Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλει το ρεκόρ η Γιουβέντους!!

Θέλει το ρεκόρ η Γιουβέντους
Ένα σημαντικό ρεκόρ καταδιώκει να καταρρίψει η Γιουβέντους και όλοι στην ομάδα αισιοδοξούν πως θα το καταφέρουν ως το τέλος του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος. Πρόκειται για τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς ήττα. Το ρεκόρ αυτό ανήκει στη Μίλαν, με 58 συνεχόμενους αήττητους αγώνες.

Το Καμπιονάτο είναι ένα από τα πιο σκληρά, δύσκολα και ισορροπημένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι, συχνά, μικρές και ο «μαραθώνιος» κρίνεται, σχεδόν πάντα, στις λεπτομέρειες. Σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα, όμως, υπάρχουν τρεις ομάδες που κατάφεραν να τερματίσουν αήττητες. Πρόκειται για την Περούτζια, που την περίοδο 1978-1979 δεν γνώρισε καμία ήττα, αλλά έμεινε δεύτερη πίσω από τη Μίλαν, την ίδια τη Μίλαν, που την περίοδο 1991-1992 κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα και τη Γιουβέντους, που πέρσι δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι, κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο.

Το ρεκόρ συνεχόμενων αήττητων αγώνων ανήκει στη Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο, που από τις 26 Μαΐου 1991 (Μίλαν - Πάρμα 0-0) μέχρι τις 21 Μαρτίου 1993 (Μίλαν - Πάρμα 0-1) και για 58 αγωνιστικές, κατάφερνε να νικά ή να φέρνει ισοπαλία.

Αυτό το ρεκόρ αισιοδοξούν πως θα καταρρίψουν οι άνθρωποι της Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» μετρά 41 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα και θα μπορούσε να συμπληρώσει 58 με το τέλος του πρώτου γύρου. Όπως, μάλιστα, δηλώνει ο Αντόνιο Κόντε, στόχος της «Γιούβε» είναι να συνεχίσει στο ρυθμό που ξεκίνησε πέρσι και να προσπεράσει τους αντιπάλους της από το Μιλάνο, δημιουργώντας ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ.



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: