Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Καμία κόντρα με τη Γιουβέντους»

«Καμία κόντρα με τη Γιουβέντους»
Με μια αποκαλυπτική συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας, Τζανκάρλο Αμπέτε, διαψεύδει κατηγορηματικά πως υπάρχει «πολεμικό κλίμα» ανάμεσα στην ομοσπονδία και τη Γιουβέντους. Η απαίτηση των «μπιανκονέρι» να τους αναγνωριστούν οι 30 τίτλοι που κατέκτησαν στο γήπεδο, καθώς και η τιμωρία του Αντόνιο Κόντε, ενέτειναν τις σχέσεις των δύο πλευρών, αλλά δεν φαίνεται να «έσπασαν» το γυαλί.

Η αρχή έγινε με την απαίτηση της Γιουβέντους να της αναγνωριστούν τα δύο πρωταθλήματα που της αφαιρέθηκαν μετά το σκάνδαλο calciopolis, έτσι ώστε να ράψει και τρίτο αστέρι στη φανέλα της. Στη συνέχεια ήρθε η τιμωρία του Αντόνιο Κόντε, που θεωρήθηκε ένοχος για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και ο επτάμηνος αποκλεισμός που του επιβλήθηκε. Τα δύο αυτά γεγονότα ενέτειναν τις σχέσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας με τη Γιουβέντους, δημιουργώντας ένα «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην το δέχεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τζανκάρλο Αμπέτε, που μιλώντας στο «Sky» εξήγησε πως δεν τίθεται κανένα θέμα πολεμικού κλίματος. «Η Ομοσπονδία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Γιουβέντους. Η ομάδα του Τορίνο εκπροσωπεί το Ιταλικό ποδόσφαιρο στον κόσμο, αποτελεί κεφάλαιο για εμάς και τροφοδοτεί με παίκτες την εθνική μας. Συνεπώς δεν βλέπω γιατί πρέπει να βρισκόμαστε σε κόντρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαφορετικές απόψεις μας σε πολλά ζητήματα, αυτό δεν αρκεί για να μιλήσουμε για πόλεμο ανάμεσα στην ομάδα και την ομοσπονδία», εξήγησε ο Αμπέτε.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: