Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Και «κλέφτης» ο Ζαγοράκης…

Tους τελευταίους μήνες άκουσε διάφορα ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Όλα ήταν βαριά, αλλά τέλος πάντων μπορούσες να τα πεις και σκληρή κριτική. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Και «κλέφτης» ο Ζαγοράκης…
Το τελευταίο όμως, αυτό περί κατάχρησης είναι ασφαλώς βαρύ. Καταρχάς ακόμη (μέχρι την Παρασκευή το πρωί) επισήμως δεν είχε υπάρξει ούτε δίωξη, ούτε κλήτευσή του. Λεπτομέρειες θα μου πείτε, γιατί θα υπάρξει. Καλό θα είναι πάντως πριν καταλήξουμε ότι κάποιος έκλεβε να ξέρουμε ότι τουλάχιστον είναι τυπικά κατηγορούμενος. Διότι στην Ελλάδα αρκετοί αποφάσισαν ότι ο Ζαγοράκης έκλεβε πριν καν του απαγγελθούν κατηγορίες και με μία μικρή αμφιβολία για το αν θα του αποδοθούν και ευθύνες για αυτό το μπλέξιμο.
Το ξεπερνώ όμως αυτό γιατί στην Ελλάδα είμαστε και πάω στην ουσία της υπόθεσης. Ο Ζαγοράκης τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ, διαχειρίστηκε πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Από αυτά λοιπόν τα 100 εκατ. ο Ζαγοράκης αποφάσισε να τσεπώσει τα 320 χιλιάρικα και μάλιστα με τον πλέον παιδικό τρόπο. Χωρίς να έχει καν παραστατικά για το που πήγαν αυτά τα λεφτά. Χωρίς να ζητήσει δηλαδή από κάποιον δικό του ένα τιμολόγιο που να δικαιολογεί αυτά τα έξοδα… Εμένα συγγνώμη, αλλά αυτό μου ακούγεται ως ανέκδοτο.
Επειδή στην Ελλάδα το σπορ της κατάχρησης και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις και στο ποδόσφαιρο, είναι διαδεδομένο, όλοι ξέρουμε πώς γίνεται. Κόβεις ένα τιμολόγιο για… καφέδες και λες εκεί πήγαν τα λεφτά. Και αν δεν είσαι τόσο τσαπατσούλης δεν το κόβεις για καφέδες, αλλά για κάτι άλλο. Ανακαίνιση γραφείων για παράδειγμα. Προμήθεια σε μάνατζερ ας πούμε. Προσωπικό μισθό σου για παράδειγμα. Ή κάνεις και πιο απλά πράγματα. Φουσκώνεις λίγο τους λογαριασμούς. Παίρνεις ας πούμε ρουχισμό για την ομάδα και το μεγαλώνεις το τιμολόγιο, παίρνεις έπιπλα γραφείου και φουσκώνεις το τιμολόγιο.
Τέλος πάντων αν συνεχίσω να αραδιάζω τρόπους για να φας 320 χιλιάδες ευρώ στα 100 εκατ. ευρώ θα γράφω μέχρι αύριο. Πάντως κάποιον που να τα πήρε και να μην έκανε τίποτα για να τα καλύψει δεν έχω ακούσει να υπήρξε ποτέ. Ο Ζαγοράκης φαίνεται ότι είναι ο πρώτος…
Πάω όμως και παρακάτω. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βγάλεις λεφτά σε μία ομάδα κάτω από το τραπέζι και να τα τσεπώσεις είναι οι μάνατζερ. Ο Ζαγοράκης είναι κολλητός και κουμπάρος με τον Ακη Ζήκο και όλα αυτά τα χρόνια ο τελευταίος δεν έκανε ούτε μία μεταγραφή στον ΠΑΟΚ! Μα είναι δυνατόν; Και δεν είναι τυχαίος μάνατζερ ο Ζήκος. Κοτζάμ Μακούν έφερε στον Ολυμπιακό, δεν είχε παίκτες να πάει στον ΠΑΟΚ;
Για πολλούς και διάφορους λόγους λοιπόν (δεν έχει νόημα να συνεχίσω να τους αραδιάζω) δεν πιστεύω ότι ο Ζαγοράκης έκλεψε χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Εχει νόημα βέβαια να πω τον βασικότερο. Γιατί ο Ζαγοράκης, ως παιδί, ως χαρακτήρας είναι αυτός που είναι και ξέρουμε όλοι εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτό όμως από την άλλη δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκτεθειμένος. Είναι και κυρίως απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι αθώος και όχι σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή βγήκαν να πουν «να, ο κλέφτης πιάστε τον». Κυρίως είναι εκτεθειμένος απέναντι στους χιλιάδες Παοκτσήδες που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, που τον πίστεψαν και που αρνούνται ότι ο Ζαγοράκης έβαλε χέρι στο ταμείο.
Τι πρέπει να κάνει λοιπόν; Ανεξάρτητα από τον νομικό τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, που αυτό προφανώς είναι δουλειά των δικηγόρων του, ο ίδιος πρέπει να βγει και να πει, που πήγαν τα λεφτά. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο, ή πόσο άκομψο είναι για τον ίδιο τον σύλλογο να πει ο Ζαγοράκης ότι «τα 320 χιλιάδες ευρώ, πήγαν εκεί….», αλλά οφείλει να το κάνει για όλους αυτούς που τον πιστεύουν και σίγουρα είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που του κρέμασαν με μεγάλη ευκολία και μεγάλη χαρά, την ταμπέλα του «καταχραστή».
Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: