Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Άξιζε την ισοπαλία η Βουλγαρία»

«Άξιζε την ισοπαλία η Βουλγαρία»
Η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ιταλίας , σύμφωνα με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους παραδέχθηκε ακόμη το λάθος του στη φάση του πρώτου γκολ των Βαλκάνιων.

Η «σκουάντρα ατζούρα» ξεκίνησε με το 2-2 κόντρα στη Βουλγαρία στη Σόφια στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014, και ο έμπειρος γκολκίπερ επεσήμανε ότι η αντίπαλος τους δεν άξιζε να χάσει.

«Μετά το τέλος του αγώνα έχω την αίσθηση ότι οι Βούλγαροι δεν άξιζαν να χάσουν. Στα τελευταία 20 λεπτά αγωνιστήκαμε με παίκτη λιγότερο και κινδυνεύσαμε να χάσουμε», τόνισε.

Και αυτό γιατί ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι αποχώρησε τραυματίας και ενώ η ομάδα είχε ήδη ολοκληρώσει τις τρεις αλλαγές της.

«Για εναρκτήριο ματς ελπίζαμε να κερδίσουμε και να ξεκινήσουμε με τρεις βαθμούς αλλά η ισοπαλία δεν είναι τόσο απογοητευτική.

Το πρώτο γκολ ήταν ένα δώρο, καθώς η μπάλα βρισκόταν στον αέρα και προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως αλλά αυτή πέρασε πάνω από τα χέρια μου. Θα μπορούσα να αντιδράσω σίγουρα καλύτερα
», δήλωσε ο Μπουφόν.

Το επόμενο παιχνίδι της Ιταλίας είναι την Τρίτη στη Μόντενα κόντρα στη Μάλτα και ο Μπουφόν «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου».

«Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι είναι δύσκολο για την Ιταλία να αγωνίζεται τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Είναι λογικό όταν αγωνίζεσαι κάτω από πίεση, βγάζοντας μεγάλη ενέργεια και σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες.

Η Βουλγαρία έπαιξε πολύ καλά, έδειξε ότι είναι μια ομάδα που αξίζει το σεβασμό μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τους επιτρέψαμε να κάνουν πολλές επιθέσεις.

Δεν υποτιμήσαμε τη Βουλγαρία, έχουμε μεγάλη εμπειρία για να γνωρίζουμε ότι πρέπει να δίνουμε προσοχή σε όλα τα παιχνίδια. Δυστυχώς στη θεωρία τα πράγματα είναι διαφορετικά από την πράξη.

Αν μπεις δυνατά στον αγωνιστικό χώρο δε δίνεις τη δυνατότητα στον αντίπαλο σου να αντιδράσει
», τόνισε ο έχων μεγάλη διάθεση για δηλώσεις Τζιανλουίτζι Μπουφόν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: