Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οι αυτοκαταστροφικοί παράγοντες της Α1...!

Οι αυτοκαταστροφικοί παράγοντες της Α1...
Πέρα από μια... τρύπα στο νερό, δεν έκαναν κάτι άλλο οι ομάδες της Α1 με την αναβολή της πρεμιέρας. Στην πραγματικότητα προκάλεσαν και την κοινή γνώμη και την τύχη τους και θα είναι πλέον ικανοποιημένοι αν η ΕΡΤ τους ξανακάνει την ίδια πρόταση, την οποία την Τετάρτη απέρριψαν...
άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου


Η... εξυπνάδα που λένε πολλοί στις ομάδες είναι ότι ψήφισαν υπέρ της αναβολής επειδή είναι ανέτοιμες! Οχι, δηλαδή, για την ουσία του πράγματος, αλλά για να έχουν μία εβδομάδα προετοιμασίας. Αστεία συζήτηση από μόνη της όλη αυτή, όμως το θέμα με τα τηλεοπτικά δεν είναι καθόλου για γέλια.

Την ίδια στιγμή που οι ομάδες της Α1 απέρριψαν την προσφορά της κρατικής τηλεόρασης, το βόλεϊ, το χάντμπολ και το πόλο παρακαλούν την ΕΡΤ να δείξει τα δικά τους πρωταθλήματα δίχως να πληρώσει. Προβολή θέλουν για να "πουλήσουν" το προϊόν τους. Φυσικά το μπάσκετ είναι και ένα και δύο επίπεδα πάνω απ' όλα τα άλλα ομαδικά σπορ, αλλά κινδυνεύει με τα λάθη που κάνει να βρεθεί στη χειρότερη δυνατή θέση. Ουδείς άλλος έχει καταθέσει πρόταση για τα τηλεοπτικά της Α1, όμως οι ομάδες θέλουν και απεργία γιατί δεν είναι ικανοποιημένες.

Ποια είναι η αντίδραση της κρατικής τηλεόρασης; Να αποσύρει την πρόταση. Βέβαια στον ΕΣΑΚΕ λένε ότι η προσφορά ισχύει, μόνο που αυτό πρέπει να το πει η ΕΡΤ, που δεν πρόκειται να συζητήσει το ενδεχόμενο αύξησης. Σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα γίνονται μειώσεις και οι ίδιες οι ΚΑΕ έχουν προχωρήσει σε περικοπές, θέλουν περισσότερα χρήματα από το κράτος... Και τα ζητούν από την ΕΡΤ... Οχι από τον ΟΠΑΠ, που είναι ο μεγάλος χορηγός της Α1.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότερες ομάδες της Α1 είναι ότι προκαλούν με την κίνησή τους. Κάνουν κακό στο προϊόν όταν δεν το ξεκινούν. Ας γινόταν η εκκίνηση κι ας έβρισκαν τη λύση άμεσα... Στο κάτω, κάτω δεν θα άλλαζε το ποσό που θα έμπαινε στο ταμείο τους. Με έναν έξυπνο χειρισμό και δίχως πρόκληση κάτι παραπάνω θα έπαιρναν, τώρα μάλλον θα λάβουν και λιγότερα απ' ό,τι περίμεναν. Η όποια συζήτηση θα αρχίσει από μηδενική βάση, με ευθύνη των ομάδων, του ΕΣΑΚΕ και του Χαλβατζάκη. Αλήθεια, πώς τα κατάφεραν εκεί στον ΕΣΑΚΕ και έβγαλαν χειρότερο πρόεδρο και από τον προηγούμενο; Θέλει μεγάλη προσπάθεια...

ΥΓ: Υπάρχουν ομάδες που πέρυσι εισέπραξαν από ΟΠΑΠ και ΕΡΤ περισσότερα απ' όσα ξόδεψαν την ίδια χρονιά... Και αντί να πουν και ευχαριστώ, έχουν και απαιτήσεις.

ΥΓ1: Ετσι και η ΕΡΤ κάνει πίσω και δεν δείξει το πρωτάθλημα, η Α1 θα καταστραφεί... Νομίζουν οι ομάδες ότι η κρατική τηλεόραση "καίγεται" για το προϊόν. Ζουν στον κόσμο τους, δηλαδή... Ετσι και πάρει την Α2 η ΕΡΤ, μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι αγώνες... Αν εξαιρέσουμε, βέβαια, τις αναμετρήσεις των "αιωνίων".

ΥΓ2: Οι παίκτες έκαναν απεργία πριν από μερικά χρόνια κατά των ομάδων. Αυτό  είναι λογικό. Κινητοποιήθηκαν κατά των εργοδοτών τους. Οι ΚΑΕ με ποιους τα βάζουν όταν προχωρούν σε αναβολή; Με την ΕΡΤ; Μήπως πιστεύουν ότι εργοδότης τους είναι το κράτος και η τηλεόραση;

πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: