Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Έπρεπε να είναι πιο… διπλωμάτης ο Φερέιρα»

«Έπρεπε να είναι πιο… διπλωμάτης ο Φερέιρα»
Την άποψη ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί το θέμα με τον Κώστα Κατσουράνη με περισσότερη διπλωματία ώστε να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα, εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM ο Γιάννης Γκούμας. Ο παλαίμαχος παίκτης των «πράσινων» επισήμανε ότι στο αγωνιστικό η ομάδα είναι στην «εντατική ακόμα αλλά έδειξε σημάδια ανάκαμψης» στο ματς με την Τότεναμ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γκούμα στους 94,6:

Για το αν θυμάται τον Παναθηναϊκό σε ένα τόσο κακό ξεκίνημα:

«Τόσο έντονα όχι. Θυμάμαι με τον Σάντος τις δύο πρώτες αγωνιστικές που δεν είχαμε αρχίσει καλά αλλά μετά πήραμε νίκη. Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές να είναι τόσο χαμηλά δεν τον έχω ξαναζήσει έτσι».

Για το θέμα της απομάκρυνσης του Κατσουράνη από την ομάδα:

«Θεωρώ ότι ο κ. Φερέιρα δεν ήθελε τον Κατσουράνη από την αρχή της σεζόν. Και από το καλοκαίρι έπρεπε να βρεθεί μία λύση συμβιβαστική για να φύγει ο παίκτης. Αφού αρχίσει η σεζόν είναι λάθος να διώχνεις έτσι έναν παίκτη. Τον μειώνεις, δεν είναι τυχαίος παίκτης, είναι ο αρχηγός εθνικής με ευρωπαϊκή εμπειρία. Δεν φέρεσαι όπως πρέπει σε έναν τέτοιο παίκτη. Το λες από το καλοκαίρι για να βρεθεί μία λύση. Και εγώ με παρόμοιο τρόπο έφυγα με τον κ. Τεν Κάτε. Την ίδια τύχη είχα».

Για τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτό το σημείο:

«Νομίζω ότι δεν ταιριάζει η χημεία του Κατσουράνη με τον Φερέιρα. Άλλη νοοτροπία έχει ο Κατσουράνης και άλλη ο προπονητής. Δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους που λέμε. Ο προπονητής για μένα πρέπει να προσπαθεί να είναι και κάπου διπλωμάτης. Να βρει το κουμπί του κάθε παίκτη και να τον κερδίσει. Αν βλέπεις ότι ένας παλιός θέλει να επηρεάσει το κλίμα στα αποδυτήρια, πρέπει να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση για να μην χαλάσει το κλίμα. Και εμένα μου έχει τύχη. Προσπαθούσα να το καταπιώ και να έρθω κοντά στον προπονητή. Χωρίς κόντρα...»

Για τον χαρακτήρα του Κώστα Κατσουράνη:

«Αγωνιστικά είναι ένας παίκτης μεγάλης αξίας. Παίκτης που στην Ελλάδα παίζει παντού και είναι πρωταγωνιστής. Τώρα εξωαγωνιστικά η συμπεριφορά του δεν μπορώ να ξέρω πώς ήταν γιατί δεν ήμουν τώρα μέσα στα αποδυτήρια. Από όσο γνωρίζω είναι ένας παλιός παίκτης με ισχυρή προσωπικότητα, μπορεί να πει και μία κουβέντα παραπάνω. Είναι θέμα πώς θα το διαχειριστεί ένας προπονητής. Αν είναι αυτοί οι λόγοι που έφυγε έτσι, δεν ξέρουμε... Αν ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλά θα είχε έρθει στην επιφάνεια αυτό; Όχι βέβαια θα είχε θαφτεί το θέμα»

Για τον Παναθηναϊκό και το ματς με την Τότεναμ:

«Εγώ θα πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι στην εντατική και χθες έδειξε σημάδια ζωής. Θέλω να δω τι διάρκεια θα έχει και αν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Υπάρχουν δυνατότητες, έχει παίκτες αλλά θα πρέπει να φτιάξει ομάδα, σύνολο. Σε σχέση με άλλες ομάδες το υλικό του είναι πολύ καλό. Η βαθμολογική του θέση είναι πλασματική. Είναι σε θέση να ανακάμψει. Μην γελιόμαστε το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο να το πάρει, έχει μείνει πολύ πίσω. Πρέπει να μπει στα πλέι οφ και να πάρει την δεύτερη θέση. Θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: