοσύνη και δεν τοποθετηθεί στο αρχείο.
Επί της ουσίας είναι γεγονός ότι κατά την θητεία του Ζαγοράκη και πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου της παρουσίας του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπήρξαν παρατυπίες που παραδέχθηκε ο πρώην πρόεδρος αναλαμβάνοντας την ευθύνη στην τελευταία του συνέντευξη πριν παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.
Ο άνθρωπος που έδωσε όραμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ όσο κανένας άλλος στο παρελθόν, και με τα σωστά ή τα λάθη του κατόρθωσε να ανεβάσει πολλά επίπεδα την ομάδα σε όλους τους τομείς, σήμερα είναι υποχρεωμένος να εισπράττει τόνους λάσπης αναμένοντας από την Ελληνική δικαιοσύνη να σφραγίσει αυτή την υπόθεση.
Ο εύκολος δρόμος για τους ανυποψίαστους και τους κατευθυνόμενους από συμφέροντα ή προσωπικά πάθη ήταν να τον καταδικάσουν. Άλλωστε η αρένα θέλει. αίμα. Δώστου λοιπόν στο κεφάλι του Ζαγοράκη να μας «θυμάται». «Θάψτον» τώρα κι αν δικαιωθεί στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα δούμε τότε (κατά βάθος όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις και στο τέλος θα αποδειχθεί) πως θα το χειριστούμε.
Έτσι σκέφτονται και λειτουργούν αδιαφορώντας για το τις συνέπειες. Τώρα που μπορούν θα αποκαθηλώσουν τον Ζαγοράκη και στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα θα βρούνε τρόπο να ξεγλιστρήσουν από όσα έλεγαν ή έγραφαν. Ως γνήσια ερπετά πάντα τα καταφέρνουν.
Ξέρω ότι οι μέρες που είναι πολύ δύσκολες για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ας τον οπλίσει ο Θεός με υπομονή, δύναμη και κουράγιο μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η εμπλοκή της δικαιοσύνης στην υπόθεση ήταν ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί ΜΙΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ από την ρετσινιά που του κόλλησαν όσοι επιμελώς, μήνες τώρα, έκαναν τα πάντα για να γίνει το «που πήγαν τα λεφτά» αγαπημένο θέμα συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.
Υ. Γ. 1 Με τεράστια λύπη διαπιστώνω ότι άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από τον Ζαγοράκη και ξέρουν την αλήθεια δεν τολμούν να τοποθετηθούν δημοσίως. Κρύβονται τώρα και όταν όλα τελειώσουν θα εκφράσουν την ικανοποίηση τους. Εκ τους ασφαλούς.
Υ. Γ. 2 Με τεράστια λύπη διαπιστώνω ότι και επώνυμοι ΠΑΟΚτσηδες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως. Επιλέγουν τον εύκολο δρόμο. Της σιωπής. Κανείς δεν έχει το ανάστημα να εκφράσει δημόσια την άποψη του. Και είναι πολλοί όσοι γνωρίζουν και που πήγαν τα λεφτά καθώς επίσης και ότι δεν τελικά θα αποδειχθεί ότι δεν λείπει ούτε ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ.
Υ. Γ. 3 Ηγετική η εμφάνιση του Ιβαν Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη. Ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κατέστησε σε όλους (μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ποδοσφαιριστές, μέλη της τεχνικής ηγεσίας, υπαλλήλους) ότι θα συνεργαστεί μόνο με τους ικανούς στο μέλλον για να δημιουργήσει μια ομάδα ισχυρή και ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα.
Υ. Γ. 4 Πολλοί έχασαν τον ύπνο τους. Περισσότερα από την εντυπωσιακή παρουσία του ομογενή επιχειρηματία στην Τούμπα σε μια δυο μέρες. gazzetta gr