Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η σιωπή του Φερέιρα!!

Η σιωπή του Φερέιρα
Μόνο στα απολύτως απαραίτητα, σ’ εκείνα δηλαδή που απαιτούνται για να δοθούν οδηγίες, περιορίστηκαν τα λόγια του Ζεσουάλντο Φερέιρα στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού. Η ήττα από τον Πανθρακικό και το -7 από την κορυφή έφεραν κατήφεια και προβληματισμό στην Παιανία, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να προτιμήσει να μην φορτίσει παραπάνω το κλίμα.

Δεν είχαν περάσει ούτε λίγες ώρες από το άσχημο αποτέλεσμα στην Κομοτηνή και ήδη ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε λάβει διαβεβαιώσεις στήριξης από τον Γιάννη Αλαφούζο. Όμως, αντιλαμβάνεται πως μερίδιο ευθύνης για τη μέτρια πορεία της ομάδας φέρει τόσο ο ίδιος, όσο -φυσικά- και οι ποδοσφαιριστές του.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ο Πορτογάλος προτίμησε να αποφύγει μια ομιλία προς τους παίκτες που πιθανότατα τέτοιες ώρες δεν θα έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ψυχολογία των μελών της ομάδας. Φαίνεται πως στους «πράσινους» έχει φτάσει η ώρα της αυτοκριτικής για όλους. Ο καθένας δηλαδή οφείλει να δει τι δεν έχει κάνει καλά αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και να βρει τη διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο.

Άλλωστε, βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς, μιας χρονιάς που περιλαμβάνει και αγωνιστικές υποχρεώσεις στους ομίλους του Europa League όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ομάδες ικανές όχι μόνο να τον αποκλείσουν αλλά και να «τσαλακώσουν» περισσότερο το γόητρό του.

Φυσιολογικό, επομένως, είναι στην Παιανία να μην σκέφτονται μόνο τα αμιγώς αγωνιστικά θέματα, όπως για παράδειγμα το πώς μπορεί επιτέλους να αγγίξει η μπάλα τα δίχτυα και να μην σπαταλούνται ένα… κάρο ευκαιρίες σε κάθε ματς. Με δεδομένο -μάλιστα- το γεγονός πως οι καθαροί επιθετικοί στην ομάδα είναι δεδομένοι και συγκεκριμένα οι Τοτσέ, Φορναρόλι, Πετρόπουλος (όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά) και μέχρι τον Ιανουάριο και τη μεταγραφική περίοδο αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, δουλειά του Φερέιρα είναι να βρει λύσεις.

Ο Πορτογάλος ξέρει ότι έχει τη στήριξη της διοίκησης. Ο κόσμος, παρά την πίκρα του, μοιάζει να περιμένει ένα αποτέλεσμα, μια καλή εμφάνιση για να επαναεπιβεβαιώσει την πίστη του στην ομάδα. Η τελευταία ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αναφέρει: «Με υπομονή και επιμονή θα ξαναφτιάξουμε το μεγάλο Παναθηναϊκό». Καμία αντίρρηση, χρειάζεται χρόνος για να δουν οι οπαδοί την ομάδα εκεί που ονειρεύονται. Το μόνο τους άγχος αυτήν την περίοδο είναι μήπως μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του να ξαναγίνει «σύλλογος μεγάλος» μικρύνει περισσότερο… Αυτό όμως, είναι στο χέρι όλων όσων εμπλέκονται κατ’ οιονδήποτε τρόπο με το «τριφύλλι» να το πετύχουν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: